به گزارش راهبرد معاصر، سیدرضا فاطمی امین وزیر صمت در مراسم رونمایی از چک الکترونیک، اظهار داشت: با اجرای چک الکترونیک یک گام بسیار موثر در توسعه اقتصاد دیجیتال برداشته شد.
وی با اعلام اینکه محور اصلی اقتصاد بخش تولید است، تأکید کرد: هراندازه تسهیل زیرساختهای پولی و مالی و کاهش هزینهها صورت بگیرد فرآیند تولید تسریع و تقویت میشود.
وزیر صمت ضمن اشاره به اینکه هماهنگی بین بخشهای اقتصادی دولت نوید بخش اتفاقات و آینده بهتری در اقتصاد است، تصریح کرد: چالش بانک مرکزی با وزارت صنعت امضا دیجیتال بود که این موضوع خوشبختانه برطرف شده است.
سامانه چکاد یا همان چک الکترونیکی که آخرین مرحله از اجرای اصلاح قانون چک است صبح امروز با حضور رئیس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و وزیر صمت در بانک مرکزی رونمایی شد.
با پیاده سازی و اجرای سامانه چکاد، امکان صدور چک الکترونیکی نیز فراهم میگردد. چک الکترونیک نوع جدیدی از چک است که سرعت، دقت و امنیت بیشتری در عملکرد و نقد شوندگی نسبت به چکهای کاغذی دارد و تمام قوانین چک کاغذی برای آن قابل اجراست و با یک امضای الکترونیکی اعتبار پیدا میکند.
به همین منظور، سامانه چکاد با هدف ایجاد بستری برای ارائه چک امن دیجیتال و رفع مخاطرات احتمالی چکهای کاغذی راهاندازی شده است که امکان مدیریت و نظارت آنلاین مبادله چک را برای شبکه بانکی و بانک مرکزی فراهم میکند.
طبق اعلام بانک مرکزی، از مزایای چک الکترونیک میتوان به سرعت زیاد در ثبت و پردازش چکهای الکترونیکی، عدم نیاز به ارسال نسخه فیزیکی چک، حذف نگرانی افراد در خصوص ثبت چک در سامانه و امنیت بالا و عدم امکان سرقت یا تحریف چک اشاره کرد.
چک الکترونیکی در واقع تمام کاربردهایی که چک فیزیکی دارد را با بهره گیری از امضای دیجیتال در فضای دیجیتال فراهم میکند. تمام قوانین و مقررات چک فیزیکی در چک دیجیتال نیز اجرایی میشود و چک دیجیتال موجودیتی مشابه با چک فیزیکی دارد.
همزمان با رونمایی سرویس چک الکترونیکی این خدمت توسط سه بانک پارسیان، صادرات و تجارت برای بخش حقوقی ارائه میشود و به زودی امکان استفاده از این خدمت برای اشخاص حقیقی نیز فعال خواهد شد.
همچنین سه بانک کشاورزی، ملت و آینده در حال انجام مراحل آزمایش برای پیوستن به این سه بانک هستند که به زودی و با انجام این فرآیند این خدمت توسط این سه بانک نیز ارائه خواهد شد./ تسنیم