جزئیات انتشار سوابق تخلفات کیفری مدیران نهادهای مالی و ناشران-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

جزئیات انتشار سوابق تخلفات کیفری مدیران نهادهای مالی و ناشران

دستور العمل انتشار سوابق تخلفاتی و کیفری مدیران نهادهای مالی، ناشران اوراق بهادار و تشکل های خودانتظام، در راستای حمایت از حقوق سرمایه گذاران و با هدف ارتقا شفافیت و پیشگیری از وقوع ناهنجاری در بازار سرمایه به تصویب شورای عالی بورس رسید.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۰ - ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 07
کد خبر: ۱۶۲۷۴۶

به گزارش راهبرد معاصر، طبق بند چ ماده 36 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، سازمان بورس و اوراق بهادار موظف است مشخصات و سوابق تحصیلی و تجربی مدیران نهادهای مالی و ناشران اوراق بهادار و تشکل های خود انتظام را در پایگاه اطلاعاتی خود ثبت کند و عملکرد آن ها را ار حیث رعایت قوانین و مقررات حاکم بر بازار اوراق بهادار و سوابق تخلفاتی و کیفری مربوط به آن ها در طول مدیریت در نهادهای مالی و ناشران اوراق بهادار بر اساس ترتیبات اجرایی که به تصویب شورای عالی بورس و اوراق بهادار می رسد، منتشر نماید.


در همین راستا محمد صادق شبانی رییس مرکز تدوین تنقیح و تطبیق قوانین و مقررات بازار سرمایه، روز چهارشنبه 16 آذر ماه در نشستی که در سازمان بورس برگزار شد، ضمن اشاره به بند چ ماده 36 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور گفت: افشای سوابق تخلفاتی مدیران، تجربه ی موفقی است که در بسیاری از کشورها امتحان خود را پس داده است. شکل جدید مجازات ها، مجازاتی است که برخلاف قبل که تنبیهاتی برای تخلفات مختلف در نظر گرفته می شد، اعتبار مدیران خاطی را زیر سوال ببرد. بنابراین تصویب دستور العمل جدید سعی بر این دارد که اگر مدیری در هنگام فعالیت های خود جرمی مرتکب شد این موضوع را بداند که در واقع امکان انتشار این تخلف وجود دارد و اعتبار او را به خطر می اندازد.


وی اضافه کرد: لازم به ذکر است که در طرح جدید، تخلفات مدیران یا ناشران خاطی درجه بندی می شود، که برای فهم ساده تر برای تمام افراد، این درجه بندی به صورت رنگ بندی هم ارائه می شود که به فرض مثال رنگ مشکی درجه 1 به معنی تخلف بزرگ تخلفات و رنگ زرد درجه 6 به معنی تخلف کوچک است.


شبانی در خصوص آثار و نتایج ناشی از اجرای دستورالعمل مورد نظر گفت: اولین دستاورد این دستورالعمل ارتقا شفافیت در بازار سرمایه است. دومین دستاورد اطلاع سرمایه گذاران و فعالان بازار سرمایه از وضعیت عملکرد مدیران اشخاص تحت نظارت است. از دیگر دستاورد هایی که این طرح می تواند داشته باشد بازدارندگی مدیران بازار سرمایه از ارتکاب جرائم و تخلفات و همچنین پیشگیری ازوقوع جرائم و تخلفات در بازار سرمایه است.


مهمترین دستاورد این طرح را می توان بازدارندگی و پیشگیری از وقوع جرائم دانست، چرا که اگر رای قطعی بعد از صدور ابلاغیه درخصوص مدیری صادر شد، مدیران ما می دانند که این تخلف قابلیت انتشار دارد.


شبانی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در خصوص میزان انتشار جزئیات تخلفاتی که توسط مدیران بورسی صورت می گیرد، گفت: مشخصات شخص خاطی، عنوان جرم و میزان مجازات و رنگ بندی درجه ی جرم امکان انتشار دارد، اما مشخصا جزئیات جرم و یا نحوه ی وقوع جرم طبق قانون اجازه ی انتشار ندارد./ تسنیم

ارسال نظر