جنایت فجیع سعودی‌ها علیه جوان یمنی در ریاض-راهبرد معاصر

جنایت فجیع سعودی‌ها علیه جوان یمنی در ریاض

به دنبال جنایت آل سعود علیه یک شهروند یمنی در ریاض بسیاری از کاربران و سازمان‌های حقوق بشری این جنایت را محکوم کردند و خواستار مجازات عاملان این جنایت شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۵ - ۲۵ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 16
کد خبر: ۱۵۹۴۶۰

به گزارش راهبرد معاصر، سازمان حقوق بشری «انسان» اعلام کرد که یک شهروند یمنی که به نام « علی عاطف هضبان العلیی» به دست نیروهای سرویس اطلاعاتی عربستان به طرز فجیعی کشته شد.

 

این سازمان حقوق بشری تاکید کرد که بر اساس اسنادی که از طریق خانواده این جوان 24 ساله ارائه شده است ، وی در نزدیکی محل کارش ربوده شد و پس از شکنجه سنگین و ضرب و شتم خفه شده است.

 

شواهد همچنین نشان می‌دهد که العلیی پیش از ربوده شدن از طریق واتساپ پیام تهدید آمیزی از سوی نیروهای امنیتی سعودی دریافت کرده بوده است. این پیام در 9 سپتامبر 2022 سال جاری فرستاده شده بود و چند ساعت بعد از این تماس، جنازه وی در ریاض پیدا شد.

 

سازمان حقوق بشری انسان تاکید کرد که نیروهای امنیتی سعودی تلاش کردند این جنایت را پنهان کنند و به همین دلیل جنازه العلیی را شبانه و بدون اقدامات قانونی دفن کردند. برخی از نزدیکان وی نیز اعلام کردند که مسئولان سعودی آنان را تهدید کرده‌اند که اگر درخواست کالبدشکافی یا دریافت گزارش امنیتی را مطرح کنند، زندانی خواهند شد.

 

بر اساس بیانیه این سازمان حقوق بشری، آنچه توسط نیروهای امنیتی بر سر العلیی آمد، جنایت هولناکی است که نشان دهنده رفتار وحشیانه رژیم سعودی و نقض کلیه قوانین بین‌المللی است. این نخستین جنایتی نیست که مسئولان سعودی علیه مهاجران یمنی انجام می‌دهند.

 

سازمان حقوق بشری انسان از تمام نهادهای بین‌المللی مرتبط با حقوق بشر خواست تا تحقیقات گسترده‌ای در خصوص این جنایت و سایر جنایت رژیم آل سعود انجام دهند و عاملان و آمران این جنایت را مطابق با قوانین و میثاق‌های بین‌المللی مجازات کنند.

 

این سازمان حقوق بشری همچنین ضمن محکوم کردن این جنایت وحشیانه توسط مقامات سعودی علیه یک مهاجر یمنی غیرمسلح، تأکید کرد که به جمع‌آوری شواهد و اطلاعات کامل درباره این جنایت ادامه می‌دهد و در آینده گزارش کاملی در این باره منتشر خواهد کرد.

 

مسئولان سعودی سابقه طولانی در کشتار خودسرانه شهروندان بی‌گناه دارند؛ معروفترین فردی که به دستور محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی کشته شد، «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی بود.

 

این جنایت آل سعود انتقادات و واکنش زیادی را به دنبال داشت.در همین راستا «عبدالرحمن الاهنومی» با انتشار تصاویری از جسد این جوان اعلام کرد: « علی عاطف هضبان العلیی با ویزا به ریاض به غربت رفت تا خرج مراسم عروسی‌اش و تعمیر خانه پدر و مادرش را به دست بیاورد. اما نیروهای امنیتی دولتی عربستان او را تحت تعقیب قرار دادند و پس از آخرین تهدید، مانند تصویر، ناپدید و تماس‌هایش قطع شد و چند روز بعد جسد وی با علائم شکنجه و ریختن مواد مذاب پیدا شد . نیروهای امنیتی عربستان او را شبانه دفن کردند».

 

هشتگ «خاشقجی_یمن» ، «ما همه شهید علی العلی هستیم»، و «مرگ برآل سعود» پس از جنایت فجیعی که نیروهای امنیتی سعودی علیه علی عاطف العلی انجام داد در اکثر کشورهای عربی ترند شد.

 

وزارت امور مهاجران یمن با صدور بیانیه‌ای نیز کشته شدن علی عاطف هضبان العلیی توسط نیروهای امنیتی سعودی و همچنین تهدید سازمان امنیت دولتی عربستان برای جلوگیری از درخواست کالبد شکافی یا گزارش جرم را محکوم کرد.

 

در این بیانیه آمده است: اقدامی که مقامات سعودی برای کشتن یک تبعه یمنی ساکن در ریاض انجام دادند ، چیزی عجیب یا تازه نیست».

 

وزارت امور مهاجران یمن مواضع غیرانسانی شورای امنیت سازمان ملل متحد را محکوم کرد و از سازمان ملل متحد و سازمان های مرتبط با حقوق بشر خواست تا به مسئولیت خود در قبال این جنایت عمل کنند.

 

ائتلاف متجاوز عربی به رهبری عربستان سعودی به مدت 7 سال کشور یمن را به لحاظ دریایی، هوایی و زمینی محاصره کرده و هر از چندگاهی مناطق مسکونی این کشور را بمباران می‌کند و بدین ترتیب نیز هزاران غیرنظامی و به‌ویژه کودکان بی‌گناه، قربانی حملات و بمباران جنگنده‌های ائتلاف به رهبری عربستان سعودی می‌شوند. همچنین این جنگ منجر به تخریب مناطق مسکونی، زیرساخت‌ها و بازارها شده است.

 

این درحالی است که این کشور جنایت هایی علیه مهاجران یمنی در ریاض انجام می شود.

 

ائتلاف متجاوز سعودی - آمریکایی در یمن مرتکب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی و شکنجه مردم یمن شده‌اند. جنایاتی که کاملاً در تضاد با مبانی حقوق بشر و حقوق بشردوستانه و مغایر بـا اهداف تبیین شده در منشور سازمان ملل متحد است. شورای امنیت سازمان ملل متحد که وظیفه ابتدایی حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را بر عهده دارد و مدعیان حقوق بشر و حافظان صلح و امنیت بین‌المللی در آنجا جمع شـده‌اند، حداقل اقدامات مقتضی را به جهت توقف این جنایت ها و توقف فوری اقدامات خشونت‌آمیز انجام نداده است./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار