پیشتازی جمهوری‌خواهان آمریکا و شمارش معکوس برای تنها ماندن زلنسکی-راهبرد معاصر
سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد

پیشتازی جمهوری‌خواهان آمریکا و شمارش معکوس برای تنها ماندن زلنسکی

سردبیر روزنامه رأی الیوم با انتشار یادداشتی از شمارش معکوس برای تنها ماندن رئیس‌جمهور اوکراین در سایه تقویت احتمال پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا و باز شدن کانال‌های گفت‌وگوی محرمانه با مسکو بنا به اعتراف آمریکا، خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۵ - ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 09
کد خبر: ۱۵۸۴۰۳

به گزارش راهبرد معاصر، در سایه تقویت احتمال پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا که از صبح سه‌شنبه به وقت آمریکا، آغاز شده است، «عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه الکترونیکی و فرامنطقه‌ای «رأی الیوم»، با انتشار یادداشتی به پیامدهای این امر بر جنگ اوکراین پرداخت و نوشت: «آیا شمارش معکوس برای اقدام آمریکا در ترک زلنسکی و رفتن به سمت حل و فصل بحران اوکراین با روسیه برای اجتناب از جنگ هسته‌ای آغاز شده است؟ پایان زلنسکی به کجا ختم خواهد شد؛ تل آویو، ابوظبی یا واشنگتن؟ اعتراف آمریکا به گشودن کانال‌های گفت‌وگوی محرمانه با دولت پوتین به چه معناست؟».

 

در مقدمه این یادداشت آمده است: «جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، در حال دست و پنجه نرم کردن با چالش کاهش محبوبیتش در داخل این کشور و شکست مدیریتش در جنگ اوکراین است. جنگی که در آستانه ورود به نهمین ماه خود بدون دستیابی به هیچ نتیجه قاطعی است و در مقابل برای روسیه دستاوردهای نظامی و سیاسی چشمگیری در میدان به همراه داشته است.

 

بر این اساس، « تاکید جیک سالیوان مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا بر انجام مذاکرات با همتای روس یعنی نیکولای پاتروشف با هدف کاهش خطرات ناشی از گسترش جنگ اوکراین و آغاز جنگ هسته‌ای، بیانگر آن است که ایالات متحده به پذیرش باخت در این جنگ نزدیک شده و در پی دستیابی به یک راه حل مسالمت‌آمیز است که به ناچار به نفع مسکو خواهد بود و چه بسا که به تثبیت مشروعیت الحاق چهار منطقه در دونباس، شرق و جنوب اوکراین و بالاتر از آن شبه جزیره کریمه منجر شود».

 

نگارنده معتقد است: «تهدیدهای پوتین به استفاده از سلاح هسته‌ای به عنوان آخرین گزینه و حضورش در رزمایش‌هایی که نیروهای سوریه با تمام تسلیحات از جمله هسته‌ای انجام دادند به عنوان مقدمه انجام این تهدید و توجیه آن با سخن گفتن درباره قصد اوکراین برای منفجر کردن یک بمب کثیف، نتیجه داد و ایالات متحده را به وحشت انداخت».

 

عطوان می‌گوید که نقطه تحول اصلی که ایالات متحده را به باز کردن کانال‌های گفت‌وگو با مسکو واداشت، پس از تغییر موازین قوا و قواعد درگیری در میدان‌های نبرد به نفع مسکو، به ویژه پس از حملات موشکی اخیر علیه زیرساخت‌های اوکراین در کی‌یف، پایتخت این کشور، حاصل شد. حملاتی که به قطع ۸۰ درصدی آب، قطع برق ۴۵۰ هزار خانه، اجرای طرحی برای ساخت پناه‌گاه‌های گرمایشی برای صدها هزار اوکراینی با شروع زمستان سخت و افزایش احتمالات اختلال و قطع گسترده برق و دو برابر شدن قیمت انرژی منجر شد.

 

نویسنده در ادامه با اشاره به احتمال بالای پیروزی‌ جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا ، نوشت که با توجبه به نگرانی جمهوری‌خواهان از هزینه‌های هنگفت جنگ اوکراین که باید از جیب مالیات‌دهندگان آمریکایی پرداخت شود، نتایج این انتخابات به نفع اوکراین و «دلودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور این کشور نخواهد بود به ویژه که این جنگ تاکنون هزینه‌ای بالغ بر چهل میلیارد دلار به همراه داشته است.

 

عطوان در ادامه به گزارش یک روزنامه آمریکایی استناد می‌کند و می‌نویسد که واشنگتن‌پست در گزارشی به استناد منابع آگاه و موثق نوشته که دولت بایدن فشارهای شدیدی را بر مقامات اوکراین، به‌ویژه رئیس‌جمهور زلنسکی اعمال کرده و از آن‌ها خواسته که لجاجت و تکبر خود را کنار بگذارند و به گزینه مذاکره برای پایان جنگ با روسیه روی آورند. اما زلنسکی به سیاست خود ادامه داد و در سخنانی مکتوب که در کنفرانس بین‌المللی تغییرات آب و هوایی در حال برگزاری در شرم الشیخ مصر خوانده شد، این فشارها را تکذیب کرد و بر اجرای شروط خود برای پایان دادن به جنگ پافشاری کرد که مهم‌ترین آن خروج نیروهای روسی از این سراسر اوکراین است.

 

نگارنده می‌افزاید: «زلنسکی در حالی از این شروط سخن می‌گوید که به خوبی می‌داند، بدون پوشش امنیتی و نظامی آمریکا، حتی یک روز هم نمی‌تواند در قدرت باقی بماند. به همین دلیل در نهایت تسلیم خواهد شد و با شتاب به سمت میز مذاکره خواهد رفت و آماده پذیرش همه یا اکثر شروط روسیه، به ویژه لغو قانونش در ممنوعیت هرگونه مذاکره با روسیه تحت هدایت رئیس جمهور ولادیمیر پوتین و به رسمیت شناختن الحاق چهار منطقه به روسیه و نیز شبه جزیره کریمه به آن خواهد شد.

 

به اعتقاد سردبیر روزنامه رأی الیوم، به محض شروع یخبندان زمستانی، آمریکا و اروپا یکی پس از دیگری در پی گسترش دایره شورش‌ها در اروپا به دلیل تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه روسیه عقب‌نشینی خواهند کرد و این امر در سایه بحران‌های اقتصادی غربی، آمریکایی و اروپایی با افزایش قیمت انرژی و تورم و اتمام خزانه‌های مالی و زرادخانه‌های نظامی برای تامین هزینه‌های جنگی که تقریبا هشتمین ماه خود را سپری کرده است، صورت خواهد گرفت.

 

عطوان نوشت: «اگر زلنسکی بر روی سقوط رئیس جمهور پوتین در یک کودتای نظامی یا مرگ او در نتیجه سرطان آن‌گونه که رسانه‌های غربی شایعه می‌کنند، حساب باز کرده، باید گفت که او دچار توهم است، زیرا در غیر این صورت اربابان او در واشنگتن غرور خود را کنار نمی‌گذاشتند تا کانال‌هایی را برای گفت‌وگوهای پنهانی در بالاترین سطح، با رهبری امنیتی و نظامی روسیه باز کنند».

 

در ادامه این یادداشت آمده است: « ما بعید نمی‌دانیم که رئیس‌جمهور بایدن از حرف خود مبنی بر عدم دیدار با رئیس‌جمهور پوتین در حاشیه شرکت در نشست سران بیست کشور که در ماه جاری در اندونزی برگزار می‌شود، عقب‌نشینی کند. همان‌طور که تحریم دیدار با شاهزاده محمد بن سلمان، ولی‌عهد عربستان را پس گرفت و با تحقیر به ریاض رفت و مجبور شد که پرچم سفید نشان دهد. البته ما این احتمال را با این فرض مطرح می‌کنیم رئیس جمهور روسیه در این اجلاس، شرکت کند امری که هنوز تایید نشده است.

 

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: «به طور خلاصه، پروژه به زانو درآوردن روسیه و رئیس جمهور آن از طریق فرسایش او در جنگ اوکراین، به نفع رئیس جمهور پوتین و متحدانش، در حال دادن نتیجه معکوس است و مردم اوکراین نیز مانند سایر مردمی که حاکمان آن‌ها فریب تضمین‌های آمریکا را خورده‌اند، قربانی خواهند شد».

 

عطوان در پایان نوشت: «سرنوشت زلنسکی ممکن است به عنوان یک مهاجر در کشور اشغالگر اسرائیل به پایان برسد، البته اگر [رژیم صهیونیستی] ایمن و باثبات باقی بماند، که با توجه به تشدید حملات "عرین الاسود"، بعید ما درباره آن تردید داریم. وی می‌تواند همچنین به عنوان یک پناهنده سیاسی به ایالات متحده آمریکا برود یا یک "مهمان" افتخاری در امارات باشد و از اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان و میلیاردرهای روسی همنوع و هم عقیده‌ اش الگو بگیرد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار