اردوغان: ارتباطم با پوتین بر محور صداقت و اعتماد است-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

اردوغان: ارتباطم با پوتین بر محور صداقت و اعتماد است

رئیس جمهور ترکیه روابطش با همتای روسیه‌ای خود را بر مبنای صداقت و اعتماد خواند.
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۸ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 31
کد خبر: ۱۷۱۰۵۷

به گزارش راهبرد معاصر،‌ «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه در یک مصاحبه روابط خود با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه و همچنین روابط کلی دو کشور را صادقانه و مبتنی بر اعتماد توصیف کرد.

 

رئیس جمهور ترکیه در دیداری با جوانان کشورش که از سوی شبکه «تی.آر.تی» پخش شد بیان داشت: «ما در روابط با روسیه احترام و اعتماد داریم. و روابط من با شخص پوتین مبتنی بر صداقت است. و همه درخواست‌های ما در رابطه با تاتارستان، داغستان و این دست مناطق روسیه پاسخ داده می‌شوند.»

 

اردوغان همچنین تاکید کرد، به دلیل خرید سامانه ضدهوایی اس-۴۰۰ روسی از سوی ترکیه، «تهدیدات فراوانی» از سمت کشورهای دیگر مطرح شد. وی افزود: «اما ما اس-۴۰۰ را خریدیم و حالا آن را در اختیار داریم.»

 

رئیس جمهور ترکیه در ادامه این سخنرانی به مناقشه بر سر عرضه جنگنده‌های اف-۱۶ و اف-۳۵ از سوی آمریکا به کشورش اشاره کرد.

 

اردوغان با خطاب قرار دادن آمریکا اظهار کرد: «ما در خصوص جنگنده‌های اف-۱۶ می‌خواهیم آنها را از شما (آمریکا) بگیریم اما شما آنها را به ما نمی‌دهید. شما قول عرضه جنگنده ها را به ما دادید اما زیر قولتان زدید. ما به شما ۱.۴ میلیارد دلار آمریکا پول پرداخت کردیم اما شما آنها را به ما نمی‌دهید. اگر شما این کار را نکنید، این هزینه خواهد داشت.»

 

ترکیه درخواست خرید ۴۰ فروند جنگنده اف-۱۶ به همراه کیت‌های مخصوص مدرنیزه‌سازی جنگنده‌هایی که از قبل داشته، را مطرح کرده است. اما بعد از اقدام آنکارا در خرید سامانه دفاع هوایی اس-۴۰۰ از روسیه، این معامله متوقف شد. همچنین یکی دیگر از پیامد‌های خرید سامانه اس-۴۰۰ برای ترکیه، معلق شدن مشارکتش در پروژه توسعه و تولید جنگنده‌های اف-۳۵ بود.

 

اخیرا مخالفان فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به ترکیه در کنگره آمریکا، مقاومت آنکارا در برابر پیوستن سوئد و فنلاند به ائتلاف ناتو و روابط آنکارا با مسکو را به عنوان یک انگیزه دیگر برای جلوگیری از اجرای این معامله مطرح کرده‌اند.

 

ترکیه به نوبه خود تاکید کرده با هر گونه شرط گذاشتن از سوی طرف آمریکایی برای پیشبرد این معامله مخالف است.

 

اوایل بهمن ماه جاری یک قانونگذار ارشد آمریکایی از ادامه مخالفت‌ها با فروش جنگنده‌های پیشرفته به ترکیه خبر داد.

 

«باب منندز» سناتور آمریکایی رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا یک هفته قبل در ضمن استقبال از فروش جنگنده‌های «اف-۳۵» به یونان، رقیب ترکیه، همچنین در پاسخ به سئوالی درباره فروش اف-۱۶ به ترکیه گفت: «آرزو دارم ترکیه با آنچه در دوره ریاست جمهوری اردوغان بود متفاوت عمل کرده و متحد قابل اعتماد ناتو باشد، از هنجارهای بین‌المللی پیروی کند، با همسایگان خود خصمانه رفتار نکند. من با فروش اف-۱۶ مخالفت کرده‌ام زیرا واقعیت این است ما ترکیه‌ای را در زمان اردوغان ندیده‌ایم که انتظارات را برآورده کند.»

 

منابع خبری گزارش کردند که ترکیه با لحاظ کردن توقف خرید جنگنده «اف-۱۶» از آمریکا، برای خرید جنگنده‌ پیشرفته از طرفهای اروپایی وارد مذاکره شده است./ فارس

ارسال نظر