نرخ باروری کشور به یک و ۶ دهم درصد رسید-راهبرد معاصر

نرخ باروری کشور به یک و ۶ دهم درصد رسید

مشاور عالی وزیر کشور در امور اصلاح ساختار جمعیت گفت: نرخ باروری کشور به یک و ۶ دهم درصد رسیده در حالی که این مهم باید ۲ و پنج دهم درصد باشد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۵ - ۲۴ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 15
کد خبر: ۱۶۳۹۳۸

به گزارش راهبرد معاصر، «محمد اسماعیل اکبری» روز پنجشنبه در همایش تجلیل از پژوهشگران آموزش و پرورش استان مرکزی در دانشگاه فرهنگیان اراک، افزود: نرخ زاد و ولد در کشور به شدت کاهش پیدا کرده و پیری جمعیت شتاب بی سابقه‌ای گرفته است.

وی با بیان اینکه در سال ۲۱۰۰ کهنسالی جمعیت در ایران ۹۰ درصد فراگیر می‌شود، اظهار داشت: در آینده‌ای نه چندان دور در هر خانه‌ شهروند ایرانی، یک پیر مرد و یک پیر زن وجود خواهند داشت.

مشاور عالی وزیر کشور افزود: کاهش جمعیت در کشور ما ۱۰ سال به طول انجامید در صورتی که روند کاهش جمعیت در سایر کشورها ۳۰ تا ۶۰ سال زمان بُرده است.

اکبری ادامه داد: سرمایه انسانی در کنار سایر سرمایه‌ها مانند آب، خاک و هوا ثروت واقعی یک کشور را تشکیل می‌دهند و در صورتی که نسبت به افزایش نرخ زاد و ولد و جوانی جمعیت کشور برنامه‌ریزی نشود، در آینده‌ای نزدیک کشور در تامین نیروی انسانی در بخش‌های مختلف با مشکل جدی مواجه می‌شود.

وی اظهارداشت: رویکردهایی همچون دیر ازدواج کردن، دیر بچه‌دار شدن، فرزند کمتر و طلاق بلای جامعه ایران شده است.

مشاور عالی وزیر کشور در امور اصلاح ساختار جمعیت گفت: تک فرزندی بزرگترین ظلمی است که والدین به تنها فرزند خود می‌کنند چرا که تک فرزندان معنای ایثارگری، مهربانی و بخشندگی متقابل را هرگز درک نخواهند کرد.

 

نرخ باروری کشور به یک و ۶ دهم درصد رسید

طرح‌های پژوهشی باید در بازکردن گره‌های آموزش و پرورش اثرگذار باشد

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی نیز گفت: عناوین و موضوعات طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی باید در باز کردن گره‌های آموزش و پرورش اثرگذار باشند.

«احمد نوازنی» افزود: محققان تلاش کنند در انتخاب موضوعات پژوهشی برای بخشی از مشکلات برنامه‌ریزی داشته باشند.

وی اظهار داشت: متاسفانه برخی طرح‌های پژوهشی با وجود صرف هزینه، زمان و زحمت فراوان، هیچ خروجی ندارند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: محققان در انتخاب موضوعات پژوهشی باید تیزبین و موشکافانه مشکلات را شناسایی و برای رفع موانع اقدام کنند.

نوازنی افزود: هدفمند بودن طرح های تحقیقاتی، یکی از راه‌هایی است که می‌تواند طرح‌های تحقیقاتی را اثرگذار کند.

در این همایش از معلمان پژوهشگر نمونه استان مرکزی تجلیل شد./ ایرنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار