سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت مقام آمریکایی: در مجموع 30 پهپاد MQ-9 توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند اعتراف دبیرکل ناتو به همدستی در تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران بلومبرگ: کشتیرانی از طریق تنگه هرمز تقریباً متوقف شد واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست بقائی: ایران با قاطعیت از منافع ملی و حاکمیت خود دفاع خواهد کرد ترامپ حکومت جولانی را از فهرست حامیان تروریست خارج می‌کند / چراغ سبز واشنگتن برای کاهش تحریم‌های سوریه

بورل:اوضاع درباره برجام به درستی پیش نمی‌رود

بورل:اوضاع درباره برجام به درستی پیش نمی‌رود مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مدعی شد: در خصوص برجام، اوضاع به درستی پیش نمی‌رود. مواضع بین طرف‌ها هنوز به هم نزدیک نشده است. ایران باید با آژانس بین‌المللی اتمی به شکلی سازنده تعامل کند. از وزیر خارجه امیرعبداللهیان خواستم این را پیش ببرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۵ - ۱۶ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 07
کد خبر: ۱۵۸۰۶۸

سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا در بخشی از بیانیه‌ای که روی پایگاه اینترنتی خود بعد از مذاکرات وزرای خارجه گروه هفت در مونستر آلمان منتشر کرده، به نقل از جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از گفت‌وگو درباره ایران در این مذاکرات خبر داده است.

بورل در توییتی در همین خصوص نوشت «برداشت خود را از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین، روابط با چین، وضعیت در ایران و آفریقا بعد از نشست هفته گذشته وزاری خارجه گروه هفت» در این بیانیه اعلام کرده است.

او در بیانیه مذکور در ادامه مواضع مداخله‌جویانه اخیر بروکسل و حمایت از اغتشاشات در ایران و تهییج آن نوشت: «در مونستر، گفت‌وگوی مهمی درباره ایران داشتیم. اعتراضات در پی کشته شدن مهسا امینی ادامه دارد. شجاعت زنان ایران را که در خط مقدم اعتراضات مسالمت‌آمیز هستند، تحسین می‌کنیم. من این پیام را به شکل بسیار شفاف به حسین امیرعبداللهیان همتای خود در تماس چهارشنبه گذشته منتقل کردم. هفدهم اکتبر، اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه افراد مسئول سرکوب خشونت‌بار غیرقابل قبول اعتراضات اعمال کرد».

وی در ادامه به اقدام ضد ایرانی دیگر اتحادیه اروپا و تحریم ایران به بهانه ادعایی استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین اشاره کرد و افزود: اتحادیه اروپا همچنین در پی تحویل بسیار نگران‌کننده پهپادهای ایران به روسیه، دست به اقدام زد.

بورل سپس به مذاکرات رفع تحریم‌ها اشاره کرد و با انداختن توپ در زمین ایران و شانه خالی کردن از مسئولیت مدعی شد: در خصوص برجام، اوضاع به درستی پیش نمی‌رود. مواضع بین طرف‌ها هنوز به هم نزدیک نشده است. ایران باید با آژانس بین‌المللی اتمی به شکلی سازنده تعامل کند. از وزیر خارجه امیرعبداللهیان خواستم این را پیش ببرد.

این در حالی است که وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در رشته توییتی در خصوص مکالمه تلفنی با بورل، نوشت در این تماس «مجددا بر آمادگی ایران برای جمع‌بندی مذاکرات در اسرع وقت تأکید کردم. آمریکا می‌بایست سیاست یک بام و دو هوا را متوقف کرده و اراده واقعی نشان دهد». رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین بر تعهد کامل به تامین حقوق ملت ایران تاکید کرد.

او همچنین چهارشنبه ۱۱ آبان در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه سوریه، گفت که به منظور شروع گفت‌وگوها و تقویت همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی طی روزهای آینده هیأتی از ایران به وین اعزام خواهد شد.

امیرعبداللهیان اظهار داشت: بین آقای اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی و رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اتفاق‌نظر وجود دارد و امیدوار هستیم آژانس با تمرکز بر نگاه فنی بر اساس آنچه با هم در روزهای گذشته توافق کرده‌ایم، نسبت به حل و فصل برخی از اتهامات مورد نظر آژانس و مطرح شده توسط این سازمان علیه ایران اقدام کرده و بتوانیم از این مرحله از مسیر همکاری‌‌های فنی عبور کنیم.

وی افزود: طبعا به موازات این اقدام، در خصوص رسیدن به گام‌های پایانی توافق به رغم برخی از اظهارات متناقض بعضی از مقامات آمریکایی، تبادل پیام‌هایمان همچنان ادامه دارد و به موازات اقداماتی که در وین انجام می‌شود، نسبت به باز تنظیم جدول زمانبندی در چارچوب گفت‌وگوهای وین، تبادل پیام‌ها از طریق هماهنگ کننده اتحادیه اروپا جریان دارد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار