اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

اردوغان: ارتباطم با پوتین بر محور صداقت و اعتماد است

اردوغان: ارتباطم با پوتین بر محور صداقت و اعتماد است رئیس جمهور ترکیه روابطش با همتای روسیه‌ای خود را بر مبنای صداقت و اعتماد خواند.
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۸ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 31
کد خبر: ۱۷۱۰۵۷

به گزارش راهبرد معاصر،‌ «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه در یک مصاحبه روابط خود با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه و همچنین روابط کلی دو کشور را صادقانه و مبتنی بر اعتماد توصیف کرد.

 

رئیس جمهور ترکیه در دیداری با جوانان کشورش که از سوی شبکه «تی.آر.تی» پخش شد بیان داشت: «ما در روابط با روسیه احترام و اعتماد داریم. و روابط من با شخص پوتین مبتنی بر صداقت است. و همه درخواست‌های ما در رابطه با تاتارستان، داغستان و این دست مناطق روسیه پاسخ داده می‌شوند.»

 

اردوغان همچنین تاکید کرد، به دلیل خرید سامانه ضدهوایی اس-۴۰۰ روسی از سوی ترکیه، «تهدیدات فراوانی» از سمت کشورهای دیگر مطرح شد. وی افزود: «اما ما اس-۴۰۰ را خریدیم و حالا آن را در اختیار داریم.»

 

رئیس جمهور ترکیه در ادامه این سخنرانی به مناقشه بر سر عرضه جنگنده‌های اف-۱۶ و اف-۳۵ از سوی آمریکا به کشورش اشاره کرد.

 

اردوغان با خطاب قرار دادن آمریکا اظهار کرد: «ما در خصوص جنگنده‌های اف-۱۶ می‌خواهیم آنها را از شما (آمریکا) بگیریم اما شما آنها را به ما نمی‌دهید. شما قول عرضه جنگنده ها را به ما دادید اما زیر قولتان زدید. ما به شما ۱.۴ میلیارد دلار آمریکا پول پرداخت کردیم اما شما آنها را به ما نمی‌دهید. اگر شما این کار را نکنید، این هزینه خواهد داشت.»

 

ترکیه درخواست خرید ۴۰ فروند جنگنده اف-۱۶ به همراه کیت‌های مخصوص مدرنیزه‌سازی جنگنده‌هایی که از قبل داشته، را مطرح کرده است. اما بعد از اقدام آنکارا در خرید سامانه دفاع هوایی اس-۴۰۰ از روسیه، این معامله متوقف شد. همچنین یکی دیگر از پیامد‌های خرید سامانه اس-۴۰۰ برای ترکیه، معلق شدن مشارکتش در پروژه توسعه و تولید جنگنده‌های اف-۳۵ بود.

 

اخیرا مخالفان فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به ترکیه در کنگره آمریکا، مقاومت آنکارا در برابر پیوستن سوئد و فنلاند به ائتلاف ناتو و روابط آنکارا با مسکو را به عنوان یک انگیزه دیگر برای جلوگیری از اجرای این معامله مطرح کرده‌اند.

 

ترکیه به نوبه خود تاکید کرده با هر گونه شرط گذاشتن از سوی طرف آمریکایی برای پیشبرد این معامله مخالف است.

 

اوایل بهمن ماه جاری یک قانونگذار ارشد آمریکایی از ادامه مخالفت‌ها با فروش جنگنده‌های پیشرفته به ترکیه خبر داد.

 

«باب منندز» سناتور آمریکایی رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا یک هفته قبل در ضمن استقبال از فروش جنگنده‌های «اف-۳۵» به یونان، رقیب ترکیه، همچنین در پاسخ به سئوالی درباره فروش اف-۱۶ به ترکیه گفت: «آرزو دارم ترکیه با آنچه در دوره ریاست جمهوری اردوغان بود متفاوت عمل کرده و متحد قابل اعتماد ناتو باشد، از هنجارهای بین‌المللی پیروی کند، با همسایگان خود خصمانه رفتار نکند. من با فروش اف-۱۶ مخالفت کرده‌ام زیرا واقعیت این است ما ترکیه‌ای را در زمان اردوغان ندیده‌ایم که انتظارات را برآورده کند.»

 

منابع خبری گزارش کردند که ترکیه با لحاظ کردن توقف خرید جنگنده «اف-۱۶» از آمریکا، برای خرید جنگنده‌ پیشرفته از طرفهای اروپایی وارد مذاکره شده است./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار