وزیر انرژی آمریکا: اکنون ایرانی‌ها می‌توانند نفت بفروشند و پول آن را به دلار مستقیما دریافت کنند وزارت دفاع عراق: انفجاری در انبار مهمات الحشد الشعبی رخ داده است بیانیه پایانی نشست شورای همکاری خلیج فارس و آمریکا؛ حمایت از مذاکرات تهران-واشنگتن نتانیاهو: ارتش اسرائیل در لبنان آزادی عمل دارد؛ عقب‌نشینی نمی‌کنیم! واکنش تند قالیباف به ادعای ترامپ در مورد الزام واردات محصولات آمریکایی آمار تکان‌دهنده از ونزوئلا / بیش از ۲۱ هزار مفقودی پس از زمین لرزه ونس مدعی ایجاد کانال ارتباطی مستقیم با ایران شد جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و سلطنت عمان البوسعیدی: هیچ عوارضی برای عبور از تنگه هرمز دریافت نخواهد شد مادورو پیامی در حمایت از مردم زلزله زده ونزوئلا صادر کرد پاکستان ادعای طرح موساد برای ترور عاصم منیر را رد کرد گروسی: دوران اجماع قدرت‌های بزرگ علیه ایران به پایان رسیده و احتمالاً تا مدت‌های مدید باز نمی‌گردد اعتراض بقایی به اعتراف دبیرکل ناتو به همکاری با آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران / ناتو باید بابت همه پیامد‌های این جنگ تجاوزکارانه پاسخگو باشد ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است

دیپلمات روسیه: آمریکا طوری رفتار می‌کند گویی حامی سرسخت برجام بوده است

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی یکشنبه از رفتارهای آمریکا در قبال «برجام» انتقاد کرد و از این کشور خواست با رفع تحریم‌ها زمینه اجرای کامل این توافق هسته‌ای با ایران را فراهم کند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۸ - ۱۷ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 08
کد خبر: ۱۵۶۶۱

به گزارش راهبرد معاصر، «میخائیل اولیانوف»، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی یکشنبه از رفتارهای آمریکا در قبال «برجام» انتقاد کرد و از این کشور خواست با رفع تحریم‌ها زمینه اجرای کامل این توافق هسته‌ای با ایران را فراهم کند.

 

دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا بعد از توصیف برجام با الفاظی نظیر «توافق وحشتناک»، «بدترین توافق تاریخ» و ... اردیبهشت‌ماه سال گذشته از این توافق خارج شد و تحریم‌ها علیه ایران را بازگرداند.

 

مقام‌های دولت ترامپ علی‌رغم این، بعد از تصمیم ایران برای کاستن از تعهدات خود در برجام در واکنش به بدعهدی‌های آمریکا و سایر طرف‌های غربی، رفتار متفاوتی در پیش گرفته‌اند و از ایران خواسته‌اند به تعهدات خود در توافق عمل کنند.

 

اولیانوف به این رفتار مقام‌های دولت آمریکا اشاره کرد و در توئیتر نوشت: «آمریکا در این یک سال بیشترین تلاش را برای تخریب توافق هسته‌ای انجام داد. از هفته گذشته دولت آمریکا طوری رفتار می‌کند که گویی حامی سرسخت توافق بوده و از ایران مطالبه می‌کند که شدیداً به آن پایبند باشد.»

 

وی در ادامه نوشت: «خروج از این تناقض راه دارد: تخریب توافق از طریق تحریم‌ها را متوقف کنید و این توافق به طور کامل اجرایی خواهد شد.»

 

تناقض‌گویی مقام‌های آمریکایی درباره لزوم پایبندی ایران به توافقی که خود نابودی آن را خواستار شده‌اند، تا کنون چندین بار خبر ساز شده است.

 

«مورگان اورتگاس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ماه پیش در یک کنفرانس خبری از پاسخ به سوال خبرنگار آسوشیتدپرس مبنی بر اینکه آیا دولت آمریکا ارزشی برای توافق هسته‌ای قائل است که ایران را به ماندن در آن دعوت کند، طفره رفت.

 

اورتگاس، سرانجام در پاسخ به فشارهای خبرنگاران مبنی بر اینکه چه واکنشی به قصد ایران برای کاستن از تعهدات برجامی دارد گفت: «ما کماکان از ایران می‌خواهیم سلاح هسته‌ای به دست نیاورد و به تعهدات بین‌المللی خود پایبند باشد.»

 

«برایان هوک»، رئیس کارگروه «اقدام ایران» در وزارت خارجه آمریکا هم چند هفته پیش گفته بود که تحریم‌های آمریکا به ایران مجوز نقض تعهدات هسته‌ای را نمی‌دهد.

 

ادعای او در حالی مطرح شده که بند ۳۷ توافق هسته‌ای به ایران حق می‌دهد در صورت اعمال تحریم‌ها اقدام به کاستن از تعهدات خود بکند. در این بند آمده است: «چنانچه تحریم‌ها جزئاً یا کلاً مجدداً اعمال شوند، ایران این امر را به منزله زمینه‌ای برای توقف کلی یا جزئی تعهدات خود، وفق این برجام قلمداد خواهد نمود.»

 

علاوه بر این، طرف‌های برجام در بند ۲۶ این توافق متعهد شده‌اند «از بازگرداندن یا تحمیل مجدد تحریم هایی که اجرای آنها را وفق این برجام لغو کرده است» خودداری نمایند. در این بند همچنین آمده است: «ایالات متحده، با حسن نیت، نهایت تلاش خود را برای دوام این برجام و پیشگیری از ایجاد تداخل در تحقق بهره‌مند شدن ایران از لغو تحریم‌های مشخص شده در پیوست دو به عمل خواهد آورد.»

 

مقام‌های دولت جمهوری اسلامی ایران، بر همین اساس روز یکشنبه در یک نشست خبری در ساختمان کوثر نهاد ریاست‌جمهوری گام دوم ایران برای کاستن از تعهدات برجامی را اعلام کردند.

 

طبق اعلام ایران، فرایند غنی‌سازی اورانیوم ایران از روی یکشنبه به بالای ۳.۶۷ درصد افزایش خواهد یافت. تهران همچنین هشدار داد در صورتی که سایر طرف‌ها برای عمل به تعهدات خود اقدام نکنند بعد از ۶۰ روز گام سوم را برخواهد داشت.

 

ایران گام اول در این راستا را دوشنبه هفته گذشته ( ۱۰ تیرماه) برداشت و اعلام کرد میزان ذخایر اورانیوم 3.67درصدی این کشور از مرز 300 کیلوگرم عبور کرده است.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار