محکوم شدن کارمند سابق توئیتر به اتهام جاسوسی برای عربستان-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز جزئیاتی از توافق احتمالی لبنان و اسرائیل منتشر کرد اطلاعیه سرکنسولگری ایران درباره حادثه دانشگاه فدرال کازان پوتین: درحال تولید انبوه سامانه موشکی اورشنیک هستیم فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای

محکوم شدن کارمند سابق توئیتر به اتهام جاسوسی برای عربستان

دادستانی آمریکا یکی از مدیران سابق توییتر را پس از محاکمه در دادگاه فدرال در سانفرانسیسکو، به اتهام جاسوسی برای عربستان سعودی به ۳ سال و نیم حبس محکوم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۲۴ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 15
کد خبر: ۱۶۳۸۹۸

به گزارش راهبرد معاصر، نمایندگان دادستانی آمریکا اعلام کردندکه « احمد ابوعمو»  یکی از مدیران سابق توئیتر به علت جاسوسی برای عربستان سعودی و پس از اینکه طی سال‌ها اطلاعات کاربران را به اشتراک گذاشته و آنها را در معرض محاکمه احتمالی قرار داده بود، به سه سال و نیم زندان محکوم شد.

به گزارش المیادین، هیئت منصفه احمد ابوعمو  را در ماه آگوست گذشته پس از محاکمه در دادگاه فدرال در سانفرانسیسکو مجرم شناخته بود. او در آن زمان برای یک اتهام با 10 سال زندان و برای هر یک از چندین اتهام دیگر به 20 سال زندان محکوم شد.

نمایندگان دادستانی آمریکا خواستار حبس 7 ساله ابوعمو شده و گفته اند که آنها می‌خواهند حکم به اندازه کافی قوی باشد تا  مانع دیگران در بخش فناوری و رسانه‌های اجتماعی از فروش داده‌های کاربران تهدید شده شود.

وکلای «احمد ابوعمو» از قاضی دادگاه خواستند که او را در خانه اش در« سیاتل» تحت بازداشت قرار دهد و   در زندان نباشد ، چرا که ابوعمو از مشکلات جسمی و خانوادگی رنج می‌برد که در حد فاصل بین سال‌های 2013 تا 2015 و زمانی که در توئیتر فعالیت می‌کرد، به آن دچار شده است.

نمایندگان دادستانی اعلام کردند که  احمد ابوعمو از سال 2014 رشوه‌هایی از مقامات سعودی دریافت کرده است که شامل یک ساعت به ارزش 42 هزار دلار و دو انتقال پول به ارزش 100 هزار دلار می‌شود.

احمد ابوعمو زمانی که در توئیتر کار می‌کرد، به نظارت بر روابط با روزنامه نگاران و شخصیت‌های عمومی در خاورمیانه و شمال آفریقا کمک می‌کرد. او همچنین به انتقال اطلاعات حساس از سیستم‌های این شرکت برای کمک به مقامات سعودی برای شناسایی و یافتن کاربران مورد توجه دولت عربستان محکوم شد.

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز ژوئیه گذشته جزئیات اتهام احمد ابوعمو به جاسوسی برای عربستان سعودی را فاش کرد. علاوه بر این، طبق گفته وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا  ، احمد ابوعمو در کمک به کاربران برای دریافت «نشان آبی در توئیتر» نیز نقش داشته است.

فعالان سعودی در داخل و خارج از عربستان از آزار و اذیت مداوم مقامات سعودی و تهدید به مرگ و هک حساب‌های کاربری‌هاشان شکایت دارند و توئیتر را مسئول این مساله می‌دانند.

سایر مخالفان سعودی در خارج از کشور نیز عقاید مشابهی را بیان کردند و گفتند که توئیتر به دولت عربستان دسترسی قابل توجهی به داده‌های کاربران می‌دهد و باید برای محافظت از کاربران خود در برابر آزار و هک‌های مقامات سعودی، اقدامات بیشتری انجام دهد.

بیش از 5 سال است که سازمان اف بی آی به توئیتر در خصوص اقدامات و جاسوسی مقامات سعودی هشدار داده است و توئیتر قول داده که این رویه‌ها را کنترل کند اما تاکنون هیچ اقدامی انجام نداده است.

اقدامات و سهل‌انگاری توئیتر باعث زندانی شدن بسیاری از افرادی شد که از رژیم آل سعود انتقاد کردند و به عبارت دیگر دولت عربستان با سوء استفاده از روابط نزدیکش با توئیتر برای سرکوب مخالفانش سوء استفاده کرد.

دولت عربستان یکی از بزرگترین شرکای خارجی در توئیتر است و همچنان از طریق این بستر شهروندان خود را مورد آزار و نظارت قرار می‌دهد.

مقامات سعودی به طور مستمر صدها مدافع و فعال حقوق بشر را به همراه بسیاری از شخصیت‌های مذهبی، نویسندگان و منتقدان بازداشت می‌کند و این بازداشت‌ها شامل مقامات دولتی، تاجران و شاهزادگان نیز می‌شود.

عربستان سعودی بعد از ترور وحشیانه «جمال خاشقجی» روزنامه‌نگار منتقد آل‌سعود از نظر سرکوب آزادی بیان بیشترین توجه را به خود جلب کرده است. از جمله سایر روش‌های سرکوب آزادی بیان در عربستان اعمال محدودیت در اخذ گذرنامه و یا لغو آنها برای کنترل رفت و آمد شهروندان به خارج از کشور، هک تلفن همراه با استفاده از نرم‌افزارهای جاسوسی و تهدید اعضای خانواده فعالان اجتماعی مقیم خارج کشور می‌باشد./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار