به گزارش راهبرد معاصر به نقل از رویترز، آژانس بینالمللی انرژی (IEA) اعلام کرد، رشد تقاضا برای نفت در جهان در سال آینده، کند خواهد شد اما به علت خارج شدن چین از رکود اقتصادی ناشی از محدودیت های کرونا، همچنان قوی و در سطح 1.7 درصد میماند.
بر اساس گزارش این نهاد بین المللی، تقاضای چین در سال جاری همچنان 400 هزار بشکه در روز کاهش مییابد و به روزانه 15.4 میلیون بشکه می رسد و در سال 2023 تقریبا یک میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
بر اساس پیشبینی آژانس بینالمللی انرژی، تولید نفت روسیه در سال آینده میلادی 1.4 میلیون بشکه در روز کاهش مییابد و به دنبال اعمال سقف قیمتی گروه 7 و اتحادیه اروپا و استرالیا بر نفت روسیه، عرضه در بازار محدودتر خواهد شد.
تولید روسیه در ماه نوامبر 90 هزار بشکه در روز افزایش یافت و به 11.2 میلیون بشکه در روز رسید که تنها 200 هزار بشکه در روز از سطح تولید روسیه پیش از جنگ اوکراین کمتر است.
بنا بر اعلام IEA، تولید نفت روسیه همواره از پیش بینی های این نهاد پیشی میگیرد، هرچند کاهش قیمت نفت در جهان و تخفیف های بیشتر روسیه موجب شد، درآمد مسکو با 700 میلیون دلار کاهش به 15.8 میلیارد دلار برسد.
این نهاد بین المللی توضیح داد: «درحالی که کاهش قیمت نفت برای مشتریانی که با افزایش تورم مواجهاند، خوشآیند است، تاثیر کامل تحریم ها علیه عرضه نفت خام و محصولات نفتی روسیه همچنان قابل مشاهده است.»
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد: چالش های اقتصادی جهانی و نگرانی در مورد تقاضا در بزرگ ترین واردکننده نفت جهان یعنی چین، مانع از افزایش بیشتر قیمت نفت شده است با این حال، تقاضا در برخی از مناطق به طرز غافلگیرکننده ای قوی است.
آژانس بینالمللی انرژی گفت: چین، هند و غرب آسیا بخشی از ضعف ناشی از کاهش جذب نفت در اروپا و سایر نقاط آسیای شرقی را جبران کردند.
این آمار، IEAرا بر آن داشت تا برآورد خود برای رشد تقاضا در جهان در سال جاری را 140 هزار بشکه افزایش دهد و به 2.3 میلیون بشکه برساند، همچنین رشد تقاضا برای سال بعد نیز 100 هزار بشکه در روز افزایش یافته و به 1.7 میلیون بشکه در روز رسیده است و در مجموع تقاضا برای نفت در جهان در سال آینده به 101.6 میلیون بشکه در روز خواهد رسید./ فارس