ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

آمریکا: خودکامگی اشرف غنی علت سقوط کابل بود

اداره بازرسی آمریکا در امور بازسازی افغانستان فساد، خودکامگی اشرف غنی و حکومت‌داری‌اش با یک حلقه بسته از چهره‌های وفادار، کنار گذاشتن دولت افغانستان از مذاکرات آمریکا و طالبان در قطر و عدم باور سیاستمداران افغان برای خروج آمریکا را از دلایل سقوط کابل عنوان کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۰ - ۲۶ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 17
کد خبر: ۱۵۹۶۰۳

به گزارش راهبرد معاصر، اداره بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان یا سیگار به‌تازگی از عوامل تأثیرگذار در سرنگونی دولت پیشین افغانستان پرده برداشته است.

سیگار در رشته توئیتی گفته است که فساد، خودکامگی اشرف‌ غنی و حکومت‌داری‌اش با یک حلقه بسته از چهره‌های وفادار، کنار گذاشتن دولت افغانستان از مذاکرات آمریکا و طالبان در قطر و عدم باور سیاستمداران افغان برای خروج آمریکا سبب سقوط کابل شد.

به گفته سیگار، دولت پیشین افغانستان با وجود موقعیت ضعیفش اصرار داشت که طالبان باید در جمهوریت ادغام شوند، اما طالبان حاضر به این سازش نبودند.

سیگار افزوده است که حکومت غنی نمی‌پذیرفت که آمریکا قصد دارد از افغانستان خارج شود.

پس از تسلط طالبان بر افغانستان در آگست ۲۰۲۱، عوامل متعددی از سوی مقام‌های امریکایی و حکومت پیشین افغانستان در پیوند به سقوط نظام مطرح شده است.

پیش از این «اشرف غنی» رئیس‌جمهور سابق افغانستان توضیحاتی را در خصوص آخرین روز سقوط کابل ارائه کرد. 

وی در گفتگو با پی‌بی‌اس با بیان اینکه به دفاع از مردم افغانستان متعهد بوده است، گفت: به دنبال فروپاشی ارتش، در موقعیتی نبودم که فدا کردن رئیس جمهور باعث حفظ نظام شود، بنابراین از افغانستان خارج شدم.»

غنی ادامه داد: در آخرین دقایق حضور در ارگ کابل، مشاور امنیت ملی به من خبر داد که طالبان به نزدیکی ارگ رسیده و زمانی چندانی برای تصمیم‌گیری وجود ندارد و بنابراین تصمیم به خروج گرفته شد.

رئیس‌جمهور سابق افغانستان درباره سقوط پی‌در‌پی شهرهای افغانستان نیز گفت: «طالبان برای طولانی مدت بدون حمایت کشورهای همسایه قادر به فعالیت نبود و از طرف دیگر افغانستان به مکانی برای جنگ قدرتهای بزرگ تبدیل شده بود.» 

وی توضیح داد: اما مهمترین عاملی که باعث پیشرفت سریع طالبان شد، عدم موضع گیری دیپلماتیک منجسم از سوی کشورهای جهان بود. / فارس

ارسال نظر