تصویب قطعنامه سازمان ملل درباره اشغالگری صهیونیست‌ها-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

تصویب قطعنامه سازمان ملل درباره اشغالگری صهیونیست‌ها

مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه درخواست رأی و نظر حقوقی دیوان بین‌المللی لاهه در مورد اشغالگری رژیم صهیونیستی را تصویب کرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۹ - ۱۰ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 31
کد خبر: ۱۶۶۰۷۵

به گزارش راهبرد معاصر، مجمع عمومی سازمان ملل متحد،‌ امروز (شنبه)، طرحی را تصویب کرد که از دیوان بین‌المللی دادگستری (دیوان لاهه) می‌خواهد درباره تبعات قانونی ناشی از نقض حق تعیین‌سرنوشت ملت فلسطین، اشغالگری طولانی‌مدت، شهرک‌سازی‌ها و اقدامات رژیم صهیونیستی برای تغییر وضعیت جمیعتی در قدس اشغالی رأی صادر کند.

 

این قطعنامه با ۸۷ رأی موافق، ۲۶ رأی مخالف و رأی ممتنع ۵۳ کشور به تصویب رسید. آمریکا، کانادا، ایتالیا، استرالیا، اتریش، مجارستان، جمهوری چک، گواتمالا، استونی و آلمان از جمله مهم‌ترین کشورهایی بودند که با تصویب این طرح مخالفت کردند.

 

تصویب این قطعنامه بنابر توصیه‌های کمیته چهارم مجمع عمومی سازمان ملل صورت گرفت که ماه گذشته قطعنامه مشابهی را با حمایت ۹۸ ، مخالفت ۱۷ کشور و رأی ممتنع ۵۲ کشور به تصویب رساند.

 

تصمیمات کمیته‌ها تا زمانی که مجمع عمومی سازمان ملل رسما آن را از طریق قطعنامه‌ها یا به اتفاق آرا به تصویب نرساند، در حد توصیه باقی می‌ماند.

 

نکته قابل توجه در این رأی‌گیری تغییر رأی برخی از کشورها در کمیته چهار ماه قبل بود که از موافق یا ممتنع به مخالف طرح تغییر یافت. از جمله این کشورها کنیا بود که چهار ماه پیش موافقت خود را با این طرح اعلام کرده بود؛ اما بامداد جمعه در مجمع عمومی به این طرح رأی مخالف داد. آلبانی و انگلیس نیز که چهار ماه پیش به این طرح رأی ممتنع داده بودند، در رأی‌گیری جدید به این طرح رأی مخالف دادند.

 

برخی منابع خبری در گزارش خود احتمال دادند که آمریکا و رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از انتقال این پرونده به دادگاه بین‌المللی لاهه به کشورهای مذکور برای تغییر رأی فشار آورده باشند؛ اما با این حال، این طرح با رأی اکثریت به تصویب رسید.

 

از مهم‌ترین مفاد این قطعنامه می‌توان به درخواست از دیوان بین‌المللی دادگستری برای صدور رأی یا نظر حقوقی در دو مورد اشاره کرد: ۱. پیامدهای حقوقی ناشی از نقض مستمر حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین توسط رژیم صهیونیستی، و ۲. اشغال طولانی‌مدت، شهرک‌سازی و الحاق اراضی اشغال‌شده فلسطین از سال ۱۹۶۷.

 

نظر مشورتی حقوقی همچنین شامل پاسخ به این سؤال است که سیاست‌ها و اقدامات رژیم صهیونیستی چگونه بر وضعیت حقوقی اشغالگری تأثیر می‌گذارد؟ این وضعیت چه پیامدهای قانونی برای همه دولت‌ها و سازمان ملل دارد؟

 

در این قطعنامه، از «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد خواسته شده که در دوره هفتاد و هشتم مجمع عمومی گزارشی درباره اجرای این قطعنامه از جمله انطباق توافق چهارم ژنو با وضعیت اراضی اشغالی فلسطین ارائه کند./ فارس

ارسال نظر