عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

انتقاد طالبان از عدم دعوت از این گروه در نشست مسکو

وزارت خارجه دولت موقت طالبان در واکنش به دعوت نشدن مقامات این گروه در نشست «فرمت مشورتی مسکو درباره افغانستان» اعلام کرد که این نشست بدون حضور آنها ناقص است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۷ - ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 06
کد خبر: ۱۵۷۷۹۸

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت امور خارجه دولت موقت طالبان اعلام کرد که بحث‌ها در‌ مورد افغانستان، بدون حضور طالبان در نشستی که قرار است در روسیه برگزار شود، ناقص است.

«عبدالقهار بلخی»، سخنگوی وزارت امور خارجه حکومت سرپرست افغانستان، در این باره گفت که طالبان توانسته‌اند با کشورهای همسایه، منطقه و جهان در بخش‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی تعامل سازنده داشته باشند.

وی افزود که غیبت طالبان در چنین نشست‌هایی، می‌تواند بر روی این تعامل تاثیر منفی بگذارد.

این در حالی است که بر‌اساس گفته‌های ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رییس‌ جمهور روسیه در امور افغانستان، نشست مشورتی مسکو درباره افغانستان بدون حضور طالبان برگزار می‌شود.

کابلوف تاکید کرد که هیات طالبان در نشست شرکت نخواهد کرد و این فقط برای اعضای فرمت مسکو است.

قرار است نمایندگان روسیه، چین، هند، ایران، پاکستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در این نشست شرکت کنند.

نشست قبلی فرمت مشورتی مسکو در ماه اکتبر سال گذشته میلادی برگزار شده بود. در آن نشست هیاتی از طالبان به ریاست عبدالسلام حنفی، معاون نخست وزیر شرکت کرده بود.

همزمان با این، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در یک نشست خبری گفته بود که حکومت طالبان از هر نشستی در راستای بهبود وضعیت افغانستان استقبال می‌کند.

وی در خصوص نشست مسکو دربارۀ افغانستان گفت که هنوز روشن نیست که دعوت‌نامۀ آن به حکومت طالبان می‌رسد یا خیر.

به گفته مجاهد نشست‌های قبلی در منطقه به نفع افغانستان بوده است، چون همۀ شرکت‌کنندگان خواهان کمک و بهبود وضعیت کنونی این کشور شدند.

از سوی دیگر، وزارت خارجه طالبان گفته‌های نیکولای پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه مبنی بر ایجاد گروه طالبان، داعش و شبکه القاعده از سوی آمریکا، این گفته‌ها را رد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه طالبان در این خصوص گفت: «تحریک اسلامی طالبان پس از شکست اتحاد جماهیر شوروی، تحریکی بود که به ‌خاطر نجات کشور خویش از میان مردم برخاسته که برای نظام اسلامی در‌ کشور مبارزه نموده است و پس از مبارزه طولانی با ملوک‌الطوایفی سال‌های ۹۰ میلادی و سپس از بین‌ بردن اشغال خارجی، به موفقیت نایل شده است.»

این در حالی است که پاتروشف، گفته بود آمریکا به خاطر رسیدن به اهداف ژئوپولتیک خود، گروه طالبان، داعش و شبکه القاعده را ایجاد کرده است.

وی تصریح کرد که با روی‌کار‌آمدن طالبان در افغانستان، بحران اقتصادی در این کشور به میان آمده که منجر به جاری شدن سیل مهاجران به کشورهای همسایه شده است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده