پزشکیان: نمی‌پذیریم که صنعت صلح‌آمیز هسته‌ای را کنار بگذاریم پزشکیان: مذاکرات با هماهنگی کامل و مجوز رهبر انقلاب در حال انجام است/ هدف حل واقعی مسائل است، نه گفت‌و‌گو برای گفت‌و‌گو / دولت پیگیر وضعیت بازداشت‌شدگان است بیانیه نمایندگان مجلس: برای جانفشانی و تدابیر امورات کشور آماده‌ایم پزشکیان در سفری غیر رسمی وارد مشهد مقدس شد مهدی محمودیان و عبدالله مومنی و ویدا ربانی آزاد شدند اولتیماتوم جدید سپاه / هر زمان بزرگان بگویند، تنگه را می‌بندیم بیانیات مهم رهبر انقلاب درباره حوادث دی ماه ۱۴۰۴ پاسخ کوبنده رهبر انقلاب به تهدیدهای ترامپ + ویدیو بازداشت سه عنصر تروریستی سلطنت‌طلب در پرند توسط سپاه حضرت حیدر کرار (ع) دریادار تنگسیری: اشراف کاملی در تنگه هرمز داریم دعوت سپاه از مردم برای شرکت در آیین‌های گرامیداشت شهدای حوادث اخیر جزئیات رزمایش «کنترل هوشمند تنگه هرمز» نیروی دریایی سپاه ۵۱ نماینده خواستار اتخاذ مواضع انقلابی در قبال طرح صلح ابراهیم شدند مجلس میزان پاداش پایان خدمت بازنشستگان را تعیین کرد آخرین جزئیات از شایعه فرزند کاظم صدیقی در لندن

قالیباف: ایران علاقه‌مند به افزایش ارتباطات با ترکیه است

رئیس مجلس گفت: بیش از هر زمان دیگری می‌توانیم روابط بین دو کشور ایران و ترکیه را در ابعاد مختلف افزایش دهیم و ایران علاقه‌مند است روابط را در ابعاد مختلف با این کشور افزایش دهد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۹ - ۱۹ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 09
کد خبر: ۱۶۷۶۲۲

به گزارش راهبرد معاصر، «مصطفی شنتوپ» رئیس مجلس ترکیه امروز (دوشنبه، 19 دی) در حاشیه مجمع عمومی مجالس آسیایی با محمدباقر قالیباف دیدار و گفت‌وگوی دوجانبه داشت.

در این دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از مهمان‌نوازی پارلمان ترکیه و برگزاری موفق این اجلاس، گفت: خوشحالیم که این حساسیت در بین رهبران کشورهای آسیایی برای همکاری در عرصه‌های مختلف از جمله محیط زیست ایجاد شده است.

قالیباف تأکید کرد: روابط ایران و ترکیه افزایش پیدا کرده است، اما نباید به این سطح بسنده کنیم و این روابط را در این اندازه  نگه داریم و بیش از هر زمان دیگری می‌توانیم روابط بین دو کشور را در ابعاد مختلف افزایش دهیم و ایران علاقه‌مند است روابط را در ابعاد مختلف با کشور ترکیه افزایش دهد.

رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: نگاه‌های یکجانبه‌گرایانه آمریکا و هم‌پیمانانش در منطقه و همچنین اتفاقات اخیر در برخی کشورهای همسایه ثابت کرد که دخالت قدرت‌های خارجی در کشورهای منطقه صورت می‌گیرد.

همچنین در این دیدار «مصطفی شنتوپ» با تأکید بر اشتراکات تاریخی و فرهنگی بسیار بین ایران و ترکیه، تأکید کرد: در جهانی که امنیت تهدید می‌شود و چالش‌هایی در منطقه شکل می‌گیرد، اهمیت روابط دوجانبه و سه‌جانبه مهم جلوه می‌کند.

رئیس پارلمان ترکیه ادامه داد: روابط ایران و ترکیه در سطح ملی و مجالس تقویت شده است و از این رابطه استقبال می‌کنیم. سال گذشته تهران میزبان هفتمین نشست ایران و ترکیه بود که منجر به افزایش همکاری گردشگری، کشاورزی، تجارت و اقتصاد شد.

وی با بیان اینکه پارلمان‌ها در افزایش آگاهی ملت‌ها نقش‌آفرینی می‌کنند، از گروه دوستی پارلمانی ایران برای حضور مجدد در ترکیه دعوت کرد و گفت: این رفت و آمدها نباید به گروه‌های دوستی پارلمانی محدود شود، بلکه باید کمیته‌های تخصصی و سایر نمایندگان نیز رفت و آمد داشته باشند.

«شنتوپ» با اشاره به برگزاری نشست سه‌جانبه ترکیه، آذربایجان و ایران، بیان کرد: این نشست سه‌جانبه برای اولین بار در ترکیه برگزار شد که بسیار مهم است.

وی تأکید کرد: شما از مواضع ما در مقابل تحریم‌های یکجانبه آمریکا خبر دارید، ما و رئیس‌جمهور همیشه مواضع خود را بیان کرده‌ایم و خواهان آن هستیم که مذاکرات برجام ادامه پیدا کند و تحریم‌ها لغو شود.

رئیس پارلمان ترکیه با بیان اینکه دیپلماسی پارلمانی به روند رشد اقتصادی کمک می‌کند، گفت: امیدواریم حجم تجارت دوجانبه تهران – آنکارا که به دلیل کرونا و تحریم‌ها کاهش پیدا کرده بود، افزایش یابد. در سال 2022 شاهد افزایش حجم تجارت بین دو کشور بودیم که می‌تواند امیدوارکننده باشد. ترکیه سومین شریک تجاری ایران است که لازم است با توجه به اشتراکات بسیار، حجم تجارت افزایش پیدا کند./ فارس

ارسال نظر