ریاست‌جمهوری عراق: از تصمیم کمیته مسدودسازی اموال اطلاع نداشتیم آمریکا فروش تراشه به ایران و چین را ممنوع می‌کند مسکو: منتظر واکنش آمریکا به گفت‌وگوی پوتین و ویتکاف هستیم پوتین: مراکز قدرت جدیدی در جهان در حال شکل‌گیری است پیش‌بینی ایلان ماسک درباره رئیس‌جمهور بعدی آمریکا لغو تصمیم دولت عراق در درج نام گروه‌های مقاومت در لیست گروه های تروریستی هشدار امنیتی شاباک برای مقابله با نفوذ اطلاعاتی ایران بیانیه خصمانه شورای همکاری علیه ایران؛ شیخ‌نشین‌های خلیج فارس در خط تقابل پوتین: گفتگو با ویتکاف و کوشنر ضروری بود/ جستجوی راه‌حل برای وضعیت اوکراین دشوار است نماینده رهبری به شش کشور عربی هشدار داد حماس: مواضع اسرائیل در قبال رفح، بخشی از طرح کوچاندن فلسطینیان است ترکیه: به گاز ایران، روسیه و آذربایجان نیاز داریم کانال ۱۲ از وسعت جاسوسی اسرائیلی‌ها برای ایران پرده برداشت حمله عربستان به یک شهر مرزی یمن اوشاکوف: عضویت اوکراین در ناتو در نشست پوتین-ویتکاف بررسی شد

مدیر مرکز سیاست امنیتی ژنو:بایداز پیشرفت‌های مذاکرات برجام محافظت شود

مدیر مرکز سیاست امنیتی ژنو از بین رفتن توافقات حاصل شده در مذاکرات برای احیای برجام را «اشتباه» خواند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۹ - ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 07
کد خبر: ۱۶۲۸۱۷

به گزارش راهبرد معاصر توماس گرمینگر، مدیر مرکز سیاست امنیتی ژنو، با تاکید بر حفاظت از پیشرفت‌های حاصل شده در مذاکرات احیای برجام به اسپوتنیک گفت "اشتباه" است اگر توافقات حاصل شده در مذاکرات برای احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از بین برود.

گرمینگر به اسپوتنیک گفت: «امیدوارم که (مذاکرات هسته ای) از سر گرفته شود. درست است که در حال حاضر فضای سیاسی به چند دلیل بسیار چالش برانگیز و بسیار پیچیده است. اما ما بسیار (به ازسرگیری برجام) نزدیک بودیم. حیف از فرصت آنچه روی میز مذاکره بود و آنچه به نظر می‌رسید در دسترس بود.»

این کارشناس که دبیرکل سابق سازمان امنیت و همکاری اروپا نیز هست، ابراز امیدواری کرد که آمریکا و ایران بتوانند مذاکرات در مورد احیای برجام را از سر بگیرند، اما اعتراف کرد که به انجام این مذاکرات شک دارد.

هفته گذشته، رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکادر امور ایران گفت که واشنگتن ترجیح می‌دهد توجه خود را به به ادعای صادرات تسلیحات و ناآرامی‌ها در ایران متمرکز کند تا مذاکرات هسته ای، که واشنگتن مدعی است به خاطر تهران به بن بست رسید.

توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۵ توسط چین، فرانسه، آلمان، ایران، روسیه، انگلیس و آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا امضا شد. آمریکا در سال ۲۰۱۸ به طور یکجانبه از برجام خارج شد و تحریم‌ها را مجدداً علیه ایران اعمال کرد؛ ایران نیز در واکنش به این اقدام با کنار گذاشتن تدریجی تعهدات خود تحت این توافق پاسخ داد. این دو پس از تغییر قدرت در کاخ سفید و روی کار آمدن جو بایدن از حزب دموکرات، مذاکرات خود را درباره احیای برجام آغاز کردند.

وین از آوریل ۲۰۲۱ میزبان چندین دور مذاکرات هسته‌ای بوده است./باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار