معاون قوه قضائیه: نوع حکم محاربه بر عهده قاضی است-راهبرد معاصر
ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند گیلان ۲۷ آذرماه تعطیل نیست اسکان اضطراری بیش از ۱۲۰ نفر گرفتار در برف در نیشابور/ استقرار ۲ اتوبوس برای اسکان بی‌خانمان‌ها مشاهده اشیاء نورانی در آسمان فردیس / ماجرا چه بود؟ تعطیلی مدارس ۱۳ شهر سیستان و بلوچستان به دلیل سرما/ فعالیت ادارات با تاخیر

معاون قوه قضائیه: نوع حکم محاربه بر عهده قاضی است

مراسم گرامیداشت سالروز ولادت حضرت مسیح صبح امروز به همت مرکز وکلای قوه قضائیه با حضور آرا شاوردیان نماینده ارامنه مسیحی در مجلس، حجت الاسلام نورالله قدرتی معاون امور مجلس قوه قضائیه و... برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۷ - ۱۰ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 31
کد خبر: ۱۶۶۲۲۲

به گزارش راهبرد معاصر حسن عبدلیان‌پور رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه اظهار کرد: برای نخستین بار میزبان وکلای ارمنی و مسیحی هستیم، پیش از این نیز میزبان وکلای اهل سنت در هفته وحدت بودیم. 

وی با بیان اینکه مرکز وکلای قوه قضائیه متشکل از تمامی ادیام مسلمان، اهل سنت، کلیمی و... است، افزود: دست در دست هم برای آبادانی کشور در کنار هم ایستاده‌ایم. 

عبدلیان پور با اشاره به آیه 45 سوره آل عمران اظهار کرد: فارغ از اینکه حضرت عیسی (ع) را چگونه بشناسیم و یا چه صفاتی برای او بشماریم، نباید او را آسمانی تعریف کنیم که از دنیای خاکی جدا باشد و یا آنگونه دنیوی که از صفات عارفانه و آسمانی و فرشته خویی کمرنگ کنیم.

وی حضرت عیسی مسیح را فردی الهی دانست و گفت: نام ایشان 25 مرتبه به عنوان عیسی و 13 مرتبه به عنوان مسیح در قرآن کریم آمده است. همچنین احادیث بیانگر روحیه مصالح جوی ایشان است. عیسی مسیح پیامبر عشق هم زیستی سلح و محبت است.

عبدلیان پور یکی از رسالت های مهم حضرت عیسی مسیح را دفاع از حقوق مظلوم و رعابت عدالت عنوان کرد و گفت: امروز بر همگام اعم از مسلمان مسیحی و کلیمی واجب است تا نسبت به رفع ظلم و ستم و رویارویی با هر گونه تبعیض، استکبار و استعمار جهانی بر اساس سیره پیامبران اقدام کنند تا ملت های مظلوم و ستم دیده در گوشه گوشه جهان از بحران های ساختگی وبی عدالتی را رهایی یابند.

وی ادامه داد: مسلمانان حضرت عیسی را همراه حضرت مهدی (عج) می دانند و از سوی دیگر باورهای صلح جویانه ایشان مبنای مشترکی میان مسیحیان و مسلمانان به شمار می رود. توجه به این مشترکات و آموزه ها منجر به ایجاد سایه سلح و آرامش در تمامی نقاط جهان بسیاری از مشکلات بشری مانند آسیب های اجتماعی و کنترل فقر و... می شود.

عبدلیان پور اظهار کرد: با همکاری عالمان، حقوقدانان و متصدیان حوزه قضاوت و عدالت ورزی در سال نو مسیحی بتوانیم با تاکید و دقت هر چه بیشتر به رسالت حضرت عیسی (ع) و پیامبر گرامی اسلامی (ص) که همانا اصلاح انسان و تحقق سعادت در دنیا و آخرت و رساندن انسان به کمال است با تکیه بر اصل محبت و همزیستی مشترک بیش از بیش از سلح و دوستی را در جوامع بشری گسترش دهد. 

وی ضمن آروزی موفقیت برای همکاران مسیحی خود در مرکز وکلای قوه قضائیه بیان کرد: ما در این مرکز در آغاز یک راه طولانی قرار داریم، مرکز وکلای قوه قضائیه به دنبال سیاست زدگی و شعارگرایی نیست و اقدامات در این مرکز عملگرایانه است. 

امروز شاهد جنگ ملت ها هستیم که ما می توانیم از وقوع چنین جنگ هایی جلوگیری کنیم. 

به زودی کمیسیون ادیان الهی در مرکز وکلای قوه قضائیه راه اندازی خواهد شد

 آرا شاوردیان نماینده ارامنه مسیحی در مجلس اظهار کرد: ارامنه از ابتدای انقلاب اسلامی در تمامی عرصه ها از جمله دفاع مقدس، سازندگی و.... حضور داشتند. مشارکت ارامنه با سایر هموطنان ایرانی بیانگر این است که همه عضو خانواده ملت ایران هستیم که در هر بعد اجتماعی حقوقی و فرهنگی و... در کنار هم از مرزهای این کشور دفاع می کنیم. 

وی ادامه داد: در این ایام به خانواده شهدا توجه زیادی می شود، طی روزهای اخیر با خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران عزیز دیدار کردیم. در جنگ تحمیلی با کمک هم از کشور خود دفاع کردیم و یک وجب از خاکمان را از دست نداده ایم. 

شاوردیان بیان کرد: امروز شرایط خاصی را شاهد هستیم و شاهد یک جنگ ترکیبی هستیم که دشمنان نظام و رسانه های معاند آن ها به دنبال تخریب وحدت و انسجام بین ما هستند‌. ما ایرانی ها در کنار هم هستیم و امیدواریم که در کنار هم این بحران ها را رفع کنیم و برای آزادی استقلال و آبادانی کشورمان تلاش می‌کنیم.

وی سالروز ولادت حضرت مسیح را به جامعه مسیحی ارامنه تبریک گفت و بیان کرد: برای جهانیان آرزوی سلامتی موفقیت داریم. امیدواریم در سال جدید با رهنمودهای مقام معظم رهبری این بحران ها را پشت سر بزاریم‌. 

این نماینده مجلس گفت: امیدوارم این نشست ها مستمر باشد، پیشنهاد می کنم کمیسیون اقلیت های دینی در مرکز وکلای قوه قضائیه راه اندازی شود. در این کمیسیون و یا هیئت کارشناسان اقلیت های دینی حضور خواهند داشت. در این کمیسیون به مشکلات موجود در مدت زمان کوتاه تری رسیدگی خواهد شد. 

در ادامه عبدلیان پور اظهار کرد: به زودی کمیسیونی مخصوص ادیان آسمانی تشکیل خواهیم داد و مسائل موجود را دنبال خواهیم کرد.  

حتی به راست به نام خدا قسم نخورید

حجت الاسلام نورالله قدرتی معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه اظهار کرد: این عید را به تمامی مسیحیان به ویژه به جمع نخبگانی حاضر در این جلسه تبریک عرض می‌کنم. هم در کتاب آسمانی ما و هم در منابع دینی ما  روایاتی در خصوص حضرت مسیح وجود دارد. 

وی گفت: حضرت عیسی فرمودند که خوشا به حال اصلاح کننده بین مردم. خوشا به حال کسانی که تلاششان بر این است که کدورت ها و اخلافات را برطرف کنند و آن را اصلاح کنند، این افراد از مقربان درگاه الهی هستند. همچنین امام صادق (ع) میفرمایند: روزی حواریون به حضرت عیسی گفتند: معلم به خیر و خوبی‌ها ما را ارشاد کن، حضرت عیسی به حواریون گفت: موسی قبل از من به شما امر کرد که به دروغ به نام خدا قسم نخورید؛ اما من شما را امر می‌کنم که نه به دروغ و نه به راست به نام خدا سوگند نخورید. 

حجت الاسلام قدرتی با بیان اینکه ارشاد شرایط خاص خود را دارد، گفت: ارشاد تنها مختص مسلمانان نیست و پیش از‌ آن نیز بوده اما اکنون برخی آن را دوست ندارند.

البینه علی المدعی

حجت الاسلام قدرتی با اشاره به قاعده البینه علی المدعی و الیمین علی من انکر اظهار کرد: مدعی برای ادعای خود دلیل بیاورد.

معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه اظهار کرد: در نگاه فقه شیعه قاضی اگر مجتهد باشد می تواند به اجتهاد خود عمل کند و اگر مجتهد نباشد باید بر اساس مقررات قانون عمل کند. گر چه بر اساس قوانین فعلی اگر قاضی مجتهد باشد و فتوای او بر اساس قوانین موضوعه باشد از موارد رد دادرسی است. 

وی با بیان اینکه در حال حاضر قاضی مجتهد نمی تواند بر اساس فتوای خود عمل کند، بلکه باید پرونده را به قاضی که مجتهد است و نظر او با قانون همسو است و یا قاضی ای که مجتهد نیست، بدهد، افزود:اکنون برخی افراد در فضای مجازی در خصوص پرونده های اخیر و حکم محاربه مطالبی را مطرح می کنند اما قضات مکلف هستند بر اساس قوانین عمل کنند و قوانین فعلی انتخاب نوع مجازات محاربه را برعهده قاضی قرار داده است. 

حجت الاسلام قدرتی با اشاره به نوسانات بازار ارز و طلا بیان کرد: اکنون شاهد جنگ ترکیبی در کشور هستیم که بخشی از آن اقتصادی است. امروز بدخواهان کشور عزیزما، جمهوری اسلامی ایران به دنبال تجزیه ایران به هشت کشور کوچک است که برده صهیونیست جهانی شود.  صهیونیست جهانی برای منافع خود حاضر است بشریت را قربانی کند‌ و امروز جنگ کاملی بر علیه ادیان الهی به ویژه اسلام راه اندازی کرده است. 

وی با اشاره حدیتی از امام صادق (ع) افزود: به اسم زن و زندگی و آزادی می‌خواهند هویت زن را بگیرند و به دنبال برهنگی زنان و کسب درآمد از طریق آن هستند. در نظام اقتصادی غرب زن به عنوان یک کالا دیده می شود در حالی که مسیح در دامن یک زن پاکیزه متولد شد و موسی در دامن یک مادر پاک متولد شد. 

حجت الاسلام قدرتی خاطرنشان کرد: شخصیت‌های موثر در جامعه انسانی از دامن یک زن پاکیزه متولد شده است اما نظام استکباری و صهیونیست بین‌المللی با دامن پاک مخالف هستند. چراکه شیطان به دنبال ناپاک کردن لقمه و نطفه مردم است‌.

این مقام قضائی با اشاره به اینکه رباخواری در همه ادیان الهی حرام است‌ اما نظام بانکداری دنیا رباخواری است، اظهار کرد: غرب به ناچار شناسنامه فرزندان خود را فقط نام مادر داشته باشد زیرا پدران آن‌ها مشخص نیست. 

وی اظهار کرد: روایات زیادی از حضرت عیسی در منابع شیعی وجود دارد که هر چه این روایات را می خوانیم علاقه ما به این حضرت بیشتر می شود. عیسی به پیروان خود فرمود کاری را انجام دهید که در روز قیامن به آن آتش نمی‌خورد. پیروان از ایشان پرسیدند که چه اقدامی به آن آتش نمی‌خورد، حضرت عیسی فرمودند: خوبی کردن.

حجت الاسلام قدرتی با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد حضرت عیسی خاطرنشان کرد: متاسفانه فضای مجازی رها شده است و امروز دوستی در فضای حقیقی برای فرزندان ما باقی نمانده و دوستان او در فضای مجازی است که نمی دانیم او کیست. 

وی گفت: هنرمندانه فرزندان ما را در فضای مجازی به راهی هدایت می کنند که به جای اینکه خدمت گذار وطن خود باشد در مقابله مردم خود می ایستد. فرزندان ما نمی دانند استکبار جهانی چه جنایت‌هایی را مرتکب شده است و در جنگ جهانی اول چگونه همدیگر را کشتند و در یمن، افغانستان و... چه کردند. 

مرکز وکلای قوه قضائیه می تواند اثرگذارتر باشد

هویک به بو وکیل پایه یک دادگستری در ادامه این مراسم گفت: این همدلی را به فال نیک می‌گیریم. مرکز وکلای قوه قضائیه از تمامی ظرفیت های خود استفاده نمی کند و این مرکز می تواند در سطح جامعه، قانون گذاری، عدالت و.. اثرگذارتر باشد. پیشنهادات و راهکارهایی برای ارتقای سطح عدالت کشور وجود دارد که می تواند این پیشنهادات به معاونت امور مجلس قوه قضائیه ارائه شود.

وی با اشاره به نواقص قانونی برای جامعه اقلیت های دینی، گفت: بخشی از این نواقص برطرف شده و بخشی از آن باقی مانده است. تنها راه ارتباطی ما با دستگاه حاکمیت کشور، نمایندگان مجلس هستند که بعضا برای فشارهای کاری موجود دسترسی به آن ها سخت است، از همین رو پیشنهاد می شود یک مشاوره از جامعه اقلیت های دینی رسمی کشور در قوه قضائیه داشته باشیم. 

به بو بیان کرد: برخی از کارهایی که صورت میگیرد ممکن است تالی فاسد داشته باشد و به آن توجه نشود، به طور مثال در کنار شورای خلیفه گری در اصفهان، شورای حل اختلاف ویژه ارامنه راه‌اندازی شده که این اقدام به نوعی تبعیض است. 

شعبه ویژه اقلیت های مذهبی راه اندازی شود

وی ادامه داد: در یکی از شهرک‌های شمال یک حل اختلاف راه‌اندازی شده که اختلافات داخلی شهرک را برطرف می کند و بسیار کارآمد است. اما دیگر استان ها به اختلافات ما یک قاضی مسلمان رسیدگی می کند که از دیدگاه بیرونی این اقدام زیبا نیست. 

به بو با اشاره به اقدامات خوب آیت الله شاهرودی ، رئیس وقت قوه قضائیه برای جامعه اقلیت‌های دینی گفت: باید شعبی ویژه اقلیت‌های دینی راه اندازی شود‌ که قاضی آن از اقلیت‌های دینی (مسیحی) و دو مشاوره از اقلیت‌های دینی دیگر (زردتشتی، کلیمی) باشد. با راه اندازی این شعبه از اقلیت های دینی در دستگاه قضا استخدام داریم که می‌توان از این اقدام در شورای حقوق بشر و محافل بین‌المللی به آن اشاره کرد.

وی ادامه داد: همچنین راه‌اندازی چنین شعبه‌ای از مهاجرت اقلیت‌های مذهبی جلوگیری میکند زیرا قوه قضائیه آن‌ها را استخدام می‌کند و از همه مهم‌تر به پرونده‌ها تخصصی رسیدگی می‌شود. 

به ایرانی بودنم افتخار می کنم

یکی دیگر از حاضرین در این مراسم، گفت: انسان همواره در حال مبارزه است، مبارزه با طبیعیت همچون مقابله با سیل، زلزله، مبارزه با انسان، که همواره در طول تاریخ شاهد درگیری دو ملت هستیم و مبارزه سوم، مبارزه با نفس است. ما امروز اینجا هستیم، تا با نفس خود مبارزه کنیم.

وی ادامه داد: ما به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنیم. ما از نظر دینی اقلیت هستیم اما می توانیم در کنار اکثریت نماینده مجلس داشته باشیم و اخیرا قانونی به تصویب رسیده است که می توانیم مقامات عالی تری را نیز از آن خود کنیم و این قانون بیانگر خلاف گویی های دشمنان است. 

اقلیت دینی ثروت هر جامعه ای 

جهانی یکی دیگر از اعضای مرکز وکلای قوه قضائیه در ادامه این مراسم بیان کرد: تا زمانی که من را به عنوان اقلیت دیده شوم، فعالیت من در جامعه در حد اقلیت باقی خواهند ماند‌. جامعه اقلیت نیازمند حمایت هایی است که این اقلیت ها در هر جامعه ای به عنوان ثروت یاد می شود که برای حفظ و ارتقای آن باید نگاه ویژه داشت./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده