میرکاظمی: منابع قابل وصول را در لایحه بودجه 1402 پیش‌بینی کرده‌ایم-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود

میرکاظمی: منابع قابل وصول را در لایحه بودجه 1402 پیش‌بینی کرده‌ایم

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: تمام تلاش ما این است که منابع قابل وصول را در بودجه پیش‌بینی کنیم تا کمترین مغایرت را داشته باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۹ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 22
کد خبر: ۱۶۹۵۵۱

به گزارش راهبرد معاصر،سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۲ بهمن‌ماه) مجلس شورای اسلامی با دستور کار بررسی کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، گفت: یک سری شبهات و سوالاتی در مورد کلیات لایحه بودجه وجود دارد که سعی می‌کنم به اهم آنها پاسخ دهم.

 

وی با اشاره به کسری بودجه در سال جاری تشریح کرد: در بودجه عمومی کشور، منابع و مصارف 95 درصد با قانون همپوشانی داشت و تنها 5 درصد مغایرت میان عملکرد و قانون داشتیم. از آنجایی که مجلس سقف بودجه را در سال 1401، تغییر نداد کمترین مغایرت را داشتیم و یکی از ویژگی هایی که باعث کنترل منابع و مصارف شد، پیش بینی منابع قابل وصول بود. در این بین 200 همت اعتبار عمرانی و اشتغال‌زایی تخصیص یافت و پرداخت شد.

 

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه منابع مالی بودجه 1402، 1984 همت پیش بینی شده است، تشریح کرد: 700 همت از درآمد مالیاتی دریافت شده است که با توجه به میزان درآمد ناخالص ملی، این عدد، رقم زیادی نبوده و حتی اعتقاد داریم ظرفیت مالیاتی بیش از این است اما بر اساس توان مالیات گیری سازمان مالیاتی کشور، این رقم پیش بینی شده است که باید گفت GDP سایر کشورها 9 تا 25 درصد است در حالی که ما تنها 3.7 درصد دریافت می کنیم و اطمینان داریم درآمد مالیاتی قابل وصول است.

 

میرکاظمی درباره درآمد نفتی اظهار کرد: درآمد نفتی 603 همت پیش بینی شده است که برخی می گویند ممکن است میزان فروش نفت و یا قیمت دلار تغییر یابد و این رقم محقق نشود که باید بگویم، عدد 603 همت با ترکیبی از تغییرات پیش بینی شده که قابل احصا و با کمترین مخاطره است. از سوی دیگر در خصوص واگذاری اموال و سهام لازم است توضیح دهم که 2 قسط سهام ستاره خلیج فارس، سال آینده وصول می شود و با توجه به مصوبه فروش اموال در جلسه سران درآمد از فروش اموال دولت به دلیل عدم ورود دستگاه ها و کُند شدن موضوع در این امر افزایش می یابد.

 

وی با اشاره به واریز 40 درصدی از درآمد فروش نفت به صندوق توسعه ملی گفت: استقراض از صندوق توسعه ملی نداریم و در صورت کسری بودجه به سمت بودجه جاری یا تملک دارایی نخواهیم رفت از سوی دیگر، تراز عملیاتی مدیریت شده است. در سنوات گذشته برخی هزینه ها در تبصره 14 لایحه بودجه دیده می شد که از جنس هدفمندی نبود.

 

رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد:‌ 150 همت از این هزینه ها از تبصره 14 به بدنه بودجه انتقال یافت و با در نظر گرفتن 65 تا 70 همت، ترمیم حقوق، تسریع تراز عملیاتی اتفاق نخواهد افتاد و کمتر از 20 درصد رشد هزینه ها خواهیم داشت که نشان می دهد دولت مسیر درستی را در پیش گرفته است.

 

میرکاظمی با بیان اینکه با تنش آبی، توسعه جاده های روستایی، راه آهن، بیمارستان، دانشگاه و خوابگاه روبرو هستیم، اظهار کرد: 3 هزار همت پروژه نیمه تمام داریم که در تبصره ها مشارکت مردم به طور جدی دیده ایم. در قانون برنامه هفتم نیز مشارکت عمومی و خصوصی برای طرح های نیمه تمام را به طور جدی لحاظ خواهیم کرد. اگر روش تأمین اعتبار برای پروژه‌ها را تغییر ندهیم و مردم را به میدان نیاوریم، عدم تخصیص منابع به پروژه‌ها تکرار می‌شود و همچنان نگران نیمه تمام ماندن پروژه‌ها خواهیم بود.

 

رئیس سازمان برنامه و بودجه با تأکید بر تلاش برای ثبات اقتصادی گفت: ریشه تورم را شناسایی کردیم، بخشی از آن در منابع و مصارف است که آن را مدیریت خواهیم کرد و این امر مانع استقراض خواهد شد که فشار بر مردم کاهش خواهد یافت زیرا اعتقاد داریم برای اداره دولت نباید به مردم فشار اقتصادی وارد شود.

 

وی با تأکید بر اینکه میزان پایه پولی در لایحه بودجه 1402 کاهش پیدا خواهد کرد، خاطرنشان کرد: با تکالیف و تبصره‌هایی که در سایر عوامل تورم ایجاد کرده ایم، بانک مرکزی اضافه برداشت بانک ها را مدیریت خواهد کرد که با این کار افزایش پایه پولی کنترل می‌شود، همچنین از مجلس می‌خواهیم اجازه دهد مدیریت تبصره ها بر اساس آیین نامه تدوین شده از سوی دولت پیش برود تا بتوانیم پایه پولی را مدیریت کنیم.

 

میرکاظمی با بیان اینکه ما ارز 4200 تومانی نخواهیم داشت، گفت: این ارز باعث افزایش هزینه ها بر مردم می شد چرا که وزارتخانه ها برای جبران کسری بودجه، ارز 4200 تومانی را در بازار به قیمت 27 هزار تومان به فروش می‌رساندند و این باعث تورم می‌شد. این روند باعث افزایش 400 هزار میلیاردی پایه پولی می‌شد که سال آینده این عامل افزایش تورم را نخواهیم داشت.

 

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در پایان با بیان اینکه سال آینده تسویه 250 میلیارد تومانی بدهی خواهیم داشت، گفت: امسال ماهیانه 180 میلیارد اوراق منتشر کردیم و ماهیانه 15 همت اوراق، تسویه کردیم و 330 همت به صندوق ها کمک کرده ایم که با در نظر گرفتن 180 همت کمک به سازمان تأمین اجتماعی، 345 همت پرداخت شده در حالی که دولت هیچ نقشی در این موارد نداشته است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده