عملیات موشکی و پهپادی یمن به اهدافی در قدس و حیفا عراقچی: شایعه لغو عضویت ایران در شانگهای بی‌اساس است دستور ترامپ برای بازدارندگی پنتاگون مقابل روسیه و چین داعش مسئولیت حمله انتحاری خونین در کویته را به عهده گرفت زلنسکی: اوکراین اراضی خود را واگذار نخواهد کرد حزب‌الله: دولت لبنان از دادن هدایای رایگان به دشمن دست بردارد ابراز نگرانی سفیر ایران در لندن در مورد عملیات‌های پرچم دروغین متن کامل نامه ایران، روسیه و چین: نمی‌توان بر مبنای مکاتبه تروئیکا اقدامی انجام داد ترامپ: حماس فورا هر ۲۰ اسیر اسرائیلی را تحویل بدهد ترامپ: رژه نظامی چین بسیار چشمگیر بود جزئیات گفت‌وگوی تلفنی مشاور نخست‌وزیر انگلیس با لاریجانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادعای افزایش ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی در ایران را تکرار کرد ادعای آسوشیتدپرس: آژانس و ایران درباره ازسرگیری بازرسی سایت‌های آسیب دیده در جریان جنگ، به توافق نرسیده‌اند ادامه بررسی لایحه CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام به جلسه بعد موکول شد طالبان: زلزله افغانستان تاکنون ۱۴۵۷ کشته و ۳۳۹۴ زخمی بر جای گذاشته

توهم بولتون درباره تغییر نظام در ایران

مشاور جنگ‌طلب امنیت ملی سابق دولت دونالد ترامپ ضمن ابراز امیدواری برای تغییر نظام در ایران گفته است که اپوزیسیون ایران در حال مسلح شدن است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۱۷ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 08
کد خبر: ۱۵۸۱۹۴

به گزارش راهبرد معاصر، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی سابق دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده آمریکا که همواره موضعی جنگ‌طلبانه در قبال جمهوری اسلامی داشته است، در مصاحبه جدید خود با بخش فارسی شبکه «بی بی سی» گفته است که اپوزیسیون‌های ایران که در خیابان‌ها اعتراض می‌کنند، در حال مسلح شدن هستند.

بولتون در این مصاحبه ضمن ابراز امیدواری برای تغییر نظام در ایران اغتشاشات پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۸ را با اغتشاشات پراکنده فعلی در ایران مقایسه کرد و گفت: «اگر به انتخابات 1388 نگاه کنید، می‌بینید که سرکوب‌هایی در آن جا صورت گرفت که هم‌اکنون سرکوب‌ها تا حد زیادی گسترده‌تر شده و شدت گرفته است اما تفاوت این است که اپوزیسیون ایران با سلاح‌هایی که از پایگاههای بسیج وبه دست می‌آورند و سلاح‌هایی که از کردستان عراق وارد ایران می‌شود، در حال مسلح شدن هستند».

این مشاور جنگ‌طلب دولت ترامپ سپس ادامه داد: «چشم‌انداز تلاش سیستماتیک اپوزیسیون نه فقط اعتراض بلکه به کارگیری زور و قوه قهریه علیه حکومت ایران با این پیام است که ما دیگر غیرمسلح نیستیم و می‌توانیم با سپاه پاسداران مقابله کنیم و تمامی این‌ها نشان می‌دهد که جایگاه جمهوری اسلامی بیش از پیش در معرض مخاطره قرار دارد».

با این حال مجری شبکه بی بی سی فارسی پس از این اظهارات بولتون با رد این اظهارات گفت که «البته آقای بولتون شواهدی در دست نداریم که معترضان در ایران مسلح هستند».

در بخش پایانی این گفت‌وگو بار دیگر مجری بی بی سی، با رد اظهارات بولتون در خصوص مسلح بودن اپوزیسیون در ایران گفت: «ادعای مسلح بودن معترضان، ادعای خود مقام‌های جمهوری اسلامی است.....ولی تا این لحظه تصاویری ندیدیم که مسلح بودن معترضان ایرانی را نشان دهد».

در پی این اظهارنظرات، بولتون گفت: «من تصاویری از نیروهای کرد در حال آموزش دیدن در خارج از ایران و در حال آموزش دیدن در عراق دیده‌ام. متأسفم که ایران برخلاف آمریکا متمم قانون اساسی برای صدور مجوز حق مالکیت اسلحه برای مردم خود را ندارد وگرنه همین الآن مردم ایران اسلحه به دست داشتند و این می‌توانست تفاوت بزرگی را ایجاد کند و ایران نیازمند یک اپوزیسیون بزرگ است».

مقام‌های آمریکایی در ماههای اخیر، تلاش کرده‌اند از اغتشاشات در ایران به نفع خود استفاده کنند و خود را حامی مردم ایران جلوه دهند.

اخیراً نیز، «جو بایدن» رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا که در پی اغتشاشات اخیر در ایران نگران و حامی مردم ایران شده، پس از اظهارات مداخله جویانه و اعمال تحریم‌ها علیه ایران، بامداد جمعه ۱۳ آبان ماه خطاب به هوادارانش گفت که «ما ایران را آزاد می‌کنیم.» (جزئیات بیشتر)

گفتنی است آمریکا در حالی خود را مدافع زنان ایرانی می‌داند که در همین راستا «امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به سفرا و نمایندگان دائم کشورهای عضو و ناظر سازمان ملل متحد در واکنش به تلاش آمریکا برای برگزاری نشست غیررسمی در شورای امنیت موسوم به آریا فرمولا با بیان اینکه آمریکا نگرانی واقعی و صادقانه در مورد شرایط حقوق بشر در ایران و یا هر کجای دیگر را ندارد، اظهار داشت: آمریکا ادعا می‌کند که از زنان ایرانی دفاع می‌کند، زنانی که به طور جدی از ده‌ها سال تحریم غیرانسانی آمریکا صدمه دیده‌اند. جنگ واقعی اکنون در مورد غذا و دارو است و این امر حتی از استاندارد دوگانه فراتر بوده و ضمن اینکه یک رویکرد سیاسی و گزینشی نسبت به حقوق بشر است، جنایت جنگی محسوب می‌شود. در شرایطی که ده‌ها سال زنان ایرانی از تحریم‌های غیرانسانی آمریکا صدمه دیده‌اند، این کشور صلاحیت حقوقی، اخلاقی و سیاسی برای برگزاری جلسه در مورد شرایط داخلی ایران را ندارد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار