سازمان ملل: همه چیز در غزه از جمله زندگی رو به پایان است افزایش شمار قربانیان زلزله میانمار به ۷۰۰ تن تعیین شیخ «اسامه الرفاعی» به سمت مفتی کل سوریه پاسخ رئیس جمهور لبنان به زمان ازسرگیری پرواز‌ها از ایران ترامپ: ترجیح می‌دهم با ایران به توافق برسم گزارش مرکز لرزه‌نگاری آمریکا از زمین‌لرزه ۷.۷ ریشتری میانمار + عکس ۱۴۴ کشته و ۷۳۲ زخمی جدیدترین آمار از زلزله امروز میانمار تحریم‌های جدید آمریکا علیه حزب‌الله زینب نصرالله: لبنان هرگز اسرائیلی نخواهد شد مقدم‌فر: آمریکا خطا کند با پاسخ‌های شگفت‌انگیزی مواجه می‌شود علت انتخاب عمان برای پاسخ به آمریکا از زبان عراقچی عراقچی: هیچکدام از مواردی که از نامه ترامپ منتشر شده است را تایید نمی‌کنیم + فیلم پنتاگون: در جنگ احتمالی با چین، پایگاه گوام در مراحل نخست ویران می‌شود بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز جهانی قدس ۱۴۰۴ نخست وزیر عراق: درخواستی برای انحلال حشد شعبی دریافت نکردیم

۱۰ سال حبس؛ مجازات عربستان برای انتقاد از بیکاری و اوضاع اقتصادی

عربستان سعودی یکی از شهروندان این کشور را به جرم اعتراض به بیکاری و اوضاع اقتصادی این کشور به ۱۰ سال حبس محکوم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ - ۲۵ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 16
کد خبر: ۱۵۹۴۴۷

به گزارش راهبرد معاصر، در پی کمپینی که عربستان برای صدور احکام طولانی و غیرمنطقی علیه مخالفان و فعالان به راه انداخته، دادگاه کیفری عربستان سعودی «عبدالله جیلان» را که از فارغ التحصیلان خارج از این کشور است، به دلیل مطالب انتقادی در شبکه‌های اجتماعی درباره بیکاری، شرایط اقتصادی و حقوق شهروندی به 10 سال حبس محکوم کرد.

 

این حکم درحالی صادر شده که طی دوره اخیر فعالان سعودی به طرز قابل توجهی هدف موج جدید سرکوب‌ها در این کشور قرار گرفته‌اند.

 

احکام قضایی وحشی‌گرایانه آل‌سعود متوجه کودکان نیز شده است؛ جایی که دادگاه‌های سعودی اخیرا حکم اعدام هشت کودکان و نوجوان شیعی‌مذهب عربستانی را صادر کردند. «عبدالله الدرازی»، «علی السبیتی»، «حسن زکی الفرج»، «جلال آل لباد»، «مهدی المحسن»، «جواد قریریص» و «یوسف المناسف»، هفت کودک عربستانی هستند که رژیم سعودی حکم اعدام آنان را به صورت خودسرانه و بدون هیچ تفهیم اتهامی، صادر کرده است.

 

صدور حکم‌های طولانی و ناعادلانه برای فعالان حقوق بشر در عربستان بعد از سفر اخیر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به عربستان و دیدار با «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی صورت می‌گیرد. بسیاری از رسانه‌ها و محافل حقوق بشری به این نکته اشاره دارند که احکام ناعادلانه علیه فعالان در عربستان در زمانی صادر شده که در سایه تغییر سیاست‌های آمریکا و اروپا به دلیل نیاز آنها به نفت عربستان، دولت سعودی و شخص محمد بن سلمان از انزوای چهارساله خود بعد از قتل خاشقجی خارج شده‌اند.


کارشناسان می‌گویند که سفر بایدن، رئیس جمهور آمریکا به عربستان سعودی در ماه ژوئیه، به ولی‌عهد سعودی چراغ سبزی نشان داد تا اقدامات تهاجمی بیشتری علیه بازداشت شدگان انجام دهد. «آندرو هاموند» مورخ و روزنامه‌نگار انگلیسی علاقه‌مند به امور خاورمیانه، گفت آنچه که در این سفر در تابستان رخ داد و علی‌رغم اختلافات بعدی واشنگتن و ریاض بر سر تولید نفت، « یک «پیروزی برای بن سلمان بود».

 

به این ترتیب ناظران پیش‌بینی می‌کنند که با توجه به تحرکات فراوان محمد بن سلمان برای نشستن بر تخت پادشاهی عربستان، گذشته از فعالان و معارضان ، شاهزادگان سعودی و حتی نزدیکان محمد بن سلمان نیز از موج تازه سرکوبگری‌های وی در امان نخواهند بود./ تسنیم

ارسال نظر