به گزارش راهبرد معاصر؛ بهرام عیناللهی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی صبح امروز (سه شنبه ۸ آذرماه) در حاشیه هفتمین همایش فرماندهان بهداشت و درمان صباح پاسداران انقلاب اسلامی در جمع خبرنگاران گفت: روز پرستار را خدمت همه پرستاران تبریک عرض می کنم. این روز یکی از پر افتخار ترین روزهای ما در تاریخ است.
وی افزود: پرستاران ما از ابتدای انقلاب تاکنون در مراحل مختلف نشان دادند که بهترین پرستاران جهان هستند. این قشر با ایثارگری های خود در شرایط کرونا به صورت شبانه روزی و سه شیفت مشغول فعالیت بودند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه با توجه به فرمان مقام معظم رهبری که سال گذشته در دیدار پرستاران با ایشان فرمودند در سفارش گردد که بایستی قدر پرستاران را بدانیم، تصریح کرد: در این راستا قانون تعرفه پرستاری که در سال ۸۶ به تصویب رسیده بود در شورای عالی بیمه سلامت و هیئت دولت به تصویب رسید، منابع آن از سازمان برنامه و بودجه اخذ شد و اجرایی شد.
وی ادامه داد: پرستاران امروزه از قانون پرستاری استفاده می کنند و این قانون به عنوان حق الزحمه ثابت نیست یعنی تعرفه پرستاری است. به طور مثال پرستاری که در بخش دیالیز فعالیت می کند هزینهای جدای از پرستاری دریافت می کند که به هیچ وجه کار پرستاری انجام نمیدهد و مشغول فعالیت اداری است که قانون تعرفه پرستاری شامل حامل او نمی شود.
عیناللهی با بیان اینکه قانون تعرفه پرستاری باعث شد تا بسیاری از پرستاران برای حضور در بالین بیماران مشتاق شوند، خاطر نشان کرد: پرستارانی که در بالین بیماران حاضر می شوند امکان استفاده از این قانون را دارند و بر اساس فعالیتی که انجام می دهند حق الزحمهای را دریافت کنند. البته تعرفه فعالیت پرستان بنابر بخشی که در آن فعال هستند با یکدیگر متفاوت است.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تاکید این وزارتخانه در حوزه آموزش گفت: ما در آموزش پرستاری نیاز به تحول داریم و به همین دلیل از اساتید دانشکده های پرستاری خواهش کردیم تا آموزش های خود را در بیمارستان ها ارائه کنند و در فیلد قرار بگیرند.
عین اللهی از عزم وزارت بهداشت برای تخصصی شدن پرستاری خبر داد و گفت: کارشناسی ارشد و PHD پرستاری را به صورت حرفهای در نظر داریم. در این راستا، تخصصی شدن پرستاری در حال مطالعه در شورای برنامه ریزی است و با ارتقای پرستاری سلامت بیماران را بهتر تامین خواهیم کرد. چرا که سلامت بیماران فقط در گروی فعالیت پزشکی نیست بلکه بخش مهمی از فرآیند درمان بیماران نیز توسط پرستاران پیگیری می شود.
وزیر بهداشت درباره همکاری های این نهاد با سپاه پاسداران نیز خاطرنشان کرد: ما سپاه پاسداران را نه فقط به عنوان یک ارگان نظامی بلکه به عنوان یکی از ارگانهای نظام جمهوری اسلامی که در همه عرصه ها و صحنهها حاضر بوده، می شناسیم. این نهاد همواره در بحران هایی مانند سیل، زلزله و سایر شرایط حاضر بوده و امیدوار هستیم از امکانات دانشی موجود در سپاه پاسداران استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه دارو نیز از دانشمندان و دوستانی که می توانند در بحث های دانش بنیان و داروهای جدید فعالیت کنند و در تولید دارو موثر باشند نیز تقاضا داریم تا در تولید دارو نیز وارد شوند.
عین اللهی در پاسخ به سوالی درباره مشکل دارو تصریح کرد: منحنی های ما نسبت به چهار سال گذشته در ۸ ماه اخیر نشان می دهد که میزان تولید و واردات ما بیشتر بوده است. اما، آنچه مساهده میشود این است که مصرف افزایش پیدا کرده است ولی توانستیم مشکلات موجود در این حوزه را هم حل کنیم./ فارس