چطور بفهمیم «آنفلوآنزا» گرفتیم؟-راهبرد معاصر
مشاهده پشه آئدس در برخی از شهر‌های سواحل جنوبی و شمالی سرپرست شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران منصوب شد ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا کلید خورد مرز مهران آخر هفته مسدود است + جزئیات هشدار زرد هواشناسی در پی افزایش آلودگی هوا در ۶ استان فردا فعالیت نوبت صبح مدارس ۵ شهر غیرحضوری شد توضیحات مهم تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دمای این مناطق به ۸ درجه زیر صفر رسید | گرمترین نقطه ایران کجاست؟ شگرد مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت دیگران یا تجارت سیاه هشدار هواشناسی مازندران؛ صیادی در خزر ممنوع رئیس سازمان غذا و دارو منصوب شد زنان در ایران بیشتر از مردان عمر می‌کنند | سن امید به زندگی در ایران به ۸۰ سال می‌رسد؟ آمار بالای گرایش پایه هفتمی‌ها به دخانیات | افزایش مصرف قلیان در بین دختران ۱۳ تا ۱۵ سال! شرور خیابان معیری تهران زمینگیر شد هوای تهران برای همه گروه‌های حساس ناسالم شد؛ ۱٠ نقطه در وضعیت قرمز

چطور بفهمیم «آنفلوآنزا» گرفتیم؟

این روزها با تغییر فصل و سرد شدن تدریجی هوا ابتلا به بیماری‌های ویروسی از جمله آنفلوآنزا و سرماخوردگی و به دنبال آن کرونا زیادتر شده است. آنفلوانزا یک بیماری شدید تنفسی است که عامل آن ویروس آنفلوانزا است.در این گزارش شما را با این بیماری بیشتر آشنا می‌کنیم .
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۱ - ۲۷ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 19
کد خبر: ۱۵۵۲۸۵

به گزارش راهبرد معاصر، این روزها با تغییر فصل و سرد شدن تدریجی هوا ابتلا به بیماری‌های ویروسی از جمله آنفلوآنزا و سرماخوردگی و به دنبال آن کرونا زیادتر شده است. آنفلوانزا یک بیماری شدید تنفسی است که عامل آن ویروس آنفلوانزا است.

در این گزارش شما را با بیماری آنفلوآنزا و نشانه‌های بالینی و نحو درمان آن آشنا می‌کنیم.

ویروس آنفلوانزا چگونه منتقل می‌شود؟
این ویروس می‌تواند به روش‌های زیر منتقل شود:

سرفه، عطسه، دست دادن، روبوسی، دست زدن به سطوح آلوده، تماس دست آلوده با اشیاء و محیط، انتقال از طریق مدفوع به اثبات نرسیده اما احتمال انتقال از این طریق وجود دارد؛ پس لازم است مادران حتما پس از تعویض پوشک کودک ، دستهای خود را بشویند.

چه کسانی مشکوک به این بیماری هستند؟
همه کسانی که به تازگی از مسافرت و مکان‌های آلوده به این ویروس بازگشته‌اند

کسانی که علائم بیماری آنفلوانزا را دارند شامل : تب بالای ۳۸ درجه، سر درد، گلو درد و سرفه، احساس خستگی و کوفتگی شدید، آبریزش بینی و چشم،درد عضلات

چه کسانی در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند؟
سنین بالای ۶۵ سال
کودکان زیر ۵ سال
زنان باردار
افراد مبتلا به بیماریهای مزمن مانند آسم ، دیابت ، بیماریهای قلبی و عروقی
افراد دچار نقص سیستم ایمنی

راه‌های پیشگیری از سرایت آنفلوانزا به دیگران چیست؟
در صورت ابتلا به علائمی مشابه آنفلوانزا حتما از رفتن به مکان‌های عمومی خودداری کنید و در منزل استراحت کنید.

در منزل نیز باید سعی کنید تا حد ممکن از اعضا خانواده دور باشید و از ماسک استفاده کنید. حداقل یک متر با دیگران فاصله داشته باشید.

زمان استراحت در منزل از شروع علائم تا ۲۴ ساعت پس از قطع تب و بهبودی نسبی علائم بیماری می باشد.

در حین عطسه و سرفه ، دهان و بینی خود را با دستمال بپوشانید.

در صورتی که دستمال ندارید، در حین سرفه دهان و بینی خود را با آرنج بپوشانید.

دست‌های خود را به طور مکرر با آب و صابون بشویید. برای شستن دست‌ها می‌توانید از آب و صابون یا محلول‌های ضد عفونی کننده الکلی استفاده کنید.

اگر از فرد مبتلا به بیماری مراقبت می‌کنید؛ پس از مراقبت باید دست‌های خود را بشویید.

از دست دادن و روبوسی کردن با افرادی که مشکوک به آنفلوانزا هستند خودداری کنید.

اگر در مکان‌های شلوغ یا در ارتباط با افراد مشکوک به بیماری هستید بهتر است از ماسک استفاده کنید.

توجه داشته باشید اگر ماسک خیس شد باید آن را تعویض کنید.

سایر توصیه‌‌های مراقبتی چیست؟

مصرف فراوان مایعات گرم مانند چای و عسل توصیه می شود.

داروهای خود را طبق زمان تعیین شده استفاده کنید.

سطوح مختلف منزل را به طور منظم با آب و صابون یا مواد ضد عفونی کننده پاکسازی کنید.

ااز دست دادن آب بدن در طی آنفولانزا و سرماخوردگی بسیار معمول است و این مسئله به دلیل کاهش اشتهای بیمار و امتناع از خوردن و نوشیدن و از دست دادن آب بدن با عرق کردن و تبخیر به علت بالا رفتن دمای بدن به هنگام مبارزه بدن با ویروس و عوامل خارجی است.

مصرف مایعات در رژیم غذایی نه تنها در عملکرد عمومی بدن نقش بسیار مهم دارد، بلکه در جلوگیری و درمان عفونت هم نقش بسیار مهمی را ایفا میکند.

در بین مایعات مختلف آب بهترین نوشیدنی برای تامین مایعات مورد نیاز بدن است، علاوه بر این آب به عنوان یک سم زدای طبیعی در بدن عمل می‌کند. اگر شما خیلی تمایلی به نوشیدن آب ندارید و یا ترجیح می‌دهید از نوشیدنی‌های طعم دار استفاده کنید می‌توانید از نوشیدنی‌هایی مانند چای زنجبیل، دمنوش گیاهی با عسل، شربت عسل و آبلیمو و آبمیوه طبیعی استفاده کنید.

مهرناز رسولی‌نژاد، متخصص بیماری‌های عفونی درباره «بیماری آنفلوآنزا و نشانه‌های بالینی آن»، بیان داشت: بیماری آنلفوآنزا، بیماری ویروسی حاد تنفسی است که با شروع ناگهانی تب، سردرد، بدن درد، گلودرد، آبریزش و اشک‌ریزش همراه است.

وی ادامه داد: ممکن است بعد از چند روز درگیری ریه ودرگیری‌های قلبی و مغزی... به همراه داشته باشد، اما برخلاف سرماخوردگی و کرونا داروی اختصاصی دارد و مهم‌تر اینکه این بیماری واکسن دارد و زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا هم اکنون است؛ یعنی قبل از آنکه بیماری به اوج برسد.

آنفلوآنزا امسال زودتر آمده است
رسولی نژاد متذکر شد: هر سال آذر و دی‌ماه همراه با پیک آنفلوآنزا بود اما امسال این بیماری زودتر آماده است و ممکن است با کرونا اشتباه شود؛ چراکه شروع علائم مثل هم است، اما باید در صورت ابتلا به پزشک مراجعه کنیم.

متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به ضرورت تزریق واکسن برای برخی از افراد جامعه، ابراز داشت: افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، افراد چاق، مبتلایان به بیماری‌های قلبی، ریوی، کبدی، کلیوی، افراد سیگاری و افرادی که داروهای سرکوب‌کننده ایمنی مصرف می‌کنند می‌توانند به فرم سخت بیماری آنفلوآنزا مبتلا شوند؛ در نتیجه همه این افراد باید واکسن تزریق کنند.

وی تصریح کرد: واکسن آنفلوآنزا واکسن بسیار موثری است که در سال یکبار تزریق می‌شود و سالانه باید تکرار شود؛ ضمن اینکه افرادی که در تجمعات و اتوبوس و مترو حضور دارند می‌توانند ویروس را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به صورت قطرات تنفسی منتقل کنند؛ در نتیجه بهتر است هموطنان در این اماکن حتما از ماسک استفاده کنند.

رسولی نژاد با بیان اینکه معمولا بیماری‌های ویروسی در کودکان خفیف‌تر از بزرگسالان است، گفت: طول بیماری آنفلوآنزا 7 تا 10 روز است و فرد مبتلا باید در منزل مانده و استراحت کرده و مایعات مصرف کند./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار