دیدار و رایزنی پادشاه بحرین با سناتورهای آمریکایی

رسانه‌های خبری از دیدار و گفت‌وگوی پادشاه بحرین با سناتورهای آمریکایی در خصوص روابط دو جانبه بین دو کشور و موضوعات مورد علاقه مشترک خبر دادند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۲۶ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 16
کد خبر: ۱۶۸۶۱۹

به گزارش راهبرد معاصر، روز یکشنبه «حمد بن عیسی آل خلیفه» پادشاه بحرین و هیئتی از سناتورهای آمریکایی به ریاست «جکی روزن» و «جیمز لنکفورد» در منامه دیدار و گفت‌وگو کردند.

 

بر اساس گزارش رسانه‌های بحرینی، طی این دیدار، روابط دوجانبه دو کشور در همه زمینه‌ها، بررسی تعدادی از موضوعات مورد علاقه مشترک و چالش‌های پیش روی منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

پادشاه بحرین در این دیدار تاکید کرد که کشورش روابط راهبردی و مشارکت قوی با آمریکا دارد.

 

وی افزود: «روابط استراتژیک و شراکت قوی بحرین و ایالات متحده را به هم پیوند می‌دهد و این‌گونه سفرها به تقویت همکاری دو کشور و تبادل نظر در مورد چالش‌های مختلف پیش روی منطقه کمک می‌کند».

 

پادشاه بحرین از «تلاش‌های کشورهای منطقه و آمریکا در همه زمینه‌ها و حفظ امنیت کشتیرانی بین‌المللی، عرضه نفت و تجارت جهانی» قدردانی کرد.

 

بحرین مقر ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده و بسیاری از نیروهای عملیات دریایی بین المللی است. آمریکا حضور نظامی گسترده‌ای در بحرین دارد و در پایگاه هوایی «شیخ عیسی» و بندر« سلمان» دارای امکانات نظامی ویژه ای است. فرودگاه بین المللی بحرین در «المحرق» نیز از مراکز نظامی آمریکا است و این کشور به پایگاهی فعال برای فعالیت‌های جاسوسی آمریکا تبدیل شده است.بر اساس اسناد گزارش شده حدود 1300 نظامی آمریکایی در بحرین وجود دارند.

 

حمایت از این تاسیسات گسترده که واشنگتن از شش دهه پیش تاکنون هزینه‌های گزافی برای آنها کرده، برای پنتاگون بسیار مهم بود. این موضوع اهمیت بحرین برای مقامات آمریکایی را دو چندان می‌کند و آنها کاری به حقوق بشر و مطالبات اصلاح گرایانه ندارند.

 

مردم بحرین به حضور و مداخله کشورهای بیگانه از جمله آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی در کشورشان معترضند و آن ها بارها خواستار بسته شدن پایگاه‌های نظامی آمریکا و انگلیس و خروج نظامیان و مشاوران امنیتی و نظامی بیگانه از بحرین شدند.

 

آن‌ها معتقدند که پایگاه‌های بیگانگان در بحرین مراکز جاسوسی علیه مردم و انقلاب آنها است و این پایگاه‌ها از دو قرن و نیم پیش که استعمار انگلیس در بحرین نفوذ پیدا کرد، ملت بحرین را سرکوب و اکنون نیز در زمینه همدستی با رژیم آل خلیفه علیه مردم کشور فعالیت می‌کنند.

 

بحرین از زمان انتفاضه ضد دولتی در سال 2011 هزاران معترض، خبرنگار و فعال را بازداشت کرده است و برخی از این افراد در محاکمه‌های جمعی بازداشت شدند. بحرین مدعی است متخلفان را بر اساس قوانین بین‌المللی محاکمه می‌کند و بر همین اساس انتقادهای سازمان ملل و دیگر نهادها درباره محاکمه‌ها و شرایط بازداشت را نمی‌پذیرد./ تسنیم

ارسال نظر