به گزارش راهبرد معاصر دکتر بهرام عیناللهی امروز در مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری پس از پاسخگویی به سوالات مردم، در جمع خبرنگاران حاضر شد و درباره وضعیت تولید آنتیبیوتیک در کشور اظهار کرد: به دلیل شیوع زودرس آنفلوانزا در کشور، مصرف آنتیبیوتیک افزایش یافت و الان در بسیاری از کشورها مانند کانادا نیز این اتفاق افتاده است. در 8 ماهه سال جاری تا الان به اندازه یک سال آنتیبیوتیک تولید کردیم و 120 تن آنتیبیوتیک نیز وارد کشور شده است.
وی افزود: شرکتهای تولیدی دارو به صورت سه شیفت در حال کار کردن هستند. الان به میزان کافی تولید سرم و آنتیبیوتیک انجام شده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: همواره ممکن است کمبود دارو در کشورها از جمله کشور ما ایجاد شود ولی ما با استفاده از سیستمهای هوشمند و پیگیری نیروهای سازمان غذا و دارو، در صدد برطرف کردن این کمبودها هستیم.
وی متذکر شد: کشورهای خارجی میگویند ما دارو را تحریم نکردهایم ولی باید توجه داشت حتی در این صورت نیز امکان انتقال پول دارو به دلیل تحریمها وجود ندارد.
وی ادامه داد: الان میزان نسخهنویسی الکترونیک در کشور به بالای 90 درصد رسیده است. در سراسر کشور در مناطق زیر 20 هزار نفر، پزشکی خانواده را تکمیل میکنیم و امیدواریم با بودجهای که برای سال 1402 برای این امر اختصاص داده میشود پزشکی خانواده را در سال آینده در سراسر کشور اجرا کنیم زیرا پزشکی خانواده یکی از مباحث مورد تأیید رئیس جمهوری است بنابراین امیدواریم مجلس اعتبارات لازم برای اجرای این طرح را مدنظر قرار بدهد.
عیناللهی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اظهارات مطرح شده در فضای مجازی و رسانهها درباره کمبود شدید متخصصین قلب بیان کرد: ما 4000 دستیار پزشکی در سال جاری جذب کردیم و در رابطه با رشته جراحی قلب، قوانین را تسهیل کردیم و امسال میزان ظرفیت جراحان قلب چند برابر سال قبل پر شده و مباحثی مبنی بر کمبود شدید جراح قلب فضاسازی است و واقعیت ندارد و مشکلی در حوزه خدمات رسانی به بیماران نداریم.
وی افزود: در بخش دولتی سقف درآمد کارانه دوبرابر و در مناطق محروم این سقف حذف شد و سعیمان بر این است که شرایط بهکارگیری نیروهای داخل کشور را فراهم کنیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به وضعیت مطلوب کرونا در کشور خاطرنشان کرد: علیرغم کاهش فوتیها به زیر 10 نفر، از مردم خواهش میکنم هر سال یک نوبت واکسن کرونا بزنند. برخی تصور میکنند که کرونا تمام شده اما اینطور نیست و هنوز در خطر کرونا هستیم. در کشور ما 155 میلیون دوز واکسن کرونا تزریق شده و 50 میلیون دوز واکسن نیز ذخیره داریم. یک نوبت واکسن کرونا در هر سال باید تزریق شود و اگر امسال کسی واکسن کرونا نزده باید آن را تزریق کند. در سال آینده نیز در صورت نیاز، واکسن کرونا به صورت رایگان تأمین و تزریق خواهد شد./تسنیم