به گزارش راهبرد معاصر، هیأت اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به ریاست مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، در سفر به جمهوری گینه با مقامات این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
در دیدار صفری با «موریساندا کویاته» وزیر امور خارجه گینه، دو طرف بر تمایل و اراده قوی دولتهای متبوع خود برای گسترش همکاریهای دوجانبه بین ایران و گینه تأکید کردند.
صفری در این دیدار ضمن ابلاغ سلام حسین امیرعبداللهیان به همتای گینهای، آمادگی ایران برای همکاری با گینه در تمام زمینههای مورد نیاز این کشور از جمله انرژی، تامین شبکه برق، ساختمان سازی، سدسازی، جاده سازی، تجهیزات بیمارستان، تولیدات صنعتی حوزه کشاورزی و ماشین آلات صنعتی مورد نیاز بخش معادن را اعلام کرد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در ادامه با اشاره به اهمیت روابط دوجانبه، خواستار احیای کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور برای ارتقای سطح مناسبات شد.
وزیر امور خارجه گینه نیز با ابراز خرسندی از این دیدار به ارزشهای مشترک دو کشور اشاره کرد و گفت که این کشور آمادگی همکاری در تمام زمینههای مورد نظر جمهوری اسلامی ایران را دارد.
وی با اشاره به تأکید رئیس جمهور گینه بر تقویت و توسعه روابط با توجه به توانمندیها و پیشرفتهای کشورمان، تمایل گینه برای استفاده از دانش و تجربیات پیشرفته جمهوری اسلامی ایران را مورد تأکید قرار داد.
* ملاقات با وزیر کشاورزی گینه
هیأت معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه به ریاست مهدی صفری، در ادامه دیدارها در گینه با «ممودو ناگنالن باری» وزیر کشاورزی این کشور ملاقات کرد. در این دیدار دو طرف بر تمایل و اراده قوی دولتهای متبوع خود برای گسترش همکاریهای دوجانبه در حوزه کشاورزی تأکید کردند.
صفری، ضمن اشاره به توانمندیها و ظرفیتهای بسیار بالای ایران، به تولیدات صنعتی متنوع و مراکز تحقیقاتی گسترده جمهوری اسلامی ایران در زمینه کشاورزی اشاره و قابلیت صادرات و عرضه به بازار کشاورزی گینه را مورد تأکید قرار داد.
صفری ابراز امیدواری کرد با فعال سازی مجدد کمیسیون همکاریهای دو کشور، رشد مناسبات دوجانبه در حوزه کشاورزی تقویت شود.
ممودو ناگنالن باری، وزیر کشاورزی گینه نیز ضمن تشکر و قدردانی از اراده جمهوری اسلامی ایران برای توسعه مناسبات دوجانبه، به روابط بسیار قدیمی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری گینه، از زمان استقلال گینه اشاره و پیشرفتهای کشورمان در زمینههای مختلف علوم و به ویژه حوزه کشاورزی را مورد تأکید قرار داد و خواهان بهره گیری از این ظرفیت در روابط دوجانبه شد.
* تمایل ایران برای حضور فعال در بحث آموزش فنی و حرفهای گینه/ صادرات تراکتور از ایران به گینه
مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در سفر به گینه با «آلفا باکاری باری» وزیر فنی و حرفهای جمهوری گینه در محل این وزارتخانه ملاقات کرد. در این ملاقات دو طرف بر تمایل و اراده قوی دولتهای متبوع خود برای گسترش همکاریهای دوجانبه بین ایران و گینه تأکید کردند.
صفری با ابراز خرسندی از حضور در گینه و ملاقات با وزیر فنی و حرفهای این کشور، به تمایل ایران برای حضور فعال در بحث آموزش فنی و حرفهای گینه تأکید کرد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه، با اشاره به ظرفیت همکاری دو کشور، از وزیر گینهای دعوت کرد با سفر به تهران، از توانمندیهای کشورمان در این حوزه بازدید کند.
باکاری باری، وزیر فنی و حرفهای جمهوری گینه نیز با استقبال از پیشنهادات مقام ایرانی، آمادگی وزارتخانه متبوع خود برای توسعه همکاریهای بین دو کشور را اعلام کرد.
وزیر فنی و حرفهای جمهوری گینه با اشاره به ملاقات اخیر خود با سفیر جمهوری اسلامی ایران در کوناکری، به برنامه صادرات تراکتور از ایران به گینه، اشاره و ابراز امیدواری کرد این اتفاق در آینده نزدیک به وقوع بپیوندد.
مقام گینهای قصد کشورش برای تنوع بخشی به مراکز ارائه دهنده خدمات تعمیر و نگهداری خودرو را مورد اشاره قرار داد و نسبت به همکاری با مجموعههای ایرانی در این زمینه ابراز امیدواری کرد.
* نشست با اتاق بازرگانی جمهوری گینه
مهدی صفری همچنین در این سفر در نشست مشترکی با «ممودو بلده» رئیس اتاق بازرگانی جمهوری گینه و برخی از فعالان اقتصادی و تجار این کشور شرکت کرد.
در این نشست، «ممودو بلده» رئیس اتاق بازرگانی گینه گفت: تلاش داریم از فرصت حضور معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه ایران که به دنبال پویا کردن و استحکام بخشی به روابط هستند، بهترین استفاده را ببریم.
وی تأکید کرد: با حضور در این نشست، به دنبال نشان دادن اراده عملی خود برای توسعه مناسبات هستیم. همچنین به تمام پیشرفتهای ایران در حوزههای گوناگون آگاهی داریم و میخواهیم سطح روابط دوجانبه را به نقطه مطلوب برسانیم.
صفری، نیز ضمن اشاره به اهمیت این نشست و ظرفیت بالای بخش خصوصی دو کشور جهت افزایش سطح مناسبات فیمابین، زمینههای همکاری بین دو کشور را بسیار بالا خواند و اظهار داشت: محصولات ایرانی ارائه شده به گینه میتواند هم در گینه و هم در منطقه غرب آفریقا به بازارهای مصرف ارائه شود.
در ادامه این نشست، برخی از فعالان اقتصادی و تجار کشور گینه، ضمن تشکر و قدردانی از فرصت ارزشمند حضور معاون دیپلماسی اقتصادی در جمع تجار گینهای، به حوزههای فعالیت خود و علاقهمندی به برقراری روابط تجاری با جمهوری اسلامی ایران اشاره کردند./ فارس