به گزارش «راهبرد معاصر»؛ با پیروزی بنیامین نتانیاهو در انتخابات کنست (مجلس رزیم صهیونیستی) و روی کار آمدن جریان راست افراطی در سرزمینهای اشغالی، توقف موقت مذاکرات رفع تحریم ها و ناآرامیهای داخل ایران، بار دیگر منطقه غرب آسیا آبستن برخوردهای سخت و نیمه سخت میان قدرتهای فرامنطقهای و منطقهای، بهویژه جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی شده است.
«کارزار میان جنگها» نامی است که برای توصیف نبرد پنهان میان تهران و تلآویو به کار میرود. این جنگ دارای ابعاد مختلف سیاسی، نظامی، اطلاعاتی، رسانهای، سایبری، حقوقی و ... است؛ به همین دلیل در ادبیات دولتمردان و سیاستمداران ایرانی به «جنگ هیبریدی» معرفی میشود. برخی کارشناسان مسائل منطقه معتقدند، با قدرت گیری تدریجی راست گرایان در رژیم صهیونیستی و آمریکا، (انتخابات میان دورهای کنگره و فرمانداریها 2022 و انتخابات ریاست جمهوری 2024) احتمال شکل گیری مجدد «مثلث B» و افزایش تهدیدات امنیتی علیه تهران قوت خواهد گرفت.
در راستای افزایش هماهنگیها میان آمریکا و رژیم صهیونیستی، سخنگوی این رژیم اعلام کرد، واشنگتن- تلآویو رزمایش مشترک هوایی برای شبیه سازی حمله علیه ایران و محور مقاومت انجام خواهند داد
آویو کوخاوی، رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی در سفر به واشنگتن از توافق با دولت دموکرات آمریکا در زمینه ایجاد نقشه راه برای مقابله با تهران و ایجاد کمیتههای تخصصی برای آنچه «چالشهای جمهوری اسلامی» مینامید، خبر داد. به عبارت دقیقتر سطح هماهنگیها میان تلآویو و سنتکام افزایش خواهد یافت. این خبر در حالی در رسانههای ایران و جهان بازتاب یافته است که پیش تر تلآویو و واشنگتن هماهنگی میان خود را برای هدف قرار دادن امنیت و منافع ایران رسانهای نکرده بودند و در کنفرانسهای خبری و مصاحبهها سطحی از اختلاف را در نوع برخورد با پرونده هستهای و نفوذ منطقهای ایران نشان میدادند.
در راستای افزایش هماهنگیها میان آمریکا و رژیم صهیونیستی، سخنگوی این رژیم اعلام کرد، واشنگتن- تلآویو رزمایش مشترک هوایی برای شبیه سازی حمله علیه ایران و محور مقاومت انجام خواهند داد. به نظر میآید توافق بر سر برگزاری این رزمایش پس از دیدار میان کوخاوی و ژنرال مایک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا انجام شده است. پیش تر آمریکا با تحویل سه فروند دیگر از جنگندههای نسل پنج اف- 35 به رژیم صهیونیستی موافقت کرده بود. با تحویل جنگندهها تعداد هواپیماهای اف- 35 رژیم صهیونیستی به 36 فروند رسید.
در هفتههای اخیر تحولات معناداری در نوع برخورد میان ایران و رژیم صهیونیستی رخ داده است. به گزارش وال استریت ژورنال، هشتم نوامبر کاروان کامیون حامل سوخت ایران در مرز عراق و سوریه به وسیله ارتش رژیم صهیونیستی هدف قرار گرفت. با توجه به اطلاعات منتشر شده به وسیله رسانههای صهیونیستی، به نظر میآید این حمله با پهپادهای تهاجمی انجام شده باشد. با وجود این، مقام های رژیم صهیونیستی از اظهارنظری که دال بر پذیرفتن مسئولیت حمله باشد، خودداری کردند.
دیگر اقدام صهیونیستها علیه ایران، ترور یکی از مستشاران نظامی ایران در حوالی دمشق با بمب کنار جادهای بود. به گفته کارشناسان، نحوه ترور (همانند نحوه ترور شهید عماد مغنیه) انفجار بمب و اصابت بیشترین گلوله ساچمهای به سر هدف بوده است.
در پاسخ به حمله پهپادی رژیم صهیونیستی در مرزهای عراق و سوریه و ترور یکی از مستشاران نظامی ایران به نظر میآید کارزار پاسخ به اقدامات رژیم صهیونیستی در سطح «نبرد دریایی» ازسر گرفته شده است. تنها به فاصله یک هفته نفتکش «پاسیفیک زیرکون» متعلق به میلیاردر صهیونیست که با پرچم لیبریا حامل بار گازوئیل بود، در نزدیکی سواحل عمان هدف قرار گرفت. مالکیت اسمی این نفتکش متعلق به شرکت کشتیرانی «اقیانوس آرام شرقی» مستقر در سنگاپور است.
پس از این حمله رسانههای رژیم صهیونیستی سعی کردند با مرتبط دانستن این حمله با برنامه اخلال در روند برگزاری مسابقات جام جهانی 2022 سبب ایجاد اجماع میان کشورهای حاشیه خلیج فارس علیه تهران شوند. بسیاری از کارشناسان این واقعه را یادآور حمله به کشتی «مرسر استریت» در دریای عمان میدانند. به دنبال این حمله مایکل کوریلا، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا در نشست منامه از استقرار 100 شناور بدون سرنشین (شهپاد) در منطقه خلیج فارس برای پاسخ به تهدیدات پهپادی خبر داد.
تجربه نشان داده است اگر جمهوری اسلامی ایران در مقام دفاع تصمیم به پاسخ متقابل بگیرد، نوع عملیات، زمان و مکان آن را خود مشخص میکند و لزوماً در آبهای خلیج فارس و دریای عمان دشمن را هدف قرار نمیدهد.
با تداوم ناآرامیها در داخل ایران، سطح تقابل میان تهران- تلآویو وارد مرحلهای تازه شده است. در حالی که گزارشهایی درباره نقش داشتن رژیم صهیونیستی در آموزش برخی افراد برای برهم زدن نظم عمومی و پیگیری عملیات ترور در داخل کشور منتشر میشود، سلسله اتفاقات معناداری نیز در سرزمینهای اشغالی همچون آتش سوزیهای گسترده، انفجار در تأسیسات برق شهر لود، هک دوربینهای امنیتی، عملیات استشهادی در بئر السبع، دریافت هشدار ترور مسئولان صهیونیست در خارج از رژیم صهیونیستی و ... در جریان است. مجموعه این اتفاقات حامل این پیام برای رژیم صهیونیستی است که هرگونه اقدام علیه منافع و امنیت دولت-ملت ایران بیپاسخ باقی نخواهد ماند.
در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، «بی بی» با برقراری ارتباط نزدیک با جراد کوشنر و فعال کردن لابی صهیونیستی در «کی استریت» زمینه تشدید «جنگ پنهان» علیه ایران را فراهم کرد. در این دوران نفتالی بنت در وزارت جنگ رژیم صهیونیستی اقدام به ادغام مرکز مرتبط با ایران در ساختار رژیم صهیونیستی و پس از رسیدن به پست نخست وزیری از راهبرد «مرگ با هزار ضربه چاقو» رونمایی کرد.
تجربه نشان داده است اگر جمهوری اسلامی ایران در مقام دفاع تصمیم به پاسخ متقابل بگیرد، نوع عملیات، زمان و مکان آن را خود مشخص میکند و لزوماً در آبهای خلیج فارس و دریای عمان دشمن را هدف قرار نمیدهد
اکنون پس از به نتیجه نرسیدن مذاکرات رفع تحریم ها به نظر میآید بار دیگر آمریکاییها برخی اختلافات تاکتیکی با تلآویو را کنار گذاشته اند و در سال دوم ریاست جمهوری جو بایدن، به دنبال اجرای سیاستی مشترک علیه برنامه هستهای و نفوذ منطقهای ایران هستند. در این مسیر کشورهای محافظهکار منطقه مانند عربستان سعودی و امارات عربی متحده نیز همگام با واشنگتن و تلآویو به بازیگری میپردازند. در چنین شرایطی لازم است تهران با درک صحیح ماهیت جنگ هیبریدی علیه کشور، به تدوین سیاستهای جدید و متناسب با نزدیکی مجدد آمریکا و متحدان منطقهاش اقدام کند.