آمریکا اطلاعات بالن چینی را در اختیار دیپلمات‌های خارجی قرار داد-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

آمریکا اطلاعات بالن چینی را در اختیار دیپلمات‌های خارجی قرار داد

یک مقام ارشد دولت آمریکا اعلام کرد ایالات متحده اطلاعات لازم مربوط به بالن جاسوسی چین را به دیپلمات‌های خارجی ۴۰ کشور داده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۰ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 08
کد خبر: ۱۷۲۳۳۱

به گزارش راهبرد معاصر، یک مقام ارشد دولت آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده از طریق «وندی شرمن» معاون وزیر امور خارجه، اطلاعات لازم مربوط به بالن جاسوسی چین را به دیپلمات های خارجی 40 کشور داده است.

 

براساس این گزارش، سفارت آمریکا در پکن به مدت دو روز، با دعوت از حدود 150 دیپلمات خارجی از 40 کشور، اطلاعات لازم و تازه ترین یافته ها درباره این بالن را ارائه کرد.

 

این مقام ارشد تصریح کرد: ما می خواهیم مطمئن شویم که تمام اطلاعات لازم درباره این بالن را با کشورهایی از سراسر دنیا که ممکن است دست به چنین اقدامی بزنند، به اشتراک بگذاریم.

 

در حالی که تحلیل گران هنوز درباره ابعاد این بالن چینی چیزی نمی دانند اما مقامات آمریکا از دهها عملیات این چنینی از سال 2018 در 5 قاره دنیا و با تمرکز بر کشورهایی مانند ژاپن، هند، ویتنام، تایوان و فیلیپین، صحبت می کنند.

 

چند روز پیش وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، از کشف و شناسایی یک فروند بالن شناسایی بر فراز خاک آمریکا خبر داد که از جزایر آلوتی از خاک کانادا عبور کرده و به ایالت مونتانای آمریکا رسیده است.

 

دقایقی قبل از اعلام تعویق سفر آنتونی بلینکن به چین، وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای نادر از نقض حریم هوایی آمریکا توسط این بالن ابراز تأسف کرد و مدعی شد که وزش باد باعث انحراف مسیر این بالن و ورود تصادفی آن به خاک آمریکا شده است. این بالن کابرد غیرنظامی دارد، به خصوص که برای تحقیقات هواشناسی استفاده می شود.

 

در همین حال، وزارت خارجه چین جنجال‌ها بر سر پرواز یک فروند بالن بر فراز ایالات متحده آمریکا را پروژه‌ای برای بدنام کردن چین از سوی سیاستمداران و رسانه‌های آمریکایی توصیف کرد.

 

علاوه بر این، وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای جدید به تصمیم بلینکن برای تعویق سفرش واکنش نشان داد. در این بیانیه تصریح شده که چین همواره به قوانین بین‌المللی پایبند بوده و حق حاکمیت و تمامیت ارضی تمامی کشورها را محترم داشته است.

 

این بالن جاسوسی چین روز شنبه توسط یک جت نظامی بر فراز اقیانوس اطلس با موشک ساقط شد و بقایای بزرگ آن بر فراز اقیانوس اطلس و در سواحل کارولینای جنوبی دیده شد و عملیات جست‌وجوی بقایای آن انجام شد.

 

در همین حال دولت آمریکا اعلام کرد در نظر دارد تا بالن جاسوسی چین را مورد بازیابی اطلاعاتی قرار دهد.

 

در پی اعلام وزارت دفاع آمریکا برای بازبینی اطلاعات بالن سرنگون شده چینی، پکن از واشنگتن خواست از انجام هر اقدام بیشتری که به منافع این کشور آسیب برساند و یا باعث عمیق تر شدن بحران شود، خودداری کند.

 

قانونگذاران جمهوری‌خواه آمریکا، چین را متهم کرده‌اند که با به پرواز درآوردن بالن جاسوسی، بر فراز سایت‌های نظامی حساس آمریکا دست به جاسوسی زده است. جمهوری خواهان همزمان دولت جو بایدن را متهم می‌کنند که با سرنگون نکردن سریع بالن جاسوسی، به پکن فرصت بیشتری داده است.

 

در همین حال، مقامات دفاعی و نظامی آمریکا گفته‌اند که بالن در 28 ژانویه وارد منطقه دفاع هوایی ایالات متحده شد و تا حد زیادی زمان خود را بر فراز آلاسکا و سپس حریم هوایی کانادا گذرانده است.

 

گفتنی است ژنرال پت رایدر سخنگوی پنتاگون در بیانیه ای اعلام کرد، در پی درخواست وزارت دفاع آمریکا برای برقراری تماس امن بین «لوید آستین» و «وی فنگ»، پس از سرنگونی این بالن، این تماس صورت گرفت اما متاسفانه وزیر دفاع چین از انجام این مذاکره تلفنی خودداری کرد./ تسنیم

ارسال نظر