نخستین دیدار مقام‌های دولت بایدن با طالبان-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

نخستین دیدار مقام‌های دولت بایدن با طالبان

شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داده‌ مقام‌های ارشد دولت آمریکا برای نخستین بار بعد از اعلام مرگ سرکرده القاعده در دوحه با هیأتی از طالبان دیدار کردند.
تاریخ انتشار: ۰۷:۲۶ - ۱۷ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 09
کد خبر: ۱۵۳۶۵۸

به گزارش راهبرد معاصر، مقام‌های ارشد دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا روز شنبه (۹ اکتبر/ ۱۷ مهر) با هیأتی از گروه طالبان دیدار کرده‌اند.

شبکه خبری سی‌ان‌ان با نقل این خبر به نقل از دو مقام آمریکایی نوشت این نخستین دیدار رو در روی مقام‌های ارشد دولت بایدن با اعضای طالبان بعد از کشته شدن ایمن الظواهری، سرکرده گروهک القاعده در کابل بوده است.

مطابق این گزارش، معاون رئیس سیا و یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا که مسئولیت امور افغانستان را به عهده دارد برای دیدار با هیأتی از طالبان به شهر «دوحه»، پایتخت قطر پرواز کردند. «عبدالحق واثق»، رئیس استخبارات طالبان از جمله کسانی بودکه در هیأت طالبان حضور داشت.

آمریکا مرداد ماه سال جاری مدعی شده بود در یک حمله پهپادی توانسته ایمن الظواهری را در آپارتمانش در کابل به قتل برساند؛ ادعایی که به سرعت با تشکیک مواجه شد و رفتارهای بعدی مقام‌های کاخ سفید شک‌ها را درباره روایت صحیح ماجرا از سوی آمریکایی‌ها تقویت کرد.

به عنوان مثال، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز ۱۱ مرداد گفته بود که تأیید مرگ سرکرده القاعده در افغانستان از طریق بصری انجام شده و برای آن تأیید از طریق آزمایش DNA وجود ندارد. (جزئیات بیشتر).

آمریکا بر اساس این ادعا که طالبان به ایمن الظواهری پناه داده، اعضای این گروه را به نقض «توافق دوحه» که در دولت پیشین آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» میان واشنگتن و طالبان منعقد شده بود متهم کرده است. طالبان در آن توافق متعهد شده بود در صورت خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان به گروه‌های تروریستی پناه نخواهد داد.

سی‌ان‌ان تصریح کرده مقام‌های آمریکایی از زمان حمله پهپادی ادعایی که به کشته شدن ایمن الظواهری منجر شد تعاملاتی با اعضای طالبان داشته‌ و از جمله، مذاکراتی برای آزادسازی یک شهروند آمریکایی به نام «مارک فریکس» انجام داده‌اند. با وجود این، مقام‌های ارشد دولت بایدن از چند روز قبل از کشتن ادعایی الظواهری هیچ دیدار رو در رویی با اعضای طالبان نداشتند.

سی‌ان‌ان نوشته حضور «دیوید کوهن»، معاون رئیس سیا و رئیس استخبارات طالبان در جلسه روز شنبه نشان‌دهنده تأکید طرف آمریکایی بر مبارزه با تروریسم است. کاخ سفید چند هفته پیش، همکاری با طالبان برای مبارزه با تروریسم را «یک رویداد در حال پیشرفت» توصیف کرده بود.

«تام وست»، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور افغانستان دیگر مقام ارشد حاضر در جلسه بود. وست، از زمان خروج آمریکا از افغانستان در سال گذشته به طور منظم با مقام‌های طالبان در تماس بوده است./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار