به گزارش راهبرد معاصر، محققان پزشکی جان هاپکینز به مطالعه در زمینه روانگردانها و چگونگی ایجاد طیف گستردهای از تغییرات عمیق در ادراک، شناخت و خلق و خوی این داروها پرداخته اند.
مطالعهای اخیرا در یک نوامبر در مجله Psychopharmacology منتشر شده است که کارشناسان مرکز تحقیقات روانی و آگاهی جانز هاپکینز تغییرات باور مربوط به تجربیات روانگردان را بررسی کردند.
آنها دریافتند که یک تجربه روانگردان، طیفی از باورهای غیر فیزیکالیستی و همچنین باورهای مربوط به آگاهی، معنا و هدف را افزایش میدهد.
همچنین تغییرات باور با ویژگیهای کیفی تجربه مرتبط بود.
برای این مطالعه، محققان دادههای جمعآوری شده بین اوت ۲۰۲۰ و ژوئیه ۲۰۲۱ را بر ۲۳۷۴ نفر که تجربه مصرف روانگردان داشتند، تجزیه و تحلیل کردند.
میانگین سنی شرکت کنندگان ۳۵ سال و عمدتاً (حدود ۶۷ درصد) مرد بودند.
تقریباً نیمی از شرکتکنندگان (یعنی ۴۳ درصد) اظهار داشتند که تجربه روانگردانی با تغییر باور اولین تجربه آنها بود.
برای این نظرسنجی شرکت کنندگان ۴۵ نقطه نظر اعتقادی خود را از قبل تا بعد از تجربه روانگردان بیان کردند.
در زمانی که نظرسنجی را پر کردند، احساس خود را ارزیابی کردند.
نتایج تجزیه و تحلیل نشان داد که باورها به پنج عامل تقسیم میشوند:
۱) دوگانه گرایی: یک موضع فلسفی مبنی بر این که ذهن و بدن قابل تفکیک هستند، این دیدگاهی است که بسیاری از مردم به طور شهودی آن را دارند (که ذهن و بدن از هم جدا هستند).
۲) وجود تله پاتی، ارواح بیجسم و وجود خود پس از مرگ، ارتباط با مردگان، تناسخ و این که آیا برخی از افراد میتوانند آینده را پیشبینی کنند یا اشیاء را با ذهن خود حرکت دهند.
۳) بروز آگاهی در گیاهان، برخی موجودات زنده و جمادات: به این اشاره دارد که آیا حشرات، درختان و سنگها قادر به داشتن یک تجربه آگاهانه هستند.
۴) بروز آگاهی حیوانات: اینکه آیا اینها میتوانند تجربه آگاهانه داشته باشند (به عنوان مثال گربهها و گوسفندها قادر به داشتن یک تجربه آگاهانه هستند).
۵) خرافات: به باورهایی مانند تأثیر شکستن آینهها، عدد ۱۳ و گربههای سیاه بدشانسی میآورند، اشاره دارد.
نتایج تجزیه و تحلیل نشان داد که باورهای مربوط به چهار عامل اول افزایش یافته است.
در مقابل، تغییرات عقیدهای در خصوص خرافات آنچنان قابل توجه نبوده است./ باشگاه خبرنگاران