در بازار مسکن غرب پایتخت چه خبر است؟-راهبرد معاصر
اتحادیه نانوایان: قیمت نان سنگک با آرد یارانه‌ای بدون کنجد ۵ هزار تومان و با کنجد ۱۰ هزار تومان تعیین شده است «فرود عسگری» سرپرست گمرک ایران شد عبدالناصر همتی: پیگیر تعلیق اقدام تقابلی اف. ای. تی. اف براساس منافع ملی هستیم مدیرعامل مرکز مبادله: ربع سکه‌های ۱۴۰۳ به بازار می‌آید فاز اول بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی ایران وارد مدار شد حج ۲۰۰ میلیون تومانی در راه است؟ شرایط جدید بازنشستگی اعلام شد + جزئیات دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی: نرخ سوخت هواپیما سال آینده ۱۱ برابر می‌شود آخرین وضعیت برگزاری مجامع سهام عدالت مشخص شد سهمیه سوخت این گروه از خودرو‌ها قطع می‌شود تعرفه جدید واردات گوشی اپل اعلام شد زمان دقیق عرضه سکه ضرب ۱۴۰۳ اعلام شد نیم سکه در آستانه ۳۰ میلیونی شدن | صعود دوباره قیمت سکه و طلا در بازار برای این افراد سود سهام عدالت ویژه واریز می‌شود + توضیحات عبدالناصر همتی ۷ هزار و ۸۰۰ سکه طلا فروخته شد | حراج بعدی دوشنبه ۱۴ آبان

در بازار مسکن غرب پایتخت چه خبر است؟

با وجودی که قیمت مسکن در منطقه ۵ واقع در غرب تهران ۱۰۱ درصد رشد کرده، معاملات مسکن در آن‌جا ۵۶ درصد نسبت به سال قبل افت کرده است؛ افتی که باعث شد این منطقه پیشتازی خود را در تورم ملکی از دست بدهد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۸ - ۱۹ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 10
کد خبر: ۱۵۹۴۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ بسیاری از آگهی‌های فروش آپارتمان در فضای مجازی متعلق به منطقه ۵ است که نشان از انبوه خانه‌های خالی در این محدوده دارد. البته این منطقه در غرب تهران شامل محله‌هایی همچون پونک، جنت‌آباد، سازمان آب، شهر زیبا، شهران، فردوس، اکباتان و آپادانا را می‌توان محبوب‌ترین محله قشر متوسط به بالا در تهران نامید؛ چرا که همواره در سال‌های اخیر بیشترین حجم معاملات مسکن در این محدوده انجام شده است. بررسی‌ها از علت اقبال متقاضیان به این منطقه نشان می‌دهد وجود سرانه‌های خدماتی و تفریحی مناسب، موقعیت فرهنگی، خیابان‌های پهن و سازه‌های باکیفیت در محبوبیت این منطقه تأثیرگذار است.

 

با وجود حجم بسیار خانه‌های خالی شهر تهران در منطقه ۵، قیمت مسکن از یک سال و نیم گذشته در این منطقه روند صعودی داشته است. در همین بازه یک ماهه قیمت آپارتمان در این محدوده نسبت به ماه قبل یک میلیون تومان افزایش یافت و از میانگین متری ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در اردیبهشت به ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در خردادماه رسید. رشد قیمت سالانه این منطقه نیز ۱۰۱ درصد بود که رقم بسیار بالایی محسوب می‌شود. با این حال منطقه ۵ که تا سال قبل پیشتاز تورم ملکی در پایتخت بود، خردادماه امسال رتبه خود را به منطقه ۱۰ با ۱۳۴ درصد داد.

 

جست‌وجو در دفاتر املاک نشان می‌دهد، هم‌اکنون کف قیمت آپارتمان پنج تا ۱۰ ساله در محله پونک متری ۱۵ میلیون تومان و آپارتمان نوساز حداقل ۱۷ میلیون تومان است. قیمت پیشنهادی آپارتمان ۵ تا ۱۰ ساله در محله جنت‌آباد هم از ۱۳ میلیون تومان به بالا تعیین می‌شود.

 

خردادماه امسال ۸۹۶ قرارداد خرید و فروش مسکن در منطقه پنج به امضا رسیده که بیشترین تعداد در شهر تهران محسوب می‌شود. میانگین قیمت این منطقه نیز ۱۶ میلیون و ۸۲۷ هزار تومان در هر متر مربع است.

 

مظنه آپارتمان در غرب تهران بر اساس معاملات تیرماه ۹۸
محله متراژ سن بنا قیمت (تومان)
آپادانا ۹۴ ۵ سال ۸۲۰ میلیون
باغ فیض ۴۱ ۸ سال ۷۵۰ میلیون
شاهین ۸۴ ۶ سال ۱.۴۲ میلیارد
فردوس ۶۴ ۱۰ سال یک میلیارد
شهرک نفت ۶۷ ۱۶ سال ۱.۱۶ میلیارد
مهران ۶۳ ۱۱ سال ۱.۰۸ میلیارد
پونک ۱۱۸ نوساز ۲ میلیارد
شهرک المهدی ۵۹ ۱۲ سال ۸۸۵ میلیون

تحولات بازار مسکن پایتخت نشان می‌دهد پس از ایجاد فضای هیجانی در نیمه شمالی شهر تهران که در سال گذشته اتفاق افتاد، از اواخر سال ۱۳۹۷ رشد قیمت به مناطق جنوبی تغییر مسیر داد. در سال قبل معمولاً در هر ماه مناطق ۵ و ۱ به ترتیب بالاترین رشد قیمت مسکن شهر تهران را به خود اختصاص می‌دادند. در هفت ماه ابتدای سال ۱۳۹۷ منطقه ۵ پیشتاز تورم ملکی بود تا این‌که از آبان ماه برای اولین بار این رتبه به منطقه ۹ رسید و در ادامه به تدریج از سرعت رشد قیمت در مناطق شمالی کاسته و به رشد مناطق جنوبی افزوده شد.

 

در خردادماه امسال نیز منطقه ۱۰ با ۱۳۴ درصد افزایش نقطه به نقطه قیمت مسکن، رکورددار بالاترین میزان رشد سالیانه بود و منطقه ۱ با ۸۹ درصد کمترین افزایش را به ثبت رساند. هم‌اکنون میانگین قیمت در منطقه ۱۰ به ۹ میلیون و ۴۲۱ هزار تومان رسیده است. خردادماه سال گذشته این رقم ۴ میلیون و ۲۳ هزار تومان بود.

 

در شرایطی که در خردادماه ۱۳۹۸ میانگین رشد قیمت آپارتمان در تهران ۱۰۴ درصد به ثبت رسیده این نرخ در مناطق ۱۰ تا ۲۰ به ترتیب ۱۳۴، ۱۲۹، ۱۰۴، ۱۱۴، ۱۰۰، ۱۰۳، ۱۰۲، ۱۰۰، ۱۰۸، ۱۰۵ و ۱۱۰ درصد افزایش را نشان داد. با این حال در دو منطقه ۱۴ و ۱۵ تورم ماهیانه، منفی شد. در منطقه ۴ نیز تنها ۰.۷ درصد رشد ماهیانه را شاهد بودیم که می‌تواند پیش‌نشانه‌ای از ورود تدریجی بازار مسکن به فاز رکود تلقی شود.

 

یک کارشناس: شیب رشد مسکن ملایم می‌شود

مهدی سلطان‌محمدی، کارشناس بازار مسکن می‌گوید: با وجودی که رشد قیمت مسکن شهر تهران در خردادماه کمتر از اردیبهشت بود اما همین افزایش پنج درصد ماهیانه هم بسیار بالاست؛ چرا که میزان افزایش سالیانه بیش از ۱۰۰ درصد را نشان می‌دهد. انتظار این است که رشد قیمت‌ها کاهش پیدا کند اما با توجه به نبود ابزارهای کافی در اقتصاد، این‌که در چه ماهی این اتفاق می‌افتد یا از روند افزایشی به یک آرامش برسد دقیقاً قابل پیش‌بینی نیست.

 

منبع: ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار