عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

خطیب زاده: پیمان AUKUS ریسک اشاعه هسته‌ای را افزایش می‌دهد

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: پیمان AUKUS به صورت بالقوه می تواند ریسک اشاعه هسته ای را افزایش دهد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۸ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 08
کد خبر: ۱۳۷۵۰۵

به گزارش راهبرد معاصر سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: پیمان AUKUS به صورت بالقوه می‌تواند ریسک اشاعه هسته‌ای را افزایش دهد و در این خصوص سکوت، مخفی کاری یا توجیه سیاسی برخی کشورها کمکی به رفع نگرانی‌ها نمی‌کند.

سعید خطیب زاده در پاسخ به سئوالی مبنی بر دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در زمینه قرار گرفتن همکاری سه جانبه آمریکا، انگلیس و استرالیا موسوم به AUKUS در دستورکار اخیر نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی تصریح کرد: آژانس بین المللی انرژی اتمی به عنوان نهادی تخصصی وظیفه کمک به بهره مندی اعضا از انرژی صلح آمیز هسته ای و جلوگیری از اشاعه تسلیحات هسته ای را دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: حق همه کشورهای عضو ان. پی. تی است که از انرژی صلح آمیز هسته ای بهره برداری نمایند.

خطیب زاده تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اعمال استانداردهای دوگانه در برخورد با اعضای معاهده عدم اشاعه از سوی غرب به ویژه آمریکا و انگلیس تاکید کرده و سابقه منفی استرالیا در زمینه عدم اشاعه در گذشته را مورد توجه قرار می دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: پیمان AUKUS به صورت بالقوه می تواند ریسک اشاعه هسته ای را افزایش دهد. در این خصوص سکوت، مخفی کاری یا توجیه سیاسی برخی کشورها کمکی به رفع نگرانی ها نمی کند و ایران ضمن دعوت همگان به مقابله با خطرات اشاعه هسته ای و تهدید صلح، از این کشورها می خواهد تا به تعهدات خود ذیل معاهده ان. پی. تی پایبند باشند.

خطیب زاده پیشنهاد مطرح شده برای رسیدگی به ریسک های اشاعه ای ناشی از AUKUS در آژانس را مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران دانست./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده