شبکه آمریکایی: انصارالله برای اولین‌بار جنگنده آمریکایی را هدف قرار داد لاریجانی: شهید حسن نصرالله جانش را در راه نجات بشریت از ظلم و سیاهی داد نتانیاهو: همچنان ۶۳ اسیر در اختیار حماس هستند وزارت خارجه روسیه سفر لاوروف به ایران را تأیید کرد دعوت مقاومت فلسطین برای حضور گسترده در مراسم تشییع پیکر سیدحسن نصرالله کشته شدن ۱۰ نیروی ترکیه‌ای در شمال عراق زینب نصرالله: درد فراق پدرم بسیار سنگین است ۶۰۲ اسیر فلسطینی فردا آزاد خواهند شد جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم 

وزارت خارجه ایران: از سفر غیرضروری به استرالیا بپرهیزید

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در توصیه‌ای مسافرتی به هموطنان ایرانی سفر به استرالیا را توصیه نکرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۱ - ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 09
کد خبر: ۱۵۸۴۹۵

به گزارش راهبرد معاصر وزارت امور خارجه در توصیه‌ای مسافرتی برای سفر به استرالیا به‌ هموطنان و به ویژه دانشجویان، پژوهشگران و اساتید دانشگاه‌ها توصیه کرده است که به دلیل سوابق موجود در مورد احتمال بازداشت خودسرانه و استرداد به دولت‌های متخاصم با جمهوری اسلامی ایران بدون هرگونه دلیل موجه، در مورد سفرهای غیرضروری به استرالیا تجدیدنظر کنند.

در این توصیه نامه یادآور شده است: در سال‌های گذشته مواردی از بازداشت خودسرانه‌ ایرانیان در استرالیا و استرداد به کشورهای ثالث رخ داده است.

در توصیه نامه وزارت خارجه همچنین از هموطنانی که بنا به ضرورت به این کشور سفر می‌کنند خواسته شده که گذرنامه معتبر و نسخه چاپی روادید صادر شده توسط مقامات استرالیا را به همراه داشته باشند و در صورتی که نیاز به اقامت بیشتر از مدت تعیین شده در روادید دارند، قبل از اتمام مدت روادید نسبت به تمدید آن اقدام کنند.

در این توصیه نامه با اشاره به گزارش فعالیت گروه‌های افراطی و نژادپرست در استرالیا عنوان شده که ممکن است تهدیدات افراطی، توهین‌های نژادپرستانه و امکان تعرض در هر مکان و زمان رخ دهد.

در این توصیه نامه خطاب به هموطنان ایرانی آمده است: با توجه به فعالیت‌های برخی از گروه‌های تروریستی از جمله گروهک سازمان منافقین و گروهک الاهوازی در استرالیا، در ارتباطات خود دقت و حساسیت داشته باشید. این گروهک‌های تروریستی ممکن است در استرالیا یا خارج از آن تهدیداتی را متوجه شما کنند. فعالیت موردی از گروه‌های افراطی و نژادپرست در استرالیا گزارش شده است. از این رو تهدیدات افراطی، توهین‌های نژادپرستانه، و امکان تعرض در هر زمان و مکان ممکن است رخ دهد. از چالش با این‌گونه افراد خودداری و هرگونه تهدیدی را فوراً با پلیس محل و سفارت جمهوری اسلامی ایران در میان گذارید.

در توصیه نامه مذکور همچنین از هموطنان خواسته شده که در صورت بازداشت و دستگیری از سوی پلیس و مقامات استرالیا، در اسرع وقت از آنها بخواهند موضوع را به سفارت ایران در استرالیا اطلاع داده و در خواست دسترسی کنسولی کنند. چون در غیر اینصورت به بهانه قانون حفظ حریم خصوصی، پلیس و نظام قضایی استرالیا از اطلاع رسانی به سفارت اجتناب می‌کند.

در این توصیه نامه عنوان شده است: سوابق و قرائنی از رفتارهای غیرقانونی و غیرانسانی از جمله به دلایلی مانند نژادپرستی نانوشته در زندان‌های استرالیا ثبت شده است. این رفتارها در مواردی موجب صدمات بلندمدت پس از آزادی و حتی بعضاً منجر به مرگ زندانیان شده است. بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل، از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۲۱، حدود ۵۰۰ نفر از بومیان استرالیا در زندان‌های این کشور به قتل رسیده‌اند بدون این‌که رسیدگی موثری در این زمینه صورت پذیرفته باشد. لذا در صورت بازداشت یا محکومیت به زندان، برخوردهای خشن را بی‌درنگ به صورت مکتوب و ترجیحاً از طریق وکیل شخصی به مقامات محل و سفارت ایران در کانبرا گزارش کنید.

این توصیه نامه در پایان می‌افزاید: استرالیا یکی از خشن‌ترین سیاست‌های پناهندگی را دارد. مرگ یا خودکشی متقاضیان پناهندگی در استرالیا به دلیل رفتارهای خارج از عرف پلیس مرزی همواره از سوی سازمان‌های حقوق‌بشری بین‌المللی و داخلی و حتی همسایگان این کشور مورد نقد بوده است. از این رو از فریب شیادان یا تبلیغات‌های دولتی در این زمینه آگاه بوده و هشدارهای لازم را مدنظر داشته باشید./فارس

ارسال نظر