غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

بررسی جنایت جنگی در افغانستان توسط دیوان لاهه

«دیوان کیفری بین‌المللی» اعلام کرد تحقیقات درباره جنایات جنگی در افغانستان را از سر می‌گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۲ - ۱۰ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 01
کد خبر: ۱۵۷۱۷۴

به گزارش راهبدر معاصر دیوان کیفری بین‌المللی اعلام کرد که تحقیقات درباره جنایات جنگی در افغانستان را از سر می‌گیرد، اما جنایات نظامیان آمریکایی در طی 20 سال حضور در افغانستان در اولویت این دادگاه نخواهد بود.

این در حالی است که دیده‌بان حقوق بشر ضمن استقبال از این تصمیم دادگاه لاهه از این نهاد خواسته است که تمام جنایت جنگی طرف‌های افغانستان را مورد بررسی و تحقیق قرار دهد.

دیدبان حقوق بشر تصریح کرد این نهاد موارد بی‌‎شماری از نقض قوانین بین‌المللی توسط نظامیان آمریکایی، نیروهای افغان تحت حمایت سازمان سیا و نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان و معافیت آنها از پاسخگو قرار گرفتن برای این جنایات را مستند کرده است.

پاتکرشیا کاسمن، رئیس اداره آسیایی حقوق بشر در این خصوص گفت: «فرصت تاریخی برای بررسی جنایت جنگی در افغانستان به دست آمده و دادگاه لاهه باید تمام جنایت جنگی مهم همه طرف ها از جمله نظامیان آمریکایی را در این کشور بررسی کند.»

قرار است دادگاه لاهه تمام موارد نقض حقوق بشر را از سال 2003 تاکنون مورد بررسی قرار دهد.

تحقیقات دیوان کیفری بین‌المللی در افغانستان بیش از دو سال است که متوقف شده است. این تحقیقات در مارس ۲۰۲۰، به درخواست دولت پیشین متوقف شده بود و در آن زمان حکومت اشرف غنی گفته بود که خود این حکومت درباره‌ جنایات مشکوک تحقیق می‌کند.

در اسنادی که این هفته در وب‌سایت دادگاه بین‌المللی کیفری منتشر شده، دادستان کریم خان استدلال کرده که درخواست افغانستان برای تعلیق تحقیقات باید رد شود؛ چون به گفته‌ وی، حاکمان فعلی این کشور برای پی‌گیری عدالت در دادگاه‌های داخلی تلاش نمی‌‎کنند.

وی گفته است طالبان قصدی برای انجام تحقیقات در این زمینه ندارد.

به گفته این دادستان، طالبان نه تنها تحقیق نکرده بلکه اطلاعات موجود حاکی از آن است که جرایم جدی طی حاکمیت این گروه انجام می‌شود.

وی از قضات خواسته است تا اجازه دهند تحقیقات «به سرعت از سر گرفته شود».

در سپتامبر سال گذشته، خان اعلام کرده بود که از قضات دادگاه لاهه خواست است که تحقیقات در مورد جنایات طالبان و داعش را از سر بگیرند.

وی افزوده که دادستان‎ها بررسی جنایات جنگی نیروهای آمریکا و نیروهای دولتی افغانستان را در «اولویت» می‌گیرند.

پیش از این دولت ترامپ با فشار و تهدید به تحریم مانع بررسی جنایت جنگی نظامیان آمریکایی در طول جنگ 20 ساله در افغانستان شده بود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر