غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

عربستان برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی پیش‌شرط اعلام کرد

وزیر امور خارجه عربستان اعلام کرد که توافق برای تشکیل کشور مستقل فلسطین، پیش شرط ریاض برای برقراری روابط رسمی و دیپلماتیک با رژیم اسرائیل است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۳ - ۳۰ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 20
کد خبر: ۱۶۹۲۲۳

به گزارش راهبرد معاصر،‌ فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ در داووس سوئیس مدعی شد: «ما دائماً گفته ایم که معتقدیم عادی سازی با اسرائیل چیزی است که تا حد زیادی به نفع منطقه است. عادی سازی حقیقی و ثبات واقعی تنها با امید دادن به فلسطینی‌ها و با دادن عزت به آنان محقق می‌شود».

 

وزیر امور خارجه عربستان افزود: «تحقق عادی سازی روابط، مستلزم دادن یک کشور مسقتل به فلسطینی‌ها است».

 

از اواسط سال 2022 و بعد از سفر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به عربستان سعودی، صحبت‌های زیادی به‌ویژه از جانب رسانه‌های عبری درباره عادی‌سازی قریب‌الوقوع روابط ریاض و تل‌آویو مطرح شد که این صحبت‌ها با بازگشت راست‌افراطی‌های اسرائیل به قدرت و نخست‌وزیری دوباره «بنیامین نتانیاهو» به اوج خود رسید؛ به‌طوری که در چند هفته گذشته مقامات سعودی و صهیونیستی رسماً درباره تمایل خود برای رونمایی از توافق سازش صحبت می‌کنند.

 

در همین زمینه اخیراً «عادل الجبیر» وزیر مشاور در امور خارجه عربستان با اذعان به نزدیک شدن زمان رونمایی از روابط علنی ریاض و تل‌‌آویو اعلام کرد که مناسبات عربستان و اسرائیل به‌سمت عادی‌سازی پیش می‌رود و این یک گزینه راهبردی است.

 

مسئولان ارشد سعودی نیز اعلام کردند که سازش این کشور با اسرائیل تنها مساله زمان است،اما جدیدترین و بارزترین شاخص در زمینه نزدیک شدن روابط عربستان و رژیم صهیونیستی، مصاحبه نتانیاهو با شبکه سعودی العربیه بود که طی آن نتانیاهو اعلام کرد به عادی‌سازی کامل روابط با ریاض تعهد دارد.

 

از سوی دیگر، دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه همزمان با سفر جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید به فلسطین اشغالی اعلام کرد که «سالیوان در جریان سفرش به اسرائیل با نتانیاهو دیدار و با او درباره تعمیق توافق‌نامه آبراهام و احتمال دستیابی به توافق با عربستان سعودی (در خصوص عادی سازی روابط) گفت‌وگو کردند»./ تسنیم

ارسال نظر