موج جدید کمبود دارو در راه است؟-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

موج جدید کمبود دارو در راه است؟

عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با اشاره به تحقق ۴۰۰۰ میلیارد تومان از ۱۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات وعده داده‌شده به صنعت داروسازی کشور، نسبت به بروز کمبودهای دارویی در بهمن و اسفندماه سال جاری هشدار داد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۵ - ۲۰ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 10
کد خبر: ۱۶۷۶۶۷

به گزارش راهبرد معاصر، مرتضی خیرآبادی درباره وضعیت و مشکلات نقدینگی شرکت‌های داروسازی اظهار کرد: سال گذشته یک میلیارد دلار ارز دولتی برای تأمین دارو پرداخت شد که ارزش آن معادل 4200 میلیارد تومان می‌شد اما از زمان اجرای طرح "دارویار" و با تبدیل ارز دولتی صنعت دارو به ارز نیمایی، ارزش این یک میلیارد دلار، به 30 هزار میلیارد تومان رسیده است و بنابراین نیاز به پرداخت تسهیلات به شرکت‌های داروسازی برای افزایش نقدینگی داریم.

 

وی افزود: بانک‌ها به دلایل مختلفی از پرداخت تسهیلات به شرکت‌های دارویی سر باز می‌زنند و از 15 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی وعده داده‌شده به شرکت‌های داروسازی، تقریباً 4 هزار میلیارد تومان آن محقق شده است.

 

خیرآبادی هشدار داد: اگر دولت و بانک‌ها در تأمین نقدینگی به شرکت‌های داروسازی کمک نکنند بحران جدی را در اواخر بهمن و اسفندماه در زمینه داروها خواهیم داشت و کشور با کمبود دارو مواجه خواهد شد.

 

عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی بیان کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که صنعت دارو پس از تبدیل ارز دولتی به ارز نیمایی با آن مواجه شده؛ پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز دولتی و نیمایی است. درواقع شرکت‌ها باید 6 ماه پس از اجرای طرح دارویار، یعنی در بهمن ماه، مابه‌التفاوت را پرداخت کنند اما با توجه به مشکلات نقدینگی، توان شرکت‌ها برای پرداخت این مابه‌التفاوت کاهش یافته است.

 

وی افزود: ما از دولت درخواست کردیم که با توجه به عدم تأمین نقدینگی شرکت‌های داروسازی، پرداخت مابه‌التفاوت گمرکی به تعویق بیفتد.

 

خیرآبادی تصریح کرد: باید ذخیره 6 ماهه دارو در کشور داشته باشیم تا به مشکل برنخوریم اما درمورد برخی داروها میزان ذخیره به کمتر از یک ماه رسیده است و در حال حاضر در تأمین داروها سطح نیمه متعادلی داریم./ تسنیم

ارسال نظر