دیدار علی لاریجانی با وزیر دفاع سعودی؛ خالد بن سلمان/گفت‌و‌گو پیرامون تحولات منطقه‌ای و تلاش‌ها برای تقویت امنیت و ثبات رایزنی وزیران خارجه آمریکا و فرانسه درباره ایران رئیس سازمان انرژی اتمی: سفر به وین با دستاورد‌های مهم به پایان رسید نتانیاهو: با ترامپ در کاخ سفید دیدار خواهم کرد رویترز: اولین بسته‌های کمک تسلیحاتی آمریکا تحت ریاست ترامپ به اوکراین ارسال می‌شود دبیرکل سازمان ملل: هنوز فرصت برای جلوگیری از فعال‌سازی مکانیزم ماشه وجود دارد جزئیات دیدار لاریجانی با ولیعهد عربستان سعودی سفیر ایران: به موضع ایروان و باکو درباره عدم تغییر مرز‌ها و حضور نیرو‌های خارجی اعتماد داریم آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد حمله جنگنده‌های اسرائیل به بندر الحدیده یمن اعلام ملاحظات ایران درمورد بیانیه دوحه راجع به تجاوز اسرائیل به قطر عراقچی: کشور‌های اسلامی و منطقه به شکل ملموس تهدید اسرائیل را حس کرده‌اند بیانیه پایانی نشست دوحه: همبستگی مطلق با قطر/هشدار نسبت به پیامد‌های هرگونه تصمیم اسرائیل برای الحاق بخشی از سرزمین‌های اشغالی عراقچی: کشور‌های اسلامی تهدیدات اسرائیل را به‌طور ملموس احساس کردند شورای همکاری خلیج فارس: مکانیزم دفاعی مشترک را فعال می‌کنیم

سفر بازرسان آژانس اتمی به اوکراین برای بررسی «بمب کثیف»

مدیرکل آژانس اتمی اعلام کرد که بازرسان این سازمان برای بررسی ادعای روسیه درباره احتمال توسل اوکراین به بمب رادیواکتیو، از دو تأسیسات این کشور سرکشی خواهند کرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۶ - ۰۳ آبان ۱۴۰۱ - 2022 October 25
کد خبر: ۱۵۶۰۴۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ هشدار‌های روسیه درباره تصمیم مقامات اوکراینی به استفاده از نوعی بمب رادیواکتیو علیه این کشور، با واکنش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همراه شد.

 

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس اتمی شامگاه دوشنبه اعلام کرد که بازرسان این سازمان برای بررسی ادعای روسیه درباره احتمال توسل اوکراین به بمب رادیواکتیو، از دو تأسیسات این کشور سرکشی خواهند کرد.


به نوشته وبگاه «ریانووستی»، در بیانیه آژانس آمده است: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از اظهارات فدراسیون روسیه در روز یکشنبه درباره فعالیت‌های ادعایی در دو تأسیسات اتمی در اوکراین آگاه است. گروسی تأیید کرده که هر دو تأسیسات تحت نظارت‌های پادمانی آژانس عمل می‌کنند».

 

آژانس اتمی با ادعای اینکه دو تأسیسات مورد نظر روسیه در اوکراین تحت بازرسی کارشناسان این سازمان قرار داشتند، افزود: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حال آماده‌سازی بازدید از این تأسیسات در روز‌های آینده است».

 

گروسی همچنین مدعی شد که بازرسان آژانس اتمی یک ماه پیش از یکی از این تأسیسات اوکراینی بازدید کردند و هیچ فعالیت اعلام نشده یا مواد اتمی پیدا نکردند.

 

سخنگوی آژانس اتمی نیز به ریانووستی گفته بود که آژانس با توجه به اتهامات مربوط به «بمب کثیف» در اوکراین، دعوت نامه‌ای از کی‌یف برای بازدید از تأسیسات این کشور دریافت کرده است.

 

پیش از این، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه تهدید مقامات اوکراینی به استفاده از بمب رادیواکتیو علیه نیرو‌های روس را واقعی و تهدید جدی توصیف کرد.

 

بمب کثیف، نوعی بمب یا موشک آلوده به مواد رادیواکتیو است که با استفاده از انفجار غیراتمی، محیط را به تشعشعات اتمی آلوده می‌کند.

 

شب یکشنبه بود که «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه در تماس همتایان خود از آمریکا، فرانسه و ترکیه در مورد استفاده احتمالی کی‌یف از این نوع بمب رادیواکتیو علیه نیرو‌های روس و خاک این کشور قویاً ابراز نگرانی کرده بود./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار