جلسه آمریکا با دیپلمات‌های ۴۰ کشور درباره بالن چینی-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

جلسه آمریکا با دیپلمات‌های ۴۰ کشور درباره بالن چینی

به گزارش رویترز، ایالات متحده درباره بالن چین که وارد حریم هوایی آمریکا شد با دیپلمات‌های خارجی از ۴۰ کشور در واشنگتن و پکن جلساتی برگزار کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۶ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 08
کد خبر: ۱۷۲۲۷۸

به گزارش راهبرد معاصر، یک مقام ارشد دولت آمریکا و دیپلمات‌ها سه‌شنبه (هشتم فوریه) گفتند که ایالات متحده درباره بالن جاسوسی چین که اواخر ژانویه وارد حریم هوایی آمریکا شد با دیپلمات‌های خارجی از ۴۰ کشور در واشنگتن و پکن جلساتی برگزار کرده است.

 

مقام آمریکایی مذکور گفت که وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا دوشنبه به حدود ۱۵۰ دیپلمات خارجی در ۴۰ سفارتخانه اطلاع‌رسانی کرد و در پکن هم در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه سفارت آمریکا دیپلمات‌های خارجی را برای ارائه یافته‌های واشنگتن درباره این بالن جمع کرد.

 

این مقام ارشد دولت آمریکا گفت: «می‌خواهیم اطمینان یابیم تا جای ممکن کشورهای سراسر جهان را که ممکن است در معرض چنین عملیات‌هایی باشند، در جریان قرار می‌دهیم». به گزارش رویترز، جلسات شرمن ابتدا توسط روزنامه واشنگتن پست گزارش شد اما وزارت خارجه آمریکا بلافاصله به درخواست برای اظهارنظر پاسخ نداد.

 

چین گفته که این بالن، بالن هواشناسی بود که از مسیر خود منحرف و وارد حریم هوایی آمریکا شد که اتفاقی غیرمنتظره و نادر بود و واکنش آمریکا در سرنگونی آن را محکوم کرد و آن را بیش از حد خواند. این مقام آمریکایی گفت: وزارت خارجه آمریکا همچنین اطلاعات درباره حادثه بالن را به ماموریت‌های آمریکا در سراسر جهان فرستاد تا با متحدان و شرکا به اشتراک گذاشته شود.

 

دیپلمات‌هایی که در جسلات توجیهی در پکن شرکت کرده بودند هم گفتند «آمریکا اطلاعاتی را ارائه کرد تا نشان دهد که بالن مذکور که در آخرین روزهای ژانویه وارد حریم هوایی ایالات متحده شد و بر فراز سایت‌های نظامی آن پرواز کرد، طبق گفته پکن بالن تحقیقات آب و هوایی نبود بلکه برای جاسوسی استفاده می‌شد».

 

به نوشته رویترز، دیپلمات‌های حاضر در نشست برگزار شده در پکن گفتند به آن‌ها گفته شد که پنل‌های خورشیدی روی بالن به این معنی است که به انرژی بیشتری نسبت به بالن هواشناسی نیاز دارد و مسیر پرواز آن با الگوهای باد طبیعی مطابقت ندارد. مقام‌های آمریکایی مدعی شدند که این بالن مجهز به سکان و ملخ بوده است.

 

یک دیپلمات دفاعی مستقر در پکن گفت: بر اساس توضیحات آمریکا، درک خود ما از چنین بالن‌هایی و این حقیقت که چین تاکنون از بردن نام شرکت یا نهادی که این بالن را دارد، خودداری کرده، باور این که یک بالن هواشناسی غیرنظامی بوده، دشوار است.

 

به ادعای رویترز، اطلاعات گفته شده از سوی افراد حاضر در این نشست‌ها، با آنچه پنتاگون از آخر هفته با خبرنگاران به اشتراک گذاشته مشابه که طبق آن این بالن‌ها بخشی از ناوگان هوایی چین است که حاکمیت سایر کشورها را نقض کرده است.

 

واشنگتن پست گزارش داد گرچه تحلیگران هنوز اندازه ناوگان بالن چین را نمی‌دانند، یک مقام آمریکایی گفت که از سال ۲۰۱۸ ده‌ها ماموریت انجام شده و بالن‌ها از فناوری ارائه شده توسط یک شرکت خصوصی چینی استفاده می‌کنند.

 

پیش‌تر و در ادامه تنش میان آمریکا و چین بر سر ورود این بالن به حریم هوایی ایالات متحده و ساقط کردن آن توسط یک جنگنده آمریکایی، دولت چین اعلام کرد که خواستار بازگرداندن لاشه این بالن است.

 

«مائو نینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین سه‌شنبه اعلام کرد پکن از آمریکا می‌خواهد که بقایای این بالن هواشناسی را به چین بازگرداند. این درخواست در حالی مطرح شده است که «جان کربی» هماهنگ‌کننده امور راهبردی کاخ سفید دوشنبه خبر داد که آمریکا قصد ندارد بقایای بالن چین را به پکن بازگرداند.

 

پنتاگون هم بامداد چهارشنبه از رد تماس «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا توسط «وی فنگ» همتای چینی خبر داد. «پاتریک رایدر» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت در تاریخ چهارم فوریه و بعد از انهدام بالن جاسوسی چین، فنگ تماس تلفنی آستین را پاسخ نداد./ فارس

ارسال نظر