شکست حتمی آمریکا در جنگ اراده‌ها با ایران-راهبرد معاصر
در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی اشغال ۴۴۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه توسط رژیم صهیونیستی  آغاز نشست وزیران خارجه دی ۸ در قاهره با حضور عراقچی نخستین رئیس‌جمهور فرانسه که به مجازات زندان محکوم شد افزایش آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی تا ۳ روز آینده رسانه عبری: حماس موفق به احیای خود در نوار غزه شده است محمود عباس برای شرکت در اجلاس دی۸ به مصر سفر می‌کند دیدار خداحافظی سفیر پرتغال در تهران با عراقچی گروسی: برجام دیگر موضوعیت ندارد؛ توافق اصلی را می‌توان به عنوان یک مبنا به کار گرفت شین‌بت مدعی دستگیری فردی به اتهام جاسوسی برای ایران شد رسانه صهیونیستی: اسرائیل برای حمله به یمن آماده می‌شود  کارشناس اسرائیلی: احتمال سقوط پادشاهی اردن بسیار زیاد است خشم ایران از حمله هوایی آمریکا و انگلیس به یمن رسانه عبری: سامانه شلیک خودکار در کرانه باختری مستقر می‌شود
سید مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

شکست حتمی آمریکا در جنگ اراده‌ها با ایران

سید مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه آمریکا به دنبال استفاده از شورای حکام و سازمان بین‌المللی انرژی اتمی است تا فشار بیشتری بر ایران وارد کند و هنوز به جنگ اراده‌ها امید دارد، گفت: طراحان اصلی پروژه‌ها به خوبی واقف‌اند این حربه‌ها قابلیت تغییر رژیم را در ایران ندارد و فقط برای اهداف خاص به‌عنوان ابزار برای مقطع خاصی استفاده می‌شود.
سید مصطفی خوش‌چشم؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۳ - ۰۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 November 28
کد خبر: ۱۶۰۶۲۱

شکست حتمی آمریکا و غرب در جنگ اراده‌ها با ایران

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در اظهاراتی درباره روند مذاکرات با طرف آمریکایی بر سر رفع تحریم ها گفت: جمهوری اسلامی ایران علیه مواضع غیرسازنده اروپا و آمریکا در مسیر دیپلماتیک، گفت‌وگو برای لغو تحریم‌ها را با آمریکا به وسیله اتحادیه اروپا دنبال کرده است.


وی افزود: ما علاوه بر اینکه از خطوط قرمز خود در مذاکرات و توافق هسته‌ای عبور نکرده ایم، در مسیر دیپلماتیک همچنان تبادل پیام‌ با اروپا و آمریکا را ادامه می دهیم، اما در مسیر رسانه‌ای برخی مقام های آمریکایی به مواضع ریاکارانه خود ادامه می‌دهند.

 
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه تهران در گفت‌وگو با سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان به صراحت مواضع جمهوری اسلامی را منعکس کرده‌ است، عنوان کرد: ما به طور مشخص در سه موضوع با طرف آمریکایی اختلاف نظر داریم که یکی از این موضوعات حل موارد مطرح شده از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی است، موضوع دیگر به موارد تضمین اقتصادی مرتبط است و اینکه اگر تغییر دولت در آمریکا ایران را با مشکل مواجه کند، قابل قبول نیست.


امیرعبداللهیان گفت: یکی از پیشنهادهای طرف آمریکایی به ما این بود برجام را تأیید، اما موضوعات فی مابین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را در فرصت دیگری حل کنیم. این در حالی است که آژانس همواره از مسیر فنی خارج شده و در مسیر سیاسی گام گذاشته است. آژانس می‌گوید نخست پیچ و مهره سانتریفیوژها را باز کنید، بعد مذاکره کنیم و این خط قرمز ماست. چگونه به آنها اعتماد کنیم درحالی که قرار بود ضامن رفتار فنی آژانس باشند، ولی در مسیر سیاسی گام برداشتند.

با توجه به اینکه در نزدیکی پایان مقطع دیگری از جنگ اراده هستیم، قاعدتاً طرف آمریکایی به دنبال آن است غیر مستقیم موضع ما را بداند تا متوجه شود آیا ایران عقب نشینی می کند یا خیر؟

 

سید مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین‌الملل درباره آخرین وضعیت مذاکرات رفع تحریم ها و این شائبه که گفته می شود آمریکا از برجام دست شسته است و دیگر به توافق با ایران نمی اندیشد، به «راهبرد معاصر» گفت: آمریکا به هیچ وجه از برجام دست برنداشته، بلکه با ایران وارد دور جدیدی از تقابل مذاکراتی شده است.

 

وی افزود: این تقابل الزاماً همواره در زمان مذاکره انجام نمی شود، بلکه به صورت فشار و جنگ ترکیبی علیه کشورمان در جریان است تا با استفاده از جنگ ادراکی، اغتشاش، تحریم، اخلال در حوزه صادرات نفت، جنگ سایبری، فشار سیاسی-دیپلماتیک بر سازمان بین المللی انرژی اتمی، ترور، خرابکاری و تهدید سعی کنند در کوتاه مدت ایران را از مواضع خود عقب برانند.


کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان کرد: با توجه به اینکه در نزدیکی پایان مقطع دیگری از جنگ اراده هستیم، قاعدتاً طرف آمریکایی به دنبال آن است غیر مستقیم موضع ما را بداند تا متوجه شود آیا ایران عقب نشینی می کند یا خیر؟ در هر صورت مرحله تقابل جنگ اراده ها پایان نیافته است و تا زمانی که امتیازات مورد درخواست جمهوری اسلامی ایران داده نشود، توافق میسر نمی شود.


خوش چشم گفت: طرف غربی از شهریورماه سال جاری مسیر مذاکره را به دلیل دو سه امتیاز کلیدی مسدود کرده است که اگر این امتیازها اخذ نشود، برجام هیچ سود اقتصادی پایداری فراتر از دو سه ماه نمی تواند داشته باشد، مگر اینکه امتیازات مذکور در حوزه تضمین ها، تحریم ها و بسته شدن پرونده آژانس اخذ شود.


وی تصریح کرد: با وجود این، شاهدیم مانند فصل بهار که دور نخست جنگ اراده ها را پشت سر گذاشتیم، آمریکا به دنبال استفاده از شورای حکام و سازمان بین المللی انرژی اتمی است تا فشار بیشتری  بر ایران وارد کند و این نشان می دهد هنوز به جنگ اراده ها امید دارد و آماده پذیرش واقعیت ها نیست.


خوش چشم درباره این سؤال که آیا آمریکا همچنان خواهان نشستن پای میز مذاکره با ایران است، گفت: این موضوع که برجام از منظر آمریکا تمام شده است، واقعیت ندارد؛ بلکه اروپایی ها در تقسیم کار با آمریکا این موضوعات را مطرح می کنند. آمریکایی ها هیچ گاه چنین موضوعی را بیان نکرده اند، زیرا تمام جنگ اراده به این دلیل است که ایران در مذاکرات عقب نشینی کند .


وی تصریح کرد: آمریکایی ها حداکثر بیان می کنند مذاکره با ایران در اولویت نیست و هیچ گاه نگفته اند مذاکره تمام شد یا شکست خورد، زیرا همه فشارهای ترکیبی برای عقب راندن ایران از میز مذاکره انجام شده است. اروپا این سخنان را در راستای تحقق سیاست چماق و هویج و تهدید و ارعاب بیان می کند، برای اینکه ارزیابی های ایران را دچار سوءمحاسبه کند، وگرنه اگر ایران شروط آنها را بپذیرد خواهید دید بسیاری از این نوع فشارهای حقوق بشری، تهدید، هدایت اغتشاشات یا جنگ سایبری از روی زمین محو می شود.

 
خوش چشم گفت: طرف غربی می داند با این گونه فشارها نمی تواند باعث تضعیف نظام جمهوری اسلامی شود، این کار تاکتیکی و مقطعی برای دوره های خاصی است که تاکنون دو دوره از آن را در بهار و پاییز گذشته و بعد از مذاکرات وین و شهریور ماه طی کرده ایم.

این موضوع که برجام از منظر آمریکا تمام شده است، واقعیت ندارد؛ بلکه اروپایی ها در تقسیم کار با آمریکا این موضوعات را مطرح می کنند


کارشناس مسائل آمریکا عنوان کرد: آمریکایی ها همین که رابرت مالی را در پست خود نگاه داشته اند، در برخی مقاطع باعث عصبانیت ضد انقلاب شده اند، زیرا ضد انقلاب خواهان تغییر رژیم در ایران و از دولت آمریکا شاکی است که چرا شعارهای حقوق بشری و انتقادی سر می دهد و حرفی از تغییر رژیم در ایران نمی زند. ضد انقلاب که پیاده نظام طرف آمریکاست خبر ندارد انگیزه بخشی حداکثری به او داده شده تا چنین تصوری داشته باشد تا خودش با انگیزه تر کار کند و این بزرگنمایی تهدید را به طرف ایرانی القا کند.


وی افزود: طراحان اصلی این پروژه ها که در واشنگتن نشسته اند، به خوبی واقفند این حربه ها قابلیت تغییر رژیم ندارد و فقط برای اهداف خاص به عنوان ابزار برای مقطع خاصی استفاده می شود تا ایران را در پای میز مذاکره عقب ببرد؛ البته این کار روند جدیدی نیست و در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما از جنگ ترکیبی استفاده شد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار