گام‌های لرزان نتانیاهو برای تشکیل کابینه‌ای بی‌ثبات-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان
عماد نجار، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

گام‌های لرزان نتانیاهو برای تشکیل کابینه‌ای بی‌ثبات

عماد نجار، کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه ناکامی نتانیاهو در تشکیل کابینه به دلیل نبود شرایط سیاسی باثبات در سرزمین‌های اشغالی است، گفت: نباید فراموش کرد در ساختار قبلی که نتانیاهو مسئول کابینه بود، فسادهای مختلفی رخ داد و یکی از مشکلات آینده در رأس کابینه قرار گرفتن فردی است که پرونده‌های فساد وی هم‌اکنون در دادگاه‌های رژیم صهیونیستی باز است.
عماد نجار؛ کارشناس مسائل منطقه
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۴ - ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 07
کد خبر: ۱۶۲۳۱۴

گام‌های لرزان نتانیاهو برای تشکیل کابینه‌ای بی‌ثبات

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ بیست ‌وپنجمین انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی به تازگی برگزار شد و با وجود پیش بینی ها، جناح حامی بنیامین نتانیاهو پیروز انتخابات شد.


برگزاری انتخابات در سرزمین های اشغالی دیگر به گزاره ای تکراری تبدیل شده است، مشکلی که باید ریشه آن را در بن‌بست سیاسی در این رژیم جست که برگزاری پنجمین انتخابات پارلمانی در چهار سال گذشته شاهد این مدعاست. تا پیش از برگزاری انتخابات تقریباً همه نظرسنجی‌ها حاکی از آن بود که جناح یئیر لاپید و نتانیاهو سهم برابری ۶۰ کرسی را در کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) به دست خواهند آورد و این بن‌بست کماکان ادامه می‌یابد.


با وجود این، در روز انتخابات اقدامات جناح راست افراطی و نتانیاهو تأثیر خود را بر نتیجه گذاشت و ورق به نفع بی بی برگشت. در پایان نتانیاهو و حزب راست افراطی موفق شدند با پیروزی شکننده ۶۴ کرسی  کنست را کسب کنند. به این ترتیب باید در هفته های آتی شاهد تشکیل افراطی‌ترین کابینه در تاریخ رژیم صهیونیستی بود.


تنوع و حتی تضاد آرا میان راست افراطی و جناح نتانیاهو تداوم بن بست سیاسی در سرزمین های اشغالی را قابل پیش بینی می کند؛ اینکه دست کم عمر کابینه‌ای که نتانیاهو تشکیل خواهد داد، چندان طولانی نخواهد بود.

بدون شک برگزاری پنج دوره انتخابات آن هم در مدت چهار سال از نگاه هر کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی در هر نقطه ای از جهان بیانگر بروز مشکلات داخلی و معیشتی در ساختار حاکمیتی رژیم صهیونیستی است.


عماد نجار، کارشناس مسائل غرب آسیا درباره دلایل ناکامی نتانیاهو در تشکیل کابینه رژیم صهیونیستی به «راهبرد معاصر» گفت: ناکامی نتانیاهو در تشکیل کابینه به دلیل نبود شرایط سیاسی باثبات در سرزمین های اشغالی در کنار بحران های متعدد سیاسی، اقتصادی، نظامی و بین المللی است. حتی می توان به بحران های فرهنگی و اخلاقی نیز در درون سرزمین های اشغالی پرداخت؛ این بحران ها شرایطی را به سران رژیم صهیونیستی تحمیل می کند که تشکیل کابینه را برای آنها دشوار کرده است و قادر به این کار نیستند. شاهدیم با گذشت چهار سال، پنج انتخابات در سرزمین های اشغالی انجام شده است که در انتخابات اخیر جریان همسو با نتانیاهو به موفقیتی بسیار شکننده دست یافت.


وی افزود: بدون شک برگزاری پنج دوره انتخابات آن هم در مدت چهار سال از نگاه هر کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی در هر نقطه ای از جهان بیانگر بروز مشکلات داخلی و معیشتی در ساختار حاکمیتی رژیم صهیونیستی است. به همین دلیل به وضوح سست بودن انتخابات، مشکل دار بودن آن و فریب جامعه صهیونیستی به روش های مختلف مشهود است. نحوه برگزاری انتخابات به گونه ای رقم خورده است که جریان همسو با نتانیاهو تلاش کرده اند وی را به گونه ای بار دیگر بر سر کار بیاورند.


کارشناس مسائل غرب آسیا درباره نحوه پیروزی نتانیاهو در انتخابات عنوان کرد: در تشکیل کابینه قبلی جریان های طرفدار نتانیاهو مانع تراشی کردند، اما در انتخابات اخیر توانستند نظر برخی جریان های سیاسی را به خود جلب کنند و مدعی شدند تنها فردی که می تواند کابینه تشکیل دهد و این رژیم را از بحران خارج کند، نتانیاهوست. به همین دلیل شاهدیم انتخابات پنجم در سرزمین های اشغالی به نفع جریان همسو با نتانیاهو پیش رفت و وی در حال حاضر مسئول تشکیل کابینه شده است.


نجار در تشریح شرایط انتخابات در سرزمین های اشغالی گفت: این رقابت ناسالم در میان بحران های داخلی، با وجود اینکه جریان هم فکر با نتانیاهو را پیروز انتخابات کرد، کابینه ای تشکیل خواهد شد که بسیار شکننده است و نتانیاهو با علم به این موضوع که کابینه آسیب پذیر تشکیل می دهد، قصد دارد فراخوان عمومی میان احزاب انجام دهد که با حضور دیگر احزاب عمر کابینه را کمی طولانی تر کند.


کارشناس مسائل غرب آسیا تأکید کرد: از اصلی ترین مشکلات نتانیاهو در آینده کابینه خودش است، یعنی نتانیاهو برای اینکه بتواند کابینه بادوامی تشکیل دهد، از دیگر احزاب دعوت می کند. آن احزاب با توجه به خواسته های خود و نظر به اینکه می دانند نتانیاهو شرایط بسیار خاصی برای تشکیل کابینه پشت سر می گذارد و نیازمند حمایت آنهاست، حمایت می کنند و کابینه تشکیل می شود؛ اما مشکل زمانی است که این احزاب و گروه ها سهم خواهی می کنند و در تقسیم منافع با دیگر احزاب با مشکل مواجهه می شوند. آن زمان کابینه شکننده رخ نمایی می کند و بروز مشکلات سیاسی در سرزمین های اشغالی به اوج خود می رسد.


این کارشناس سیاسی درباره پرونده فساد مالی نتانیاهو عنوان کرد: نتانیاهو برخوردی تند، جنگ طلبی و ستیزجویانه دارد که همین مورد می تواند به کابینه وی در صورت تشکیل آسیب بزند.


نجار گفت: نباید فراموش کرد در ساختار قبلی که نتانیاهو مسئول کابینه بود، فسادهای مختلفی رخ داد و یکی دیگر از مشکلات آینده در رأس کابینه قرار گرفتن فردی است که پرونده های فساد وی هم اکنون در دادگاه های رژیم صهیونیستی باز و حکم هایی در این باره صادر و البته در برخی موارد هنوز حکمی صادر نشده است. پیروزی در انتخابات بر فساد اقتصادی و اخلاقی وی سرپوش گذاشته است و بدون اینکه پرونده ها مختومه شود، وی را مسئول تشکیل کابینه کردند.


وی افزود: قطعاً چنین برخوردی برای جامعه صهیونیستی سخت است. این اختلافات و مشکلات از قبل بوده و باید به نتیجه می رسید و نتانیاهو که هنوز پرونده های فساد اخلاقی و مالی وی باز است، می بایست با ساختار سالم در تشکیل کابینه خود مواجه می شد، نه اینکه پرونده ها همچنان باز باشد و وی مسئول تشکیل کابینه شود.

نتانیاهو برخوردی تند، جنگ طلبی و ستیزجویانه دارد که همین مورد می تواند به کابینه وی در صورت تشکیل آسیب بزند


نجار در تحلیل خود از تأثیر پرونده های فساد نتانیاهو بر کابینه شکننده وی گفت: پرونده های متعدد نتانیاهو در دادگاه های رژیم صهیونیستی یکی دیگر از مواردی خواهد بود که مورد باج خواهی ائتلاف های شریک در کابینه خواهد شد. این گونه رفتارها و باج خواهی ها در سست بودن کابینه مؤثر خواهد بود و ساختار سیاسی نتانیاهو در مواضع داخلی و بین المللی تأثیرگذار است و نمی توان کابینه با دوام را برای وی پیش بینی کرد.


این کارشناس مسائل غرب آسیا درباره روی کار آمدن راست های افراطی بر اوضاع فلسطین و منطقه عنوان کرد: در زمینه برخورد جناح های مختلف با موضوعات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی در منطقه نظریه ای وجود دارد که می گوید این برخوردها هیچگاه با هم تفاوتی ندارند. با تشکیل کابینه های مختلف در سرزمین های اشغالی قطعاً سیاست رژیم صهیونیستی با موضوعات منطقه ای و برخورد آنها با مقاومت هیچ گاه تغییری نداشته است و همه آنها یک مسیر و یک موضوعیت دارند و با تغییر کابینه و نخست وزیرها، رویکرد تغییر نخواهد کرد.


نجار تأکید کرد: صهیونیست ها همواره به دنبال تشدید جنایت ها در سرزمین های اشغالی هستند، تصرف بیشتر سرزمین های فلسطین، یهودی سازی این منطقه، قدس و دست اندازی به کشورهای اطراف ازجمله اهداف تمام نخست وزیران رژیم صهیونیستی بوده و این رویکرد در هیچ دوره ای با روی کار آمدن هیچ یک از صهیونیست ها تغییری نکرده است.


وی افزود: نتانیاهو تنها تفاوتی که با بقیه احزاب دارد، این است که در ادبیات و برخورد ظاهری این موضوع را پنهان نمی کند، اما دیگر جنایتکاران رژیم صهیونیستی با ادبیات متفاوتی رفتارهای شنیع خود را بیان می کنند. بدون شک تمام مقام های رژیم صهیونیستی یک جریان پست را در سرزمین های اشغالی و منطقه اجرا می کنند و هیچ تفاوتی میان آنها قائل نیستیم.

ارسال نظر