به گزارش راهبرد معاصر، «فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق در گفتگو با روزنامه بحرینی الوطن، از تلاش کشورش برای ترمیم روابط با کشورهای همجوار به منظور تضمین امنیت منطقه سخن گفت. به گفته وی، امنیت جمعی در منطقه بر اوضاع امنیتی داخلی عراق تاثیر مثبتی دارد.
وزیر خارجه عراق در ادامه از تلاش دولت «محمد شیاع السودانی» برای سروسامان دادن به اقتصاد و فراهم آوردن خدمات به شهروندان عراقی سخن گفت و از دولت جدید عراق به عنوان دولتی قوی یاد کرد که توان بازخواست هر فردی را دارد که از روند صحیح خارج شود.
فؤاد حسین موضوعات نظامی و امنیتی را تحت فرماندهی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق دانست.
وزیر خارجه عراق گفت: ما دموکراسی نوپایی داریم. عراق کشوری دارای حاکمیت و مستقل است و تصمیم در حال حاضر در دست دولت عراق است. این برعکس دوره رژیم صدام است که عراق بدون حاکمیت بود و حاکمیت عراق در دست شورای امنیت بود.
درباره روابط با بحرین هم این روابط را قوی دانست و افزود: روابط دیپلماتیک و نیز گردشگری میان دو کشور برقرار است. بحرینیها به زیارت اماکن مقدس در عراق می آیند. روابط میان عراق با بحرین در قالب روابط با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب است و روابط عراق با کشورهای شورای همکاری قوی است.
وی افزود: امنیت منطقه به طور کلی امنیت مشترک است و همکاری در این زمینه به همه برای ایجاد حالت امنیتی باثبات در منطقه کمک میکند.
فؤاد حسین وزیر خارجه عراق درباره تأثیر رابطه عراق با ایران بر رابطه عراق با بحرین و دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، گفت: روابط عراق با ایران روابطی مستحکم است و همواره تلاش کرده که از این روابط برای بهبود روابط ایران با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس استفاده کند. تقویت این روابط به امنیت منطقه کمک میکند و بهبود امنیت در سطح منطقه موجب تقویت امنیت داخلی عراق و دیگر کشورها میشود.
وی افزود: ما پس از سقوط رژیم دیکتاتوری سابق در معرض حملات تروریستها قرار گرفتیم و پس آن ما بر داعش غلبه کردیم. عراق در حال حاضر باثبات است وبرنامه های دولت السودانی در راستای خدمت به شهروندان عراقی و ساختن اقتصاد و تنوع بخشی به آن و ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان است. برنامه دولت السودانی مورد حمایت همه گروههای سیاسی و نیز پارلمان عراق است.
وزیر خارجه عراق درباره فعالیت احزاب در این کشور گفت: احزاب دارای ایدئولوژی خاصی هستند که چه بسا با ایدئولوژی کشور دیگری همخوانی دارد و در نظام دموکراسی این امر مجازی است اما تصمیم سیاسی اساسی در دست عراق است. ما احزاب سکولار، کُردی، سنی، شیعی داریم.در عراق احزاب گوناگونی با ایدئولوژیهای گوناگون وجود دارند و قرار نیست حزبی را بابت ایدئولوژیاش مجازات کنیم و مبنای ارزیابی عملکرد احزاب وابستگی آنها به میهن است.
فؤاد حسین با انتقاد از سیاستهای تنشزای «دونالد ترامپ» در منطقه، تأکید کرد: تنشهایی که در زمان دولت «دونالد ترامپ» میان ایران و آمریکا پیش آمد بر اوضاع داخلی عراق تأثیر شدیدی گذاشت. عراق با سیاستهای ترامپ موافق نبود و برای همین تنش تهران و واشنگتن به صحنه عراق کشیده شد.
وزیر خارجه عراق نیروهای الحشد الشعبی را نیز بخشی از نیروهای مسلح عراق دانست که از تحت فرمان فرمانده کل نیروهای مسلح هستند و هر مسئلهای هم پیش بیاید توسط دولت و به دستور فرمانده نیروهای مسلح حل خواهد شد.
وی افزود: ما در یک سنگر قرار داریم و با داعش می جنگیم. دولت کنونی قادر به مقابله با هربحرانی است ما بحرانها را مدیریت و حل میکنیم.
وزیر خارجه عراق درباره تلاشهای عراق برای نزدیک کردن دیدگاهها میان کشورهای همسایه هم گفت: تلاشهای عراق معروف است. جلساتی میان عربستان و ایران با وساطت عراق انجام شده است. اگر دو پایتخت آماده گفتگو باشند ما آماده کمک هستیم. ما تلاش میکنیم و وضعیت خاصی برای رسیدن به آرامش در منطقه ایجاد کنیم و این به نفع همه است زیرا تنش در منطقه بر اوضاع داخلی تاثیرگذار است و امنیت داخلی با امنیت و اوضاع منطقه ای گره خورده است. ما به دنبال ایجاد اوضاع امنیتی جدید در منطقه هستیم که بر اوضاع امنیتی این کشورها و از جمله عراق تاثیرگذار است.
وی درباره روند مذاکرات تهران و ریاض نیز تأکید کرد که هر زمان این دو کشور آماده ازسرگیری مذاکرات باشند، بغداد آماده کمک است.
فؤاد حسین درباره روابط با عراق و کویت هم این روابط را خوب دانست و افزود: موضوعاتی وجود دارد که ما به دنبال حل آن از طریق گفتوگو هستیم و عراق به همه تعهدات خود پایبند است.
وزیر خارجه عراق همچنین تأکید کرد که عراق به روند تقویت روابط خود با کشورهای عربی ادامه خواهد داد./ تسنیم