قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد سنای آمریکا هم به محدودیت اختیارات جنگی ترامپ رای داد پزشکیان دکترای افتخاری جراحی قلب از پاکستان دریافت کرد ترامپ: شاید باید دوباره نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بشوم! سخنگوی سازمان ملل: عملیات تخلیه بیش از ۱۱ هزار دریانورد در تنگه هرمز آغاز خواهد شد ادعای ترامپ: بازرسان در زمان مناسب در ایران حضور خواهند یافت شیخ نعیم قاسم: اسرائیل راهی جز عقب‌نشینی از خاک لبنان ندارد دانمارک سفارت خود در تهران را بازگشایی کرد

چین: تایوان خط قرمز غیر قابل عبور ماست

چین: تایوان خط قرمز غیر قابل عبور ماست چین به آمریکا اهمیت مساله تایوان را به عنوان یک «خط قرمز» گوشزد کرده و نسبت به عبور از این خط قرمز هشدار داد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۷ - ۳۰ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 21
کد خبر: ۱۶۰۱۱۶

به گزارش راهبرد معاصر، «وانگ یی»، وزیر امور خارجه چین خطاب به آمریکا گفت، تایوان یک «خط قرمز» امنیتی برای چین است که واشنگتن هرگز نباید از آن عبور کند.

 

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در بیانیه‌ای که روز یکشنبه از سوی وزارت امور خارجه چین منتشر شد در شرح سفر «شی جینپینگ»، رئیس جمهور چین در طی روزهای اخیر به اجلاس‌های گروه 20 و سازمان اَپِک تاکید کرد: «شی جینپینگ، رئیس جمهور چین در پاسخ به حرفها و کارهای غلط اخیر آمریکا در قبال مساله تایوان و تلاش واشنگتن برای خط‌ کشی کردن در روابط چین-آمریکا، به طور جامع و سیستماتیک اصل مساله تایوان و موضع اصولی چین در قبال آن را مشخص و به وضوح اشاره کرد مساله تایوان در بطن منافع بنیادین چین و روابط چین با آمریکا قرار دارد.»

 

وانگ یی طبق این بیانیه تاکید کرد: «استقلال تایوان با صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان مغایر است» و «مردم چین هرگز موافق کسی که بخواهد تایوان را از چین جدا کند نخواهند بود.»

 

وزیر امور خارجه چین همچنین هشدار داد، این مساله «یک بنیان سیاسی و خط قرمزی اصلی است که هیچکس نمی‌تواند از آن عبور کند.»

 

این دیپلمات ارشد چین همچنین از واشنگتن خواست به نوبه خود به وعده‌هایی که «چن شوی-بیان»، رئیس اسبق دولت تایوان در سال 2000 مطرح کرده و به موجب آنها متعهد به حفظ وضعیت موجود در سراسر تنگه تایوان شد، پایبند باشد.

 

به گفته وانگ یی، شی جینپینگ در گفتگوهایش با «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا از واشنگتن خواست رویکرد «بازی مجموع صفر» در قبال چین را کنار بگذارد، «به جای تقابل، گفتگو را در پیش بگیرد» و «به احترام و صلح دوجانبه پایبند باشد.»

 

طبق بیانیه وزارت امور خارجه چین، شی جینپینگ همچنین انتقادهای آمریکا از کشورش به بهانه دموکراسی و حقوق بشر را رد و به مقامات آمریکایی تاکید کرد، «آمریکا دموکراسی به سبک آمریکایی و چین دموکراسی به سبک چینی دارد» و هر دو کشور باید به «مسیرها و نظام‌های متفاوت» یکدیگر احترام بگذارند.

 

روابط چین و آمریکا در حالی که در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» به دلیل مواضع خصمانه واشنگتن در حوزه های تجارت و فناوری تیره شد، حالا در دولت جو بایدن و در ضمن تاکید‌های تحریک آمیز او بر «دفاع» از تایوان در برابر «تهاجم چین» و تشدید فروش تسلیحات آمریکایی به این جزیره بیش از پیش افول پیدا کرده است.

 

مقامات در کاخ سفید و پنتاگون چندین ماه به پکن اتهام زدند که «حمله» به این جزیره در آینده نزدیک را تدارک می‌بیند در حالی که واشنگتن قول «پشتیبانی به صورت نظامی» از تایپه با ارائه آموزش و تجهیزات نظامی را داده است./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار