روسیه:‌ تحریم‌های غرب دلیل بحران انسانی در سوریه است-راهبرد معاصر

روسیه:‌ تحریم‌های غرب دلیل بحران انسانی در سوریه است

نماینده روسیه در شورای امنیت گفت که کشورهای غربی با وضع تحریم‌های یکجانبه علیه دمشق، عامدانه به وخامت اوضاع انسانی در سوریه دامن می‌زنند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۲ - ۲۰ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 10
کد خبر: ۱۶۷۶۳۱

به گزارش راهبرد معاصر، «واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در سازمان ملل متحد، تحریم‌های ظالمانه غرب علیه دولت دمشق را دلیل اصلی وخامت اوضاع انسانی در سوریه عنوان کرد.

 

نبنزیا شامگاه دوشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: «کشورهای غربی، درباره تلاش‌های خود برای ارائه کمک‌های بشردوستانه به مردم سوریه صحبت می‌کنند، اما با جدیت درباره یک موضوع بسیار ناراحت‌کننده خود را به تغافل می‌زنند، تحریم‌های جنایتکارانه یکجانبه آنها به مردم عادی سوریه ضربه زده است».

 

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی با بیان اینکه تحریم‌های غربی عامل اصلی وخامت بحران انسانی در سوریه هستند، توضیح داد: «یعنی در واقع کشورهای غربی عامدانه به وخامت بحران دامن می‌زنند و تلاش می‌کنند تا روند عادی‌سازی اوضاع در کشور را به میزان حداکثری تضعیف کرده و اقدامات دولت قانونی آن را بی‌اعتبار کنند».

 

این دیپلمات روس بعد از نشست شورای امنیت، طی نشست خبری در سازمان ملل گفت که تفکر دولت اوکراین برای تشکیل دادگاهی علیه روسیه، پوچ و بی‌معنی است.

 

طبق این گزارش، نبنزیا با بیان اینکه ابتکارات مضحکی از ذهن مسئولان اوکراینی تراوش می‌کند، تصریح کرد که برای اظهار نظر در مورد اینگونه ایده‌های کی‌یف وقت ندارد.

 

شامگاه دوشنبه بود که اعضای شورای امنیت قطعنامه ناقض حاکمیت دمشق موسوم به ارسال کمک از طریق گذرگاه مرزی ترکیه به مناطق تحت کنترل معارضان و تروریست‌ها در شمال سوریه، را تا تاریخ ۱۰ جولای ۲۰۲۳ تمدید کرد.

 

روسیه معتقد است که این عملیات طولانی مدت، حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را نقض می‌کند. مسکو تاکید دارد که کمک‌های بیشتری باید از داخل سوریه و تحت نظر دولت مرکزی این کشور ارسال شود.

 

شورای امنیت سال ۲۰۱۴، زمانی که جنگ سوریه در اوج قرار داشت، با تصویب قطعنامه‌ای کمک‌رسانی‌های انسانی به مناطق تحت کنترل گروه‌های مسلح مختلف را مجاز کرده بود. علاوه بر گذرگاه‌های ترکیه، گذرگاه‌های اردن و عراق هم جزو این مکانیسم کمک‌رسانی بودند، اما ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی بسته شدند.  / فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده