تأثیر گروه خونی در ابتلا به بیماری ویروسی-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

تأثیر گروه خونی در ابتلا به بیماری ویروسی

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد گروه خونی افراد می‌تواند احتمالاً ابتلای افراد به یک بیماری ویروسی به نام پارواویروس را پیش‌بینی کند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۴ - ۰۴ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 25
کد خبر: ۱۶۵۴۳۴

به گزارش راهبرد معاصر نتایج مطالعه اخیر محققان موسسه کارولینسکا که با همکاری شرکت Octapharma انجام شد، نشان داده است افراد دارای گروه خونی عامل اِر هاش (D)(Rh blood group system) بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت پاروویروس (parvovirus infection) هستند.

بیماری پنجم، یک بیماری ویروسی ناشی از پاروویروس است که بیشتر در کودکان مدرسه‌ای دیده می‌شود و با لکه‌های قرمز روی گونه‌ها مشخص می‌شود و همین علائم می‌تواند به بازو‌ها و پا‌ها نیز سرایت کند و این در حالی است که بزرگسالان نیز می‌توانند به این ویروس آلوده شوند، اما در بسیاری از بیماران بزرگسال، علائمی دیده نمی‌شود.

در یک مطالعه جدید، محققان نشان دادند که خطر ابتلای افراد به این بیماری در صورتی که فرد دارای عامل اِر هاش (D) باشد، افزایش می‌یابد. علاوه بر نوع گروه خونی در سیستم گروه خونی AB۰، عامل اِر هاش رایج‌ترین نوع سیستم گروه خونی برای ابتلا به این بیماری است.

در این مطالعه بیش از ۱۶۰ هزار اهداکننده خون بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ در آلمان برای بررسی پاروویروس مورد غربالگری قرار گرفتند. از بین اهداکنندگان خون، ۲۲ نفر به این ویروس آلوده شدند. در تحقیقاتی که محققان انجام دادند دریافتند همه مبتلایان به این بیماری دارای عامل اِر هاش (D) بودند.

راسموس گوستافسون (Rasmus Gustafsson) محقق بخش علوم اعصاب بالینی در موسسه کارولینسکا گفت: نتایج این یافته مهم است و می‌تواند به این معنا باشد که دارا بودن سیستم گروه خونی عامل اِر هاش (D) در زمانی که ویروس وارد سلول میزبان می‌شود مهم است و ممکن است یک گیرنده سلولی جدید و ناشناخته برای ویروس باشد.

محققان همچنین توانستند دریابند که خطر ابتلا به این عفونت در ماه‌های تابستان افزایش می‌یابد. علاوه بر این، زنان و همچنین افراد ۳۱ تا ۴۰ ساله بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت یاد شده هستند./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر