جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم  «کش پاتل» مدیر اف‌بی‌آی شد حماس: برای مذاکرات مرحله دوم آتش بس آماده‌ایم لغو کنفرانس خبری مقامات ارشد آمریکا و اوکراین به درخواست واشنگتن زلنسکی: با فرستاده ترامپ ملاقات سازنده‌ای داشتم گفت‌وگوی تلفنی پوتین با ولیعهد عربستان سعودی دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در دیدار با سرلشکر باقری: ایران خانه مقاومت است واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی شیوه ابتکاری حماس در تحویل اجساد ۴ اسراییلی + تصاویر

سفر هریس به فیلیپین در بحبوحه تنش‌ها با چین

کاملا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا برای گفتگو به منظور احیای روابط واشنگتن با فیلیپین، وارد مانیل پایتخت این کشور شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۷ - ۲۹ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 20
کد خبر: ۱۵۹۹۹۶

به گزارش راهبرد معاصر، «کاملا هریس» معاون رئیس جمهور آمریکا برای گفتگو به منظور احیای روابط و مناسبات واشنگتن با فیلیپین، امروز وارد مانیل پایتخت این کشور شد.

 

براساس گزارش رویترز، هدف از این سفر، احیای روابط واشنگتن با فیلیپین به عنوان یک متحد قدیمی در آسیا و به منظور مقابله هر چه بیشتر با سیاست‌های تهاجمی پکن در قبال تایوان، عنوان شده است.

 

قرار است هریس در این سفر با فردیناند مارکوس رئیس جمهور فیلیپین دیدار و درباره نگرانی‌های مانیل در ارتباط با تاثیر فزاینده چین در جنوب شرقی آسیا و درگیری احتمالی در تنگه تایوان که پکن خواهان پیوستن مجدد این جزیره به سرزمین مادری خود است، گفتگو کند.

 

تحلیل گران نظامی معتقدند فیلیپین بخش مهمی از فشارهای دیپلماتیک است. دسترسی نظامی به کشوری که تنها 193 کیلومتر از تایوان فاصله دارد و در همسایگی دریای جنوبی چین است، هر گونه تلاش چین برای حمله به تایوان را خنثی خواهد کرد.

 

کاملا هریس عالی رتبه ترین مقام دولتی فعلی آمریکاست که به فیلیپین سفر کرده تا تغییر موضع شدید و هوشمندانه‌ای را در روابط با این کشور ایجاد کند.

 

رودریگو دوترته، رئیس جمهور قبلی فیلیپین، با نزدیک شدن به پکن و نام بردن از باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا به عنوان پسری ناشایست، واشنگتن را از سیاست‌های خود نامید کرد و همین امر باعث تیره و تار شدن روابط دو کشور شده بود. اما پس از روی کار آمدن مارکوس، دولت بایدن تلاش کرد تا این روابط را احیا کند.

 

بایدن همچنین پیشتر «داگ امهاف» همسر هریس را به عنوان نماینده خود به مراسم معارفه مارکوس به عنوان رئیس جمهور فرستاده بود تا احترام خود را نسبت به رهبر فیلیپین اعلام کند.

 

براساس این گزارش، بحران تایوان می‌تواند اقتصاد فیلیپین را با بحران مواجه کرده و بحران پناهجویان در این کشور را تشدید کند. به همین دلیل واشنگتن میلیون دلار را برای مدرن کردن ارتش فیلیپین اختصاص داده اما این کشور هیچ تعهدی برای حمایت از هر گونه دخالت نظامی آمریکا در تایوان، نداده است.

 

آرسنیو آندولونگ سخنگوی وزارت دفاع فیلیپین در این باره به رویترز گفت: هیچ دلیلی وجود ندارد که چین از سفر هریس به مانیل وحشت کند. ما در این سفر هیچ تعهدی به هریس نخواهیم داد. بنابراین نباید هیچ دلیل برای همسایه ما باشد که از آن وحشت کند.

 

پیشتر نیز سفر نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و برخی دیگر مقامات آمریکایی به تایوان، سبب برافروخته شدن خشم چین و آغاز مانورهای نظامی گسترده در تنگه تایوان شده بود. همین امر همچنان باعث بحران در روابط پکن و واشنگتن شده است و ترس از حمله احتمالی چین به تایوان وجود دارد./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار