دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

کمک‌های نظامی مخفیانه بلغارستان به اوکراین

منابع مطلع می‌گویند بلغارستان برخلاف موضع‌گیری‌های علنی، بسته حمایت نظامی شامل مهمات و گازوئیل را به صورت مخفیانه به اوکراین ارسال کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۳ - ۲۸ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 18
کد خبر: ۱۶۹۰۵۸

به گزارش راهبرد معاصر، نشریه آلمانی «دی ولت» روز چهارشنبه گزارش داد دولت بلغارستان برخلاف موضع رسمی صوفیه، در فصل بهار به‌طور انبوه مهمات و گازوئیل به اوکراین ارسال کرده است.

 

بلغارستان تاکنون تنها کشور عضو اتحادیه اروپا است که به‌شکل علنی سلاح و مهمات برای اوکراین ارسال نکرده بود. در آوریل سال ۲۰۲۲، «کریل پتکوف» نخست‌وزیر سابق بلغارستان پس از سفر به کی‌یف، آمادگی صوفیه برای فقط تعمیر تجهیزات نظامی مخروبه اوکراین را اعلام کرد.

 

وبگاه «ریانووستی» به نقل از این گزارش نوشت: «بلغارستان به دلیل موضع خود در برابر ارسال تسلیحات به اوکراین شناخته شده بود. اما صوفیه به‌طور فعال از کی‌یف با مهمات و گازوئیل در ماه‌های حساس حمایت کرده و نخست‌وزیر و وزیر دارایی سابق این کشور مستقیما در این امر دخیل بودند».

 

در این گزارش آمده است: «مهماتی که در بلغارستان تولید شدند، برای جلوگیری از هزینه‌های ارسال مستقیماً به اوکراین منتقل شدند بلکه هزینه حمل‌ونقل آنها توسط لندن و واشنگتن پرداخت شد. این مهمات در یک مرحله با پروازهای باری به فرودگاهی در لهستان نزدیک مرز اوکراین ارسال شدند».

 

دی‌ولت ادامه داد: «بلغارستان در خفا سوخت گازوئیل هم به اوکراین صادر کرده و از این طریق تا ۴۰ درصد نیاز تانک‌ها و وسایل نقلیه نظامی این کشور را تامین کرد».

 

از سوی دیگر، مقام‌های آمریکایی و صهیونیستی نیز گفتند که واشنگتن با تل‌آویو توافق کرده تا مهمات توپخانه‌ای ذخیره‌شده در فلسطین اشغالی را به اوکراین بفرستد. 

 

تقلای کشورهای غربی برای ارسال تسلیحات به اوکراین در حالی است که «پاتریک سندرز» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح انگلیس با اذعان به ضعیف شدن ارتش این کشور در صورت ارسال تانک به کی‌یف، اما مدعی شد که شکست روسیه در این جنگ باعث ایمن‌تر شدن لندن می‌شود./ فارس

ارسال نظر