عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

اردوغان: ارتباطم با پوتین بر محور صداقت و اعتماد است

رئیس جمهور ترکیه روابطش با همتای روسیه‌ای خود را بر مبنای صداقت و اعتماد خواند.
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۸ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 31
کد خبر: ۱۷۱۰۵۷

به گزارش راهبرد معاصر،‌ «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه در یک مصاحبه روابط خود با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه و همچنین روابط کلی دو کشور را صادقانه و مبتنی بر اعتماد توصیف کرد.

 

رئیس جمهور ترکیه در دیداری با جوانان کشورش که از سوی شبکه «تی.آر.تی» پخش شد بیان داشت: «ما در روابط با روسیه احترام و اعتماد داریم. و روابط من با شخص پوتین مبتنی بر صداقت است. و همه درخواست‌های ما در رابطه با تاتارستان، داغستان و این دست مناطق روسیه پاسخ داده می‌شوند.»

 

اردوغان همچنین تاکید کرد، به دلیل خرید سامانه ضدهوایی اس-۴۰۰ روسی از سوی ترکیه، «تهدیدات فراوانی» از سمت کشورهای دیگر مطرح شد. وی افزود: «اما ما اس-۴۰۰ را خریدیم و حالا آن را در اختیار داریم.»

 

رئیس جمهور ترکیه در ادامه این سخنرانی به مناقشه بر سر عرضه جنگنده‌های اف-۱۶ و اف-۳۵ از سوی آمریکا به کشورش اشاره کرد.

 

اردوغان با خطاب قرار دادن آمریکا اظهار کرد: «ما در خصوص جنگنده‌های اف-۱۶ می‌خواهیم آنها را از شما (آمریکا) بگیریم اما شما آنها را به ما نمی‌دهید. شما قول عرضه جنگنده ها را به ما دادید اما زیر قولتان زدید. ما به شما ۱.۴ میلیارد دلار آمریکا پول پرداخت کردیم اما شما آنها را به ما نمی‌دهید. اگر شما این کار را نکنید، این هزینه خواهد داشت.»

 

ترکیه درخواست خرید ۴۰ فروند جنگنده اف-۱۶ به همراه کیت‌های مخصوص مدرنیزه‌سازی جنگنده‌هایی که از قبل داشته، را مطرح کرده است. اما بعد از اقدام آنکارا در خرید سامانه دفاع هوایی اس-۴۰۰ از روسیه، این معامله متوقف شد. همچنین یکی دیگر از پیامد‌های خرید سامانه اس-۴۰۰ برای ترکیه، معلق شدن مشارکتش در پروژه توسعه و تولید جنگنده‌های اف-۳۵ بود.

 

اخیرا مخالفان فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به ترکیه در کنگره آمریکا، مقاومت آنکارا در برابر پیوستن سوئد و فنلاند به ائتلاف ناتو و روابط آنکارا با مسکو را به عنوان یک انگیزه دیگر برای جلوگیری از اجرای این معامله مطرح کرده‌اند.

 

ترکیه به نوبه خود تاکید کرده با هر گونه شرط گذاشتن از سوی طرف آمریکایی برای پیشبرد این معامله مخالف است.

 

اوایل بهمن ماه جاری یک قانونگذار ارشد آمریکایی از ادامه مخالفت‌ها با فروش جنگنده‌های پیشرفته به ترکیه خبر داد.

 

«باب منندز» سناتور آمریکایی رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا یک هفته قبل در ضمن استقبال از فروش جنگنده‌های «اف-۳۵» به یونان، رقیب ترکیه، همچنین در پاسخ به سئوالی درباره فروش اف-۱۶ به ترکیه گفت: «آرزو دارم ترکیه با آنچه در دوره ریاست جمهوری اردوغان بود متفاوت عمل کرده و متحد قابل اعتماد ناتو باشد، از هنجارهای بین‌المللی پیروی کند، با همسایگان خود خصمانه رفتار نکند. من با فروش اف-۱۶ مخالفت کرده‌ام زیرا واقعیت این است ما ترکیه‌ای را در زمان اردوغان ندیده‌ایم که انتظارات را برآورده کند.»

 

منابع خبری گزارش کردند که ترکیه با لحاظ کردن توقف خرید جنگنده «اف-۱۶» از آمریکا، برای خرید جنگنده‌ پیشرفته از طرفهای اروپایی وارد مذاکره شده است./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده