کدام گروه خونی در کشور با کمبود مواجه است؟

بر اساس گزارش رسمی سازمان انتقال خون، با سردشدن هوا در ماه‌های اخیر، میزان اهدای خون در کشور به ۷ هزار و ۲۶۸ واحد رسیده است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۹ - ۰۲ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 22
کد خبر: ۲۶۶۳۸۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ شهرام میرزایی، معاون اجتماعی سازمان انتقال خون ایران می‌گوید: «در حال حاضر به گروه‌های خونی منفی، به ویژه O منفی، در کشور نیاز بیشتری وجود دارد. در صورت تداوم روند کاهشی میزان مراجعه، در تأمین نیاز بیمارستان‌ها به خون دچار مشکلاتی خواهیم شد. هر شخصی که خون اهدا می‌کند، به‌نوعی در روند درمان حداقل سه بیمار مشارکت دارد. از مردم و اهداکنندگان عزیز که همواره یاور ما بوده‌اند، خواستاریم در این ایام هم مراجعه کنند و اهدای خون را در برنامه خودشان قرار دهند. شعار ما این است که «قلب‌ها بدون خون نمی‌تپند» و نیاز است که این خون حتماً تأمین شود.»

شرایط اهدای خون چیست؟

به گفته میرزایی، سن اهداکننده باید بین ۱۸ سال تمام تا ۶۵ سال باشد. وزن او باید بالای ۵۰ کیلوگرم و فاقد بیماری‌های فشار خون باشد، اعمال جراحی سنگین انجام نداده و دچار بیماری قلبی و صرع نباشد. سلامت فرد اهداکننده و کیفیت خون او بسیار حائز اهمیت است؛ لذا تمام این موارد توسط پزشک بررسی و معاینه می‌شود و در صورتی که فرد شرایط اهدا را داشت به واحد خون‌گیری هدایت می‌شود و عملیات خون‌گیری ظرف مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه انجام می‌شود. مردان چهار نوبت در سال و زنان سه نوبت در سال می‌توانند برای این کار اقدام کنند و حداقل هشت هفته باید از اولین اهدایشان گذشته باشد.

۲۰ تا ۲۵ درصد از ذخایر خون‌های اهدایی در تهران، در همین کلانشهر مصرف می‌شود؛ معاون اجتماعی سازمان انتقال خون، علت را اینگونه عنوان می‌کند: «برخی هموطنان از سایر استان‌ها برای تکمیل چرخه درمانی خود به تهران مراجعه می‌کنند و این سبب می‌شود که مصرف خون در تهران از سایر مناطق بیشتر باشد. ما روزانه به‌طور متوسط بین ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ واحد خون دریافت می‌کردیم که مصرف در تهران بعضاً به ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ واحد هم می‌رسد.» / خبرآنلاین

ارسال نظر