آمریکا ۲۷ شرکت هواپیمایی ایرانی را تحریم کرد کره جنوبی: تیمی را برای ارزیابی شرایط تنگه هرمز به خاورمیانه اعزام کرده‌ایم جدیدترین ادعا‌های ترامپ علیه ایران ترکیه تجهیزات و نیروی نظامی به شمال عراق اعزام کرد واکنش شدید وزارت خارجه نسبت به حملات آمریکا علیه شناور‌های ایرانی مجری زن تلویزیون مصر به اعدام محکوم شد / سارا خلیفه کیست؟ / پای باند‌های مواد مخدر در میان است حمله آمریکا به ۳ نفتکش ایران در خلیج فارس و دریای عمان + فیلم لفاظی وزیر جنگ آمریکا علیه ایران: اگر ایران به کشتی‌های آمریکا شلیک کند، ما نفتکش‌های آنها را نابود و غرق خواهیم کرد تیراندازی به چند کشتی تجاری در خلیج فارس و دریای عمان هشدار آمریکا به شهروندان خود در غرب آسیا نسبت به احتمال وقوع تنش و درگیری  تپه علی الطاهر کجاست؟ موقعیت و اهمیت راهبردی تپه علی الطاهر  «نقشه جدید جهان» در سازمان ملل تصویب شد؛ آفریقا بزرگتر، آمریکا و اروپا کوچک‌تر شدند اتحادیه اروپا تحریم جدید علیه ایران تصویب کرد؟ وقوع انفجار‌های شدید در شمال اردن / پایگاه الازرق هدف قرار گرفت انفجار‌های مهیب در تازه‌ترین حملات اسرائیل به لبنان درگیری تن به تن گردان‌های قدس با مزدوران اسرائیل در جنوب نوار غزه

ظریف: گزینه ما مقاومت در برابر هر گونه فشار است

وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه‌ای با یک رسانه آمریکایی که بامداد سه‌شنبه بخش‌هایی از آن منتشر شده تأکید کرد گزینه ایران در برابر هر گونه فشار مقاومت است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۱ - ۲۵ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 16
کد خبر: ۱۶۵۰۴

به گزارش راهبرد معاصر، «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران در مصاحبه‌ای با شبکه خبری «ان‌بی‌سی‌نیوز» که بخش‌هایی از آن بامداد سه‌شنبه (به وقت تهران) منتشر شده تأکید کرد گزینه تهران، مقاومت در برابر هر گونه فشار است.

 

وی گفت: «گزینه ما مقاومت در برابر هر گونه فشار است؛ اما اگر آمریکا دنبال یک راه آبرومندانه برای خروج از این شرایط است راه حل وجود دارد.»

 

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران علاوه بر این تصریح کرد: «دنبال تنش نیستیم اما اگر به ما تعرض شود در دفاع از خود تردید نمی‌کنیم.»

 

واشنگتن بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریک‌آمیز مانند قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی، اعزم یک ناوگروه، چند بمب‌افکن بی‌-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه رو آورده است.

 

ظریف در پاسخ به سوال مجری «ان‌بی‌سی» مبنی بر اینکه آیا آمریکا در تدارک جنگ است گفت: «من فکر نمی‌کنم ترامپ خواهان جنگ باشد، اما آدم‌هایی اطراف او هستند که [از راه‌اندازی جنگ] بدشان نمی‌آید.»

 

وزیر خارجه ایران در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند این گروه اطرافیان ترامپ موفق خواهند شد یا خیر گفت: «فکر می‌کنم رئیس‌جمهور ترامپ علناً گفته که آنها دارند تلاششان را [برای جنگ‌افروزی با ایران] می‌کنند ولی فکر نمی‌کنم موفق شوند چون فکر می‌کنم در نهایت، دوراندیشی چیره خواهد شد.»

 

وی اضافه کرد: «همه می‌دانند ایران کشوری بزرگ و پرغرور است و از کنار حمله نظامی سرسری عبور نخواهد کرد.»

 

ظریف در مصاحبه‌ای جداگانه با رسانه دولتی انگلیس «بی‌بی‌سی» در روز دوشنبه هم گفته است: «در صورت بروز جنگ در منطقه هیچ‌کس در امان نخواهد بود. ما به جنگ نیاز نداریم.»

 

جمهوری اسلامی ایران بعد از خروج آمریکا از برجام یک سال «صبر راهبردی» را در دستور کار قرار داد و به طرف‌های توافق هسته‌ای به ویژه کشورهای اروپایی که وعده جبران خروج آمریکا را می‌دادند مهلت داد به تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای عمل کنند.

 

با گذشت یک سال و محقق نشدن وعده‌های اروپا، شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیه‌ای روز ۱۸ اردیبهشت‌ماه به طرف‌های توافق هشدار داد در صورتی که ظرف ۶۰ روز به تعهدات خود در زمینه‌های نفتی و بانکی عمل نکنند ایران طبق مفاد برجام، از تعهدات خود ذیل این توافق خواهد کاست.

 

ایران تا کنون در دو مرحله از تعهدات خود ذیل این توافق کاسته و اعلام کرده به محدودیت‌های مندرج در برجام درباره میزان ذخائر اورانیوم ۳.۶۷ درصدی و سطح غنی‌سازی اورانیوم مقید نخواهد بود.

 

ظریف در مصاحبه با شبکه خبری «ان‌بی‌سی» درباره امکان مذاکره با آمریکا گفت: «وقتی که تحریم‌ها برداشته شوند، فضا برای مذاکره کاملاً باز است.»

 

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران، علاوه بر این با تأکید بر اینکه آمریکا میز مذاکره را ترک کرده از بازگشت واشنگتن به مذاکره استقبال کرد. او گفت: «این آمریکا است که میز چانه‌زنی را ترک کرده، اما از بازگشت آنها همواره استقبال می‌کنیم.»

 

ظریف ادعاهای مقام‌های آمریکایی درباره اینکه ایران به دنبال دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای است را رد کرد. او گفت: «اگر علاقه‌ای به ساخت سلاح هسته‌ای داشتیم مدت‌ها قبل‌تر می‌توانستیم این کار را انجام دهیم.»

 

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار