«توقف در برابر توقف»، طرح فرانسوی‌ها برای متوقف کردن کاهش تعهدات برجامی تهران-راهبرد معاصر
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است دیدار بشار اسد با بن سلمان در حاشیه اجلاس سران در ریاض

«توقف در برابر توقف»، طرح فرانسوی‌ها برای متوقف کردن کاهش تعهدات برجامی تهران

یک رسانه آمریکایی روز چهارشنبه به نقل از دیپلمات‌های اروپایی گزارش داده فرانسه طرحی موسوم به «توقف در برابر توقف» در دست بررسی دارد که بر اساس آن کاهش تعهدات برجامی ایران در برابر توقف تحریم‌های آمریکا در سطح فعلی پیشنهاد شده است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۳ - ۱۹ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 10
کد خبر: ۱۵۹۹۴

به گزارش راهبرد معاصر ، یک رسانه آمریکایی روز چهارشنبه مدعی شده فرانسه در حال ارزیابی‌ گزینه‌هایی برای کاستن از تنش‌ها میان ایران و آمریکا و نجات توافق هسته‌ای برجام است.

پایگاه خبری پالتیکو با اشاره به سفر اخیر «امانوئل بون»، مشاور دیپلماتیک رئیس‌جمهور فرانسه به تهران برای حفظ توافق هسته‌ای به نقل از دیپلمات‌های اروپایی می‌نویسد یکی از گزینه‌هایِ در دستِ بررسی، طرحی موسوم به «توقف در برابر توقف» است. در این طرح پیشنهادی قرار است آمریکا در ازای توقف اقدامات بیشتر از سوی ایران برای کاستن از تعهدات برجامی، اعمال تحریم‌های بیشتر را به منظور آغاز گفت‌وگوها متوقف کند.

 

خبرگزاری فرانسه پیش از این گزارش داده بود «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه قصد دارد رهبری تلاش‌های اروپا برای نجات توافق هسته‌ای برجام را بر عهده بگیرد.

یک مقام ریاست‌جمهوری فرانسه روز دوشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: «در مرحله حساسی قرار داریم چون هر دو طرف (آمریکا و ایران) منافعشان را در افزایش فشار می‌بینند.»

علی‌رغم این، یک مقام اروپایی در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفته بود کشورهای اروپایی در تلاشند در ازای «ژست‌های نمادین» از سوی آمریکا، ایران را به ماندن در توافق هسته‌ای ترغیب کنند.

سفر امانوئل بون به تهران، دومین سفر او به ایران در یک ماه گذشته است. امانوئل ماکرون چهار گفت‌وگو با «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا و دو گفت‌وگو با «حسن روحانی»، رئیس‌جمهور ایران در خصوص برجام داشته است.

 

پالتیکو نوشته هنوز مشخص نیست ماکرون و اتحادیه اروپا بتوانند پیشرفتی در رسیدن به هدف خود برای حفظ برجام داشته باشند. تلاش قبلی ماکرون برای جلوگیری از خروج آمریکا از این توافق هسته‌ای به شکست منجر شد.

«پی‌یر ورمونت»، سفیر سابق فرانسه در واشنگتن و بروکسل که سرویس دیپلماتیک اتحادیه اروپا توسط او راه‌اندازی شده می‌گوید دیپلماسی می‌تواند نتیجه‌بخش باشد.

او گفته تنش‌زدایی در گام اول و رسیدن به نوعی توافق برای رفع دست‌کم برخی از تحریم‌ها در گام دوم طرحی است که در بسیاری مسائل دیگر جواب داده است. ورمونت تصریح کرد امنیت منطقه مسئله‌ای است که در گام سوم می‌توان آن را مطرح کرد. وی گفت مشکلی که در حال حاضر وجود دارد این است که چطور باید به اینجا رسید و میان آمریکایی‌ها و ایرانی‌ها اعتماد ایجاد کرد.

 

یک مقام بلندپایه اروپایی به رسانه آمریکایی گفت: «تلاش‌های فعلی بر خرید زمان و متقاعد کردن طرفین به انجام ژست‌های مجزا برای بازگشت به وضعیت قبلی است.»

به نوشته پالتیکو، اولین گام می‌تواند توافق بر سر طرح «توقف در برابر توقف» به منظور ایجاد فرصتی برای گفت‌وگو باشد. دومین گام می‌تواند بازگشت ایران از گام‌هایی باشد که در راستای کاستن از تعهداتش ذیل برجام برداشته است.

طبق گزارش این رسانه آمریکایی، یک مشوق احتمالی برای ترغیب ایران به این کار این خواهد بود که آمریکا معافیت‌ از تحریم‌ها را برای برخی از مشتری‌های نفت ایران فعال کند.

یک مقام ارشد بلندپایه اروپایی گفت: «در بخش محوری تلاش‌ها برای تنش‌زدایی، فرض بر این است که امکان انتقال برخی محموله‌های نفت ایران به مشتری‌های اصلی نفت این کشور وجود خواهد داشت.» پالتیکو نوشته این کشورها، چین، هند و ژاپن را شامل می‌شوند.

اما این ایده با مخالفت‌های جدی در واشنگتن رو به رو است.

یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت: «طبق دستور رئیس‌جمهور [آمریکا] هیچ معافیتی برای واردات نفت ایران صادر نخواهد شد. خرید نفت ایران طبق قوانین آمریکا فعالیت قابل تحریم است. تحریم‌های ثانویه آمریکا کاملاً اجرایی خواهند شد.»

منبع : فارس

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده