هشدار انصارالله به عربستان: هر حمله‌ای پاسخ متقابل به همراه دارد ادعاهای ترامپ علیه ایران در سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر شکست‌ میدانی مزدوران سعودی رئیس سنتکام را راهی عربستان کرد جزئیات عملیات ارتش یمن در جبهه‌های مختلف علیه مزدوران سعودی برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست منطقه‌ای با حضور کشورهای ساحلی خلیج فارس «سود سهام ترامپ» یا خرید رأی؟؛ وعده 5 هزار دلاری زیر تیغ انتقاد سفر سخنگوی وزارت خارجه و هیئت رسانه‌ای بین‌المللی به لامرد نیویورک‌تایمز: ونس درباره ادامه جنگ ایران به ترامپ هشدار داده است گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و کره جنوبی یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد

موافقت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با تأسیس ۸ رآکتور هسته‌ای در عراق

موافقت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با تأسیس ۸ رآکتور هسته‌ای در عراق رئیس سازمان کنترل مواد پرتوزای عراق از موافقت آژانس بین المللی انرژی اتمی با تأسیس هشت رآکتور هسته‌ای در این کشور خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۱ - ۱۶ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 07
کد خبر: ۱۵۸۰۶۲

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از فرات نیوز، کمال حسین لطیف، رئیس سازمان کنترل مواد پرتوزای عراق گفت: ما پروژه کاملی را برای تولید برق از طریق انرژی هسته‌ای آماده کرده‌ایم. ابتدا هشت رآکتور هسته‌ای را احداث خواهیم کرد که ۸۰۰۰ مگاوات برق تولید می‌کند که معادل ۲۵ درصد نیاز عراق است. ما هنوز در مراحل اولیه هستیم و منتظر تصمیم دولت در این باره هستیم.

ایلیا بولوف، مشاور اقتصادی سفارت روسیه در عراق شنبه اعلام کرد که عراق و روسیه به زودی یادداشت تفاهمی را درباره استفاده از تکنولوژی هسته‌ای امضا می‌کنند.

اما حسین لطیف اعلام کرد که تاکنون هیچ توافقی برای شراکت با هیچ کشوری جهت تأسیس رآکتور هسته‌ای صورت نگرفته است و باید دولت درباره گام‌های بعدی تصمیم بگیرد.

وی گفت: مناطقی که رآکتورهای هسته‌ای در آنجا تأسیس خواهد شد، مشخص شده است. عراق توافق‌هایی را با تعدادی از شرکت‌ها برای تولید برق از طریق انرژی خورشیدی امضا کرده است. عراق تا سال ۲۰۲۵ می‌تواند ۳۰۰۰ مگاوات برق را از طریق انرژی خورشیدی تولید کند.

از سال ۲۰۰۳ عراق حدود ۸۰ میلیارد دلار برای ارتقای برق هزینه کرده است و در حال حاضر ۲۴ هزار مگاوات انرژی تولید می‌کند. در حال حاضر کشور به ۳۲ هزار مگاوات برای رفع نیاز برق خود نیاز دارد.

کمال لطیف گفت: قرار است تا سال ۲۰۳۰ تأسیس این رآکتورها به پایان برسد و احتمالا تولید برق آن‌ها بین هشت تا ۱۰ هزار مگاوات باشد که می‌تواند ۱۴ تا ۲۵ درصد برقی را که عراق به آن نیاز دارد، تأمین کند.

وی گفت: می‌دانم که اقلیم کردستان عراق برق را از طریق انرژی خورشیدی تولید می‌کند. امیدواریم اقلیم کردستان بتواند اقداماتی را در این زمینه اتخاذ کند. من به اقلیم کردستان سفر کرده‌ام. آنجا به ویژه در اربیل اماکن خوبی برای این اقدامات وجود دارد./ایسنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار