بقائی: مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز ادامه دارد ان‌بی‌سی: ترامپ از ایران به ستوه آمد ادعای روبیو: پیشرفت‌هایی در مذاکرات با ایران حاصل شده است قطر: متن توافق احتمالی میان ایران و آمریکا تدوین شده است مذاکرات ایران و عمان درباره تنکه هرمز وارد مرحله جدیدی شده است حمله پهپادی انصارالله به فرودگاه نجران عربستان تحلیلگر مشهور ترکیه: ایرانیان به ترامپ درس تاریخ می‌دهند شیخ نعیم قاسم: مذاکره با رژیم صهیونیستی چیزی جز ذلت ندارد رئیس جمهور اوکراین: جنگ با روسیه باید قبل از آغاز زمستان پایان یابد سازمان‌ ملل: اسرائیل بیش از 150 نفر را در ماه جولای در غزه قتل‌عام کرد حزب‌الله: ترامپ مجبور شد اعتراف کند ایران بازیگری مهم در عرصه جهان است حماس: منتظر پاسخ رسمی میانجی‌گران درباره توافق هستیم/ تا زمان دریافت پاسخ، موضع خود را بر پایبندی به توافق و اجرای مرحله دوم حفظ خواهیم کرد س‌بی‌اس: هیچ مذاکره جدیدی با ایران برنامه‌ریزی نشده / گفت‌و‌گو‌های مستمر میان ویتکاف و کوشنر با طرف ایرانی از طریق میانجی‌ها در جریان است حزب‌الله عراق: در پی ارتقای سلاح‌های خود هستیم، نه تحویل آن وزیر امور خارجه پاکستان از عراقچی برای سفر به اسلام‌آباد دعوت کرد ترامپ: تنگه هرمز را ما کنترل می‌کنیم / ایرانی‌ها در حال مذاکره هستند!

مدیر مرکز سیاست امنیتی ژنو:بایداز پیشرفت‌های مذاکرات برجام محافظت شود

مدیر مرکز سیاست امنیتی ژنو:بایداز پیشرفت‌های مذاکرات برجام محافظت شود مدیر مرکز سیاست امنیتی ژنو از بین رفتن توافقات حاصل شده در مذاکرات برای احیای برجام را «اشتباه» خواند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۹ - ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 07
کد خبر: ۱۶۲۸۱۷

به گزارش راهبرد معاصر توماس گرمینگر، مدیر مرکز سیاست امنیتی ژنو، با تاکید بر حفاظت از پیشرفت‌های حاصل شده در مذاکرات احیای برجام به اسپوتنیک گفت "اشتباه" است اگر توافقات حاصل شده در مذاکرات برای احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از بین برود.

گرمینگر به اسپوتنیک گفت: «امیدوارم که (مذاکرات هسته ای) از سر گرفته شود. درست است که در حال حاضر فضای سیاسی به چند دلیل بسیار چالش برانگیز و بسیار پیچیده است. اما ما بسیار (به ازسرگیری برجام) نزدیک بودیم. حیف از فرصت آنچه روی میز مذاکره بود و آنچه به نظر می‌رسید در دسترس بود.»

این کارشناس که دبیرکل سابق سازمان امنیت و همکاری اروپا نیز هست، ابراز امیدواری کرد که آمریکا و ایران بتوانند مذاکرات در مورد احیای برجام را از سر بگیرند، اما اعتراف کرد که به انجام این مذاکرات شک دارد.

هفته گذشته، رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکادر امور ایران گفت که واشنگتن ترجیح می‌دهد توجه خود را به به ادعای صادرات تسلیحات و ناآرامی‌ها در ایران متمرکز کند تا مذاکرات هسته ای، که واشنگتن مدعی است به خاطر تهران به بن بست رسید.

توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۵ توسط چین، فرانسه، آلمان، ایران، روسیه، انگلیس و آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا امضا شد. آمریکا در سال ۲۰۱۸ به طور یکجانبه از برجام خارج شد و تحریم‌ها را مجدداً علیه ایران اعمال کرد؛ ایران نیز در واکنش به این اقدام با کنار گذاشتن تدریجی تعهدات خود تحت این توافق پاسخ داد. این دو پس از تغییر قدرت در کاخ سفید و روی کار آمدن جو بایدن از حزب دموکرات، مذاکرات خود را درباره احیای برجام آغاز کردند.

وین از آوریل ۲۰۲۱ میزبان چندین دور مذاکرات هسته‌ای بوده است./باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار