سواحل آفریقا؛ جولانگاه جدید داعش-راهبرد معاصر

سواحل آفریقا؛ جولانگاه جدید داعش

داعش حضور پررنگی در منطقه ساحل آفریقا دارد و طی سال گذشته میلادی در ۱۳ کشور این قاره ۱۰۲۷ عملیات تروریستی انجام داده‌است که در اثر آنها بیش از ۳ هزار نفر کشته و مجروح شده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۸ - ۱۷ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 07
کد خبر: ۱۶۷۱۸۶

به گزارش راهبرد معاصر، داعش در یکی از رسانه‌های تبلیغاتی خود مدعی شده در سال گذشته میلادی در 22 کشور جهان عملیات انجام داده‌ است که در اثر آنها دست‌کم 6 هزار و 881 نفر کشته و مجروح شده‌اند.

 

این گروه تروریستی در بیانیه خود اعلام کرده ‎است: بیش از نیمی از عملیات‌های یعنی 1027 عملیات در 13 کشور آفریقایی انجام شده که طی آنها 3 هزار و 195 نفر کشته و زخمی شده‌اند.

 

در این بیانیه داعش با اعتراف به حضور بسیار اندک خود در لیبی، اوگاندا و بنین تصریح کرد: در سال 2022 تنها 6 عملیات در این کشورها انجام داده که در اثر آن 19 نفر کشته و مجروح شده‌اند.

 

ساحل منطقه فعالیت داعش
داعش در منطقه ساحل ( کشورهای جنوب صحرای بزرگ آفریقا) حضور پررنگی دارد و این حضور در مرکز این منطقه به ویژه در نزدیکی مرزهای لیبی پررنگ‌تر است. به گونه‌ای که این گروه تروریستی طی سال گذشته مسئولیت 22 عملیات در کشور مالی، 11 عملیات در نیجر و 4 عملیات در بورکینافاسو را به عهده گرفت. از مجموع 37 عملیات تروریستی این گروه، 938 کشته و مجروح شدند.

 

به نوشته پایگاه خبری الوسط لیبیا، عناصر گروه تروریستی داعش در شمال کشور مالی به ویژه شهر « مناکا» مرتکب جنایت‌ها‎ی خونینی شدند که بر اساس اعلام سازمان‌های مدافع حقوق بشر در این جنایت‌ها صدها غیر نظامی کشته و مجروح شده‌اند.

 

از زمانی که داعش فعالیت خود را در نیجریه شروع کرده، 517 عملیات تروریستی تاکنون انجام داده است که در اثر آن 887 نفر کشته و مجروح شده‌اند. این گروه تروریستی در 29 دسامبر 2022 با استقرار خودروی بمب گذاری شده در مسیر حرکت اتومبیل حامل « محمد بخاری» رئیس جمهور این کشور قصد داشتند او را ترور کند اما خودروی بمب گذاری شده نیم ساعت قبل از ورود محمد بخاری به ایالت کوجی منفجر شد.

 

تحریم حامیان داعش
چندی قبل وزارت خزنه داری آمریکا تحریم‌هایی را علیه افراد، سازمان‌ها و شرکت‌هایی اعمال کرد که پول و سلاح در اختیار داعش قرار می‌دهند. بر این اساس، برخی از اشخاص و سازمان‌ها و شرکت‌ها در آفریقای جنوبی تحریم شدند که از جمله آنها می‌توان به نام « فرهاد هومر» اشاره کرد. وی به طراحی و برنامه ریزی حمله به منافع آمریکا متهم است.

 

همچنین یک شبکه قاچاق سلاح به سومالی ( مرکز فعالیت گروه تروریستی الشباب در شاخ آفریقا) در فهرست تحریم‌های وزارت خزانه داری آمریکا گنجانده شد.

 

بر اساس بیانیه داعش، عناصر این گروه تروریستی در سال 2022 کمترین حضور و عملیات را در لیبی داشته‌اند با وجود این، کمیته شناسایی مفقودین این کشور هفته گذشته اعلام کرد: یک گور جمعی در منطقه سرت ( شمال غرب لیبی) محل دفن زباله‌های این شهر کشف و 18 جسد از آن خارج کرده‌است.

 

سرت از سال 2016 به مدت دو سال تحت تصرف عناصر داعش بود. این گروه تروریستی در نظر داشت یک امارت اسلامی به زعم خود در این منطقه تاسیس کند اما نیروهای دولتی لیبی در سامبر 2016 سرت را از سیطره عناصر داعش پاکسازی کردند./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده