وزارت بهداشت: کمبود پرستار به 100 هزار نفر رسیده است-راهبرد معاصر

وزارت بهداشت: کمبود پرستار به 100 هزار نفر رسیده است

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: به حدود 100 هزار پرستار دیگر در کشور نیاز داریم.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۸ - ۱۹ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 10
کد خبر: ۱۶۳۱۶۲

به گزارش راهبرد معاصر دکتر عباس عابدی در سفر به کرمانشاه با اشاره به کمبود پرستار در کشور، گفت: در حال حاضر کشور با کمبود جدی پرستار مواجه است و خود وزارت بهداشت به دنبال این است از هر طریقی جذب پرستار داشته باشد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: شاخص استاندارد پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی 1.8 پرستار است که میانگین کشوری در این زمینه کمتر از یک است و همین امر نشان دهنده کمبود شدید پرستار در کشور است.

عابدی گفت: اگر تنها عرصه بیمارستانی و تعداد تخت را در نظر بگیریم در حال حاضر حدود 70 تا 80 هزار پرستار کم داریم و اگر عرصه جامعه و بهداشت را هم لحاظ کنیم حدود 100 هزار پرستار نیاز داریم.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به تلاش ها برای جذب بیشتر نیروهای پرستاری، گفت: اخیرا از طریق قانون تبدیل وضعیت ایثارگران توانسته ایم 12 هزار پرستار را تبدیل وضعیت کرده و امنیت شغلی آنها را بیشتر کنیم.

عابدی تصریح کرد: همچنین مجوز استخدامی که در سال 1399 صادر شده بود، جذب آن در سال گذشته صورت گرفت و از 55 هزار نیرویی که در وزارت بهداشت جذب شدند حدود 19 هزار نفر آنها پرستار بودند، بنابراین طی دو سال گذشته استخدام و تبدیل وضعیت 31 هزار پرستار در کشور صورت گرفته است.

عابدی با اشاره به قبولی سالانه 9 هزار نفر در رشته پرستاری گفت: اگر زمینه برای جذب این افراد فراهم شود قادر خواهیم بود طی بازه 10 ساله کمبود پرستار در کشور را جبران کنیم.

وی خاطرنشان کرد: البته این کمبود زمانی با این وضعیت جبران می شود که افزایش تخت های بیمارستانی و خروجی و بازنشستگی پرستاران و مشکلات دیگر را نداشته باشیم که اگر همه اینها را هم لحاظ کنیم سالانه به جذب حداقل 10 هزار پرستار نیاز داریم که طی 10 سال بتوانیم کمبود پرستاران کشور را جبران کنیم.

عابدی ابراز امیدواری کرد: در سال جاری با رایزنی های صورت گرفته با امور استخدامی مجوزهای خوبی برای جذب نیرو در وزارت بهداشت صادر شود تا بتوان از این طریق پرستاران بیشتری را جذب کرد.

وی در ادامه در خصوص برخی شایعات مطرح شده مبنی بر اخراج برخی پرستاران پس از فروکش کردن شیوع کرونا، با بیان اینکه برخی رشته‌های علوم پزشکی مانند پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و پرستاری "تعهد خدمت" دارند، گفت: بر این اساس دانشجویان فارغ التحصیل رشته پرستاری به مدت 24 ماه تعهد دارند در جایی که وزارت بهداشت مشخص می کند به مردم ارائه خدمت دهند و این امر به منزله استخدام نیست.

وی افزود: در شرایط کرونا با توجه به نیاز و ضرورت، مدت "تعهد خدمت" تا 48 ماه قابل تمدید شد و این تمدید طرح به معنای استخدام نیست.

عابدی گفت: در حال حاضر هم مدت زمان اجرای طرح برخی از پرستاران به پایان رسیده و این طور نیست که این افراد استخدام بوده باشند و بخواهیم پس از پایان کرونا آنها را اخراج کنیم.معاون پرستاری وزارت بهداشت./ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر